Hundid

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kakuke »

kult kirjutas:Üllar,kuhu siis jahijutt jääb?

Äkki pagasnikusse nagu huntki? :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas honkomees »

Motorist kirjutas:To Üllar: COOL...jälle üks õnnelik jahimees meite seltsis lisaks :lol:

ei Üllar nii õnnelik ole, tal õnnestus lumetormis mööda põrutada.Õnnelik kütt oli teine mees ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Jahimees.
Postitusi: 14
Liitunud: R Mär 04, 2011 11:31 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Jahimees. »

honkomees kirjutas:
Motorist kirjutas:To Üllar: COOL...jälle üks õnnelik jahimees meite seltsis lisaks :lol:

ei Üllar nii õnnelik ole, tal õnnestus lumetormis mööda põrutada.Õnnelik kütt oli teine mees ...

Lumetormis? :shock: Pole see aasta lume poegagi näinud,kas tõesti Kagu- Eestis lumi maas? :roll:
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Omalgi häbi mõelda, aga keerasin oma lollusest laupäevase jahi p..sse jah :oops:
Hommikul hakkas lörtsi sadama, algul suht vaikselt. Sõitsin jahimaal väikese tiiru, midagi erilist näha polnud. Mõned mehed olid veel liikvel, peale mõningast arupidamist otsustasime laiali minna ja päeva muul viisil sisustada. Lõuna paiku olin juba maalt kodu poole teel, kui tuli huvitav kõne. Meie päälik oli just naaberjahtkonna maadel tee peal hunduga kokku trehvanud praktiliselt küla vahel. Kuna lund oli juba mõnevõrra maas ja jäljed ilusti näha, anti häire ja naabrid kutsusid ka meid appi. Jõudsin kohale enne suurema seltskonna kogunemist ja naabrite pealik saatis mind hundude arvatavale liikumisteele ühte strateegilist kohta kindlustama. Seisin kõrge oru perve peal lagedal väljal, kuna sealt oli kõige parem ülevaade kogu sektorist. Vasakule alla oru põhja 70-80 meetrit ca 45 kraadise kallakuga nõlv ja paremale kahe metsatuka vahel lage põllusiil. Juba enne aju algust kiskus väljas päris tormiseks ja pidin seisma näoga otse vastu tuult. Üritasin kaitsta optikat tormi eest seda vesti hõlmaga kattes. Tagantjärgi targana saan ka ise aru, kui suur viga see oli :evil: Läbi goretex riiete hingav kehasoojus tõmbas optika läätsed korralikult uduseks, lisaks ümberringi keerlev lumetorm. Seega pole vist vaja pikalt seletada, et hundude saabudes polnud optikast näha muud kui siili udus :( Üritasin küll kindaga pisut nähtavust parandada, aga suurt tolku sellest polnud. Kuna hundud tulid alt oru põhja pidi, tuli sihtida ülevalt praktiliselt selga hundudele. Ja kõikide kehvade asjaolude tulemusena ma mööda põrutasingi :evil: Kahekesi nad olid, arvatavasti emane tumehall loom põrutas üle Piusa jõe Orava meeste maale, pildid olevat looma üritas tabada minust paarsada meetrit tagapool olnud meie pundi mees, kah tulemusteta. Alles järgmises liinis õnnestus ühel naaberjahtkonna mehel see ilus hundu ära kutsuda. Vana tahtis minna üle lageda välja tagasi meie maade poole.
Veelkord õnnitlused õnnelikule kütile ka minu poolt (b) (b) (b)
Suure tõenäosusega on tabatud hundu sama, kes suve lõpul naabrimehe lambakarjas pidu pidas ja mullegi mitu korda vaatevälja sattus. Vaevalt, et ühes piirkonnas on liikvel mitu looma, kelle karvkate külgedel nii hele, selja peal kogu kehapikkuses must ja nägu hall.

Täna hommikuse info põhjal on Võrumaal 8-st loast juba 5 külili (y) Kui samas tempos jätkub, lastakse limiit enne täis kui lumi maha tuleb ja korralikult hundijahti pidada saab :twisted:
Meil möödunud nädalavahetusest üks ilus kass ka juba külili :wink:
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Anti »

sammal.habe kirjutas:kurblooliselt pole Butler Creek-i optikakatteid lõunaosariikidest saada. või olen ma midagi kahe silma vahele jätnud ja siiski on kusagil?


Tartu Küti äri!
Endal oli käigus just sama tootja optika esiotsa kate, kuni krõbeda külmaga talvel andis avades liitekohast plastik järgi ja enam korda ei saanudki. Rohkem pole raatsinud selle peale raha raisata.


Üllarilt küsiks, mille järgi hindasite, et tegu vana hundiga on? Suuruse?
Meil lasti eelmine talv 2 suurt hunti, ühel korralik kuldmedali kolju, vaevalt et teiselgi pisem oli. Ise hindasime ka vanadeks loomadeks, kuid kihvajuur andis vanuseks 1 ja 2 aastat :wink:
http://beta.album.ee/antilaht
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas honkomees »

Jahimees. kirjutas:Lumetormis? :shock: Pole see aasta lume poegagi näinud,kas tõesti Kagu- Eestis lumi maas? :roll:

Eks teda ajuti ikka on, näituseks neljandal tuli sedavõrra maha, et sõiduauto sumpa jättis lumele jälje ja seda lund jagus üle nädala, nii et saime põdrajahi viimased päevad korraliku lumega pidada ning mõistlikku seajahtigi teha. Ka see möödunud laupäevane lumesadu põhjustas õhtul minu telefonile pideva valu - kõik kaugemad mehed tahtsid teada, kuidas lumeolud on pühapäevaks...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas aivar00 »

Kuramus - kadedaks teeb see sutsakas lund. Meil maa must ning varsti võib vist heina tegema hakata. Lisaks peab jahipidamiseks miski paadi endale muretsema. Muidu ei pääse madalama metsa ja raba lähedussegi. Ja naabrite maadel elutseb üks ilus punt hunte, kes ka meil külas käivad :twisted:
ikka lõbusalt
Motorist
Postitusi: 266
Liitunud: N Mai 12, 2011 11:56 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Motorist »

Ära nukrutse Üllar, küll tuleb järgmine juhus. Meil jättis sügisel üks noor jahimees hundu 30m laskmata, kuna ootas ning lootis, et hundu rohkem võsast välja tuleks ja parem sihtida oleks :lol: ...hundu vaatas poisile pikalt otsa, nägi seal suurt soovi tappa ja otsustas teist teed mööda lahkuda...samas liinis põrutas üks teine värisevate kätega miis hundust mööda ja nii see kari Rulli meeste maale pageski :lol: usun et noorel jahimehel on aastateks "mõtlemisainet", mis kõik oleks võinud juhtuda...
Ja tänud mõnusa jahijutu eest...
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Motorist kirjutas:...Ära nukrutse Üllar, küll tuleb järgmine juhus...

Selles ma ei kahtlegi, iseasi, kas selleks ajaks enam laskelimiiti on sel hooajal. Olen sel aastal näinud rohkem hunti kui siga :twisted: Suur soov on ikkagi oma koduküla maadel ringiliikuva Suure Hundi ja tema kaaskonnaga trehvata :P Kui nemad jäävad sel talvel puutumata, võib kevadel olukord päris nutuseks minna. Eile päeval jalutasid nad jälle piirkonnas ringi, kahjuks lumi jälle läinud :evil:
Motorist
Postitusi: 266
Liitunud: N Mai 12, 2011 11:56 am

Re: Hundid

Postitus Postitas Motorist »

Üllar kas siis sul suurt sügavkülma polegi :lol: :lol: :lol:
aga see niisama jutujätkuks...mina vaid 2x elus hunti lähedalt nännu ja mõlemal korral oli püss kotis :cry: ...nii ei olegi ma üle 20 aastase "jahimehe karjääri" jooksul seda meie metsade uhkust oma "kollektsioonile" lisada saanud :M
kahro
Postitusi: 313
Liitunud: N Veebr 16, 2006 7:30 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kahro »

Mina olen ka kaks korda hunti näinud. M6lemal korral ära kutsutud!
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Trehvasin täna õnnelikku hundikütti, sai pisut lobisetud. Rääkis, et hundu oli kaalunud üle 40 kilo, kehapikkus koonu otsast sabajuureni 13(6?)cm, viimase numbri osas võin ka pisut eksida. Kolju kindel medal, värvus selgub peale hindamist (y)
Mees kurtis ainult, et pärast laupäevaseid korralikke hundipeiesid oli pühapäeval haige peaga naha võtmine tõsine piin olnud :lol: Loom oli haisenud hullemini kui mõni jooksuaja kult :mrgreen:
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas TRG »

http://www.postimees.ee/682536/soomes-jalitas-hunt-rahvuspargis-jalutajat/
Selline artikkel siis.Põhjanaabrite olukord on hullem kui arvasin :M .
Õnne peab olema
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas skog »

kormoran
Postitusi: 183
Liitunud: E Dets 11, 2006 10:01 pm

Re: Hundid

Postitus Postitas kormoran »

Täna lasti Kiilis 5 hunti, loodan, et siia tuleb ka selle jahi muljeid nind muidugi ka pilte.
Vasta