Naha parkimine kodus

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
draiwer
Postitusi: 387
Liitunud: R Mai 29, 2009 9:36 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas draiwer »

Lihtsam oleks tõesti leida parkal aga maksad parkimise eest pluss sõidu eest ja lõpuks palju tuleb kokku.Siin kuskil keegi millalgi tõstatas küsimuse,et kas leidub Tallinna lähedal parkalit aga ei saanud ühtegi vastust.Omal aga sportlik huvi ka asja vastu.Korra elus võiks proovida ise teha ja ehk polegi nii raske.Tänan veel kõiki kes infi jägasid.
toru
Postitusi: 43
Liitunud: E Jaan 19, 2009 12:51 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas toru »

...
Viimati muutis toru, T Mär 09, 2010 3:29 pm, muudetud 1 kord kokku.
draiwer
Postitusi: 387
Liitunud: R Mai 29, 2009 9:36 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas draiwer »

MART kus on parkimise komplektid mis sa tellisid.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas Mart »

Ei lähe see asi nii libedalt. Parkimisvahendite ettevõtet on vahepeal käest kätte müüdud ja hetkel väike segadus arvete saamisega.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas jorr »

Et kodus parkida nahka,selleks peab tugev poiss olema.Kui puuduvad igasugu masinad,siis tuleb pargitav nahk pehmuse huvides käsitsi pehmeks hõõruda ja selleks vaja tugevaid käsi.Ka pargitava naha lihapoolne külg tuleb korralikult rasvast puhastada ja see on omaette oskust vajav töö.Ei tohi karvajuuri välja kraapida.Vanasti pargiti kodus karusnahka leivataignaga,kuid see pole päris parkimine vaid hapendamine e.pliksimine.Proovida muidugi võib,kuid tulemust eriti(esimese korraga) head kindlasti ei saa.Tegelikult on naha parkimine ka naha mürgitamine,et hallitusseened jms.ollus teda(nahka) ei kahjustaks.Head sportlikku proovimist siis.
noorus on ilus aeg
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas ozz »

http://www.lambawark.ee/index.php?optio ... &Itemid=63
Täiesti toimiv parkimine. Kasutasin mingit odavat vedel seepi. Sipelghappe asemel äädikat ja asi korras. Venitasin vanni serva peal. Hööveldasin õues relaka otsa pandus lihvkettaga. Esimese ise pargitud kopranaha kohta, tuli täiesti talutav välja.
sax
Postitusi: 246
Liitunud: T Nov 09, 2010 3:31 pm

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas sax »

[quote="draiwer"]Kas ja kuidas on võimalik parkida kodus rebase nahka.Mis järjekorras protseduur käib,milliseid vahendeid saab osta,milliseid ise teha.Viisin tänavu märtsis naha ühte karusnaha farmi parkida.Maksin 350eek,aega läks umbes kuu ja tagasi sain ilma kõrvade,käppade ja sabata naha.
ma viisin seanaha elpisesse, oli vist.
pikkus oli viies 148cm. tagasi sain 110cm. kusjuures oli ikkagi sama nahk sest seal oli tagumine jalg vigane. peab ikka meister olema (n)
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas Välek »

Palju palju aastaid tagasi sai metssigu mitu tükki pargitud. Üks oli kult ja kilpi andis maha lõikuda. Vikatiga ja pussiga rookisin puhtaks. Ma ei mäleta, mis retsept ja kui pikalt ligunes. Rasvastustamine sai ka tehtud. Suure raami peale tõmbasin naha trimmi, nagu trummi ja siis truubi veerde kuivama. Kangeks jäid kõik sead ja mõned väikeulukid ka, mida sai mudida ja redelipulka mööda painutada ja "triikida" jne, nii et lõpuks ikka "kandikuks" ei jäänud. Ma olin loll ka- oleks ju võinud mingi nahahooldusvahendiga üle teha- oleks kindlasti kergemini naha "vedelaks" saabud. Igaljuhul karvad on neil kõigil ilusti seljas siiamaani ja koi pole nahka pannud. Hiljem sai sigu ka Jõgeva nahavabrikus lasta teha. Täitsa ok jäi. (mis kõige olulisem- nahk oli nagu toores ja langes ilusti) Sai veel sõrad ka külge jäetud. Käidavasse kohta siiski sõrgadega nahka ei soovita- võid haiget saada. Samas ka sea kõrvad ja kärss kuivavad nii pagana kangeks, et :VS . Mis nahavabrikus pargitud naha juures häiris oli hull keemialebra, mille tõttu lasin paar nädalat nahal tuulduda. Magamistuppa kohe tuues oleks hommikul ihu täppe täis olnud ja juuksed maha langenud. :? Parkida saab ju veel ka puukoorega jne, mis annab karvale huvitava varjundi. Tehnikat ei mäleta, aga ökovärk on alati põnev :wink:
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Naha parkimine kodus

Postitus Postitas Välek »

Siin lambanaha parkimisest juttu. Võibolla töötab ka teiste loómade nahkadel :roll: http://www.lambawark.ee/index.php?optio ... &Itemid=63
Vasta