Ettevalmistus ja koprajahi läbiviimine!

2005. aasta teemad
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Tean ühte kes on sportpüssiga (22LR) neid 2 tk võtnud, aga küsiks, et milleks üldse 22LR teemat koprajahi juures ülesse tõsta? Et pauku poleks kuulda, pauk odavam või et väiksem auk jääb? Täiskaliibrilise pool-/täismantel kuul teeb kindlalt parema töö ja pole ka seadusega pahuksis. Kitse teemal sama jama aetud. :?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Fox
Postitusi: 24
Liitunud: N Veebr 19, 2004 10:34 pm

Spordikaga või mitte!?

Postitus Postitas Fox »

Miks ka mitte, kui Su spordikas on küllaldase täpsusega - lasta tuleks ikkagi vaid pähe. Tulemus on kindlalt parem, kui lased pukist. Ma ise lasen reeglina ainult pukist.
Kasutaja avatar
harrastaja
Postitusi: 55
Liitunud: R Jaan 07, 2005 4:35 pm

Postitus Postitas harrastaja »

sportpüss just selle pärast, et koprad elavad suht majade läheduses ja oleks ju natuke imelik naabrimeha akna all kõva pauku teha hommikul kella viie paiku... :S[/quote]
Ära kahetse tegemata jäänud pauku
Kasutaja avatar
harrastaja
Postitusi: 55
Liitunud: R Jaan 07, 2005 4:35 pm

Re: Spordikaga või mitte!?

Postitus Postitas harrastaja »

[quote="Fox"] Tulemus on kindlalt parem, kui lased pukist. Ma ise lasen reeglina ainult pukist.[/quote]

Kas "sinu" koprad käivad väljas vaid ühe koha peal või on Sul liigutatav pukk???
Ära kahetse tegemata jäänud pauku
kaidojaht
Postitusi: 141
Liitunud: R Okt 29, 2004 8:46 pm

Postitus Postitas kaidojaht »

Meil käivad koprad üle tee ühest kraavist teise ja toovad oksi söögiks. Eile kui läksin sigadele sööta viima oli üks kella 2 ajal päeval kraavis ja vitsutas paju.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Spordikast nii palju, et meil üks venelane lasi neid oma spordikaga 33 tükki (22 LR). Eks ta väiksema augu teeb.
Sääskede eest saab varju pukis, kui on koht, kuhu teha. Pukis istudes on ikka kerge tuuleõhk ja putukaid vähem. Enamasti on küll nii, et ei ole viitsinud seda pukki ehitada ja siis võib mõnikord ikka putukatega hull olla küll.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

kui veel ehk mõnele varasemast Kakukese kommentaarist arusaamatuks jäi, siis ääretulepadrunitega ei ole lubatud kobrast tulistada.

tegelikult hakkab üleüldse vastu see legaalsusest väljapoole jäävate jahipidamisvõtete kiitmine, kuna kardetavasti on seda foorumit lugemas päris paras hulk noori tulevasi jahimehi ning neile ei ole IMHO küll vaja anda väära eeskuju sellise üleoleva suhtumisega kehtivatesse reeglitesse. see üleolevus, muideks, on ainult täiendav vesi kõikide jahivastaste, mürkroheliste jms veskitele.

(kui naabrimehe kuuldes pauku pelgad teha,siis mine räägi naabrimehega, et sul plaanis jahile minna, kas tal äkki selle vastu midagi või on ehk hoopis rõõmus, kui potentsiaalse õueala uputaja tema naabrusest ära koristad)
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Baddmann jõudis mainida kõike seda mida ma eile kavatsesin kirjutada, aga aega polnud. Arvatavasti saavad sealsed elanikud ikka aru, et vahepeal mõni pauk käib... ja ega seda paugutamist nii palju ei olegi. Muide, kobrast annab ka raudadega püüda. Ja kuna ma olen kindel, et sul ümbruskonnas veel mõni kober elutseb, kus maju lähedal pole, siis seal saad püssiga passida (juhul kui naabrid, võimalik, et nad ainult kobraste naabrid, veto peale panevad).
Ja korra, pärast pardijahti vaatasin, et väga ilus täiskuu tulemas. sõudin paadiga üle järve (seal vähemalt 3 kuhilat, ja öösel liiguvad väga usinasti), sättisin ennast paika (päike hakkas parajasti loojuma), kreemitasin ennast sääskede vastase kreemiga kokku (PLIX = suht saast) ning jäin passima. 10ne minuti pärast vaatasin, et sääsed ikka kole kurjad ning lähedal kasvas remmelgapunt, millest koprad paar tüve veel püsti olid jätnud. Ronisin siis selle otsa. Aga ka sealt tahtsid sääsed mind alla tiridaja oma pessa lohistada. Nii ma siis vaikselt kreemitasin ennast usinasti, sest sealt kus kreemi polnud, nad ka kinni krahmasid. Ja Plix haiseb suht palju, aga selles poleks vast asigi olnud, nihelemise teemal katsusin ikka ka nii vagusi olla kui sai (no, kreem taskust, määrimine ja taskusse tagasi). Aga kuna kella 10ks oli selline lootusetuse tunne, siis loobusin. Kas said sääsed kraami vastu immuunsuse või hakkas kraami mõju pärast 1te tundi lahtuma, aga päris jube oli seal puu otsas, tuult ka polnud. Minu viga oli see, et ma plaanisin pardijahti minna (nu, see jaht oli päris ok) ja polnud sääsekindlat riietust. Aga kuna sääski seal palju kus ka vett, ning kopraki elutsevad vesistel aladel, siis igal juhul tasuks valmis olla olukorraks, kus ka pukist sind ära süüa tahetakse.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
harrastaja
Postitusi: 55
Liitunud: R Jaan 07, 2005 4:35 pm

Postitus Postitas harrastaja »

Feen'ile ja Baddmann'ile>>>>>>

küsija suu pihta ei lööda:S
Ära kahetse tegemata jäänud pauku
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

täpselt nii, sellepärast mina ütlesingi, mida ma arvan kopra küttimisest ääretulepadruniga ning sellele takkakiitmisest. NB! Mitte küsimisest ;)

Lugupidamisega,

B.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

harrastaja kirjutas:Feen'ile ja Baddmann'ile>>>>>>

küsija suu pihta ei lööda:S

Aga vahel lüüakse suu kinni. :wink:
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
harrastaja
Postitusi: 55
Liitunud: R Jaan 07, 2005 4:35 pm

Postitus Postitas harrastaja »

Aga vahel lüüakse suu kinni. :wink:[/quote]

nii tehakse ainult "peksa tahad" küsimuse peale:D
Ära kahetse tegemata jäänud pauku
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

Kui tahad looma tsurkida ja piinlema jätta- anna tuld!

Olen lasknud 4/0 30m kauguselt- sihtides pähe ja nahka võttes oli enamus haavleid nahaall aluskarvadesse mähkinuna 1-2cm sügavusel lihasees.
Kindlasti on mehed lasnud kopraid, kel kas värske mädapaise või kapseldunud haavel(rent) nahaall.

Jätkem sportpüss- kui sa just seda ääretuletinaplönni laskvat mõtled- tiirujaoks ja jahti läheme jahipüssiga.
tsuks nigu ma olen...
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Postitus Postitas ninja »

Mul koprajahis kaasas saagi väljatirimiseks teleskoopõng millele on harilik kolmeharuline otsas . Niikui pauk käib lendab latt lahti ja mauhti turja , vahel pole loom veel hinge heitnud kui on juba kaldal . Niipalju veel , et lasen -10 meetri kauguselt ja pähe , et kindlalt kätte saada .Põhjast roigaste vahelt on ka hea saaki kobada . Paned latile rihma külge ja viskad selga nagu...õngelati ! Pärast hoogsat lati lahtiviskamist on aga tükk tegu et seda jälle kokku panna .
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Ninjal tõesti hea mõte see teleskoop. Ise olen kasutand kongitsat, kah teleskoop aga lühike. Pikendanud olen kaika külge sidumisega, aga see võtab tarbetult aega.
Suletud