Garmin koera GPS

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Suletud
saaremees
Postitusi: 114
Liitunud: N Mär 17, 2005 2:26 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas saaremees »

Osta ilusasti garminist kott ümber ja oled ka kahe aasta pärast rahul. Ise väga aktiivselt kõikides oludes kasutanud ja ikka viisakas välimus kui välja võtad..
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Pauli »

Mina küll seda garmini kotti ei soovita - vähemalt minu jaoks on see esikülje plastikaken ebamugavalt jäik ja segab klahvide käsitsemist. Garmin müüb küll ka ise ekraani kaitsekilesid, aga mujalt saab arvatavasti odavamalt.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

Palun kellegil seletada mulle :L ,milleks on Astrole mingit ekraani kilet veel vaja? Mul on see riist kasutuses üle 4 aasta ja kõik toimib siiani.Või on mõni hakanud Astrot kasutama luisuna noa teritamisel või siis "minipakuna" vorsti lõikamisel äkki ?Sellisel juhul peaks ju kõik nõrgema nägemisega jahimehed ka prillidele kiled kleepima, onju? :D
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas honkomees »

toetan jyri mõtet, omal gps kasutusel umbes 5-6 aastat, kriime pole.

Samas telefoniekraan (mitte nutikas) vajaks küll kaitset. Peab vist vaatama neid kilesid, aga kuidas nad küll ekraanil püsivad ja kaua?
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas plaaster »

Mina ei saa aru, mis moodi teie neid Astroid niimoodi kasutate, et ühtki kriimu ei ole :shock: mul juba kuu ajaga hakkasid kriimukesed tekkima ja seetõttu sai kile pandud. Võibolla mõni hoiab oma Astrot ainult auto salongis auto hoidikus, :P Mina müttan sellega metsas kusjuures ei hoia astrot koos võtmetega või padrunitega ühes taskus aga kriimud tulid ikka. Ja ilmselt on ka kõigil Astrotel üks ja sama materjal, millest ekraan valmistatud. Ja korralik kile püsib väga ilusti terve hooaja.
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas hundikütt »

Ära topi Astrot taskusse muu kolaga koos,pane paelaga kaela.Omal mugav kasutada ja pole ka kriipimise ohtu.Ja nagu Jyri tabavalt ütles,ära kasuta luisuna,või vorsti lõikamise alusena,pole soovitav ka pähkleid purustada. :)
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Ain Aavik »

Koera omaga on kõik korras, ekraan pole kannatada seni saanud, kuid sülitan igaks juhuks üle õla ...
Telefoni ekraaniga on sedasi, pilti ei viitsi oma ''räbust'' teha, kuid katsetatud on mitmel viisil, küll igat sorti kiledega, küll nende eest läbi paistvate vutlaritega, kõik lähevad lühema või pikema aja jooksul ''uduseks'' ja kaitsekile on juba paari korraga servadest lahti.
Üks asi on aidanud - niinimetatud ''kõvade kaantega'' ja magnetlukuga vutlar, kus telefon võrdlemisi jäigalt ja tihedalt sees püsib (ilma loksumiseta) ja koos sellega on taskus.
Muidugi ei saa momendiga seda välja ja lahti ning kõnele vastatud, kuid pole ükski helistamine tegemata jäänud ...
See on siiani telefoniekraani ainus tõsiseltvõetav kriipimisvastane abinõu.

Nokiale selline
http://www.nokia.ee/tooted/lisavarustus ... telefonile

Mõned on sellised
http://www.nordic-digital.ee/et/toode/2 ... ust-pd1054
Kõlbab ideaalselt ka tasku :!:

Magnetlukuga
http://www.nordic-digital.ee/et/toode/2 ... ust-pd1053

Neid magnetlukuga leidub pea igale moblale ...
Siin vaid mõned näited.

Kui ekraan aga sootuks läbi ei paista, siis on ekraani vahetus - protsess ise on lihtne. Soovitan kodus ise mitte seda proovida! Remondimees pani peale korpuse eemaldamist kuumapuhuri tööle, soojendas ekraani pisut. Siis eemaldas selle nn klaasi ettevaatlikult terava esemega ja puhastas servad, kus seesamune klaasollus või mis ta iganes kinni oli ja võttis pakendist uue, sellel oli juba mu arusaamist mööda mingi ollus servadesse kantud .. asetas kohale, soojendas pisut ja surus paika. Oligi kõik.
Aga ... maksis pea sama palju, kui vutlar - nii et eelistan siiani vutlarit.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Pole seal mingit lõikelauana kasutamist vaja :wink: On ta minulgi nööriga kaelas ,aga midagi pole teha vahel tuleb ka rätsikutest läbi pugeda ja siis on ta targem tasku pista,et mitte tast päris ilma jääda .Samas taskus võib olla kogemata mis iganes ,prillid ,kompass....jne.Samuti võib rippudes ekraan kahjustada saada ,seda siis vastu nööpe,tõmblukke .....jne.Arvan et kõige suurem süüdlane on taskusse sattunud puru ,olgu siis puu okkad v mis iganes.Kõige suurem süüdlane on minul vast prillid.No ei saa ma kogu aeg neid ninal hoida ,kui vajan neid vaid astro vaatamiseks.Eks siin oleks muidugi kõigesuurem abi sellest Jyri nõuandest -ainult üks asi tasku! Aga oleks on......
Nende kiledega on see häda veel ka,et kui nägemine niigi kehvapoolne,taevast ka midagi tuleb ja prillidki ka tänu märjale mitte kõige paremaks abiks pole,siis annab kile omaltpoolt veel oma panuse....!
Ps. Miks te nii kurjad olete ? Kui keegi midagi teisiti teeb ,kui teie ,siis on ta kohe surmapattu teinu. :M
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

Uugamets ja teised huvilised.
Mõni aasta tagasi läksin üle vähemasti jahil kasutades telefonile "SONIM".Muidu olid pea igal jahil jamad-kord niiskus läks sisse,kriimud tulid peale ja muud jamad pidevalt.Nutitelefonist teine kaugel,see eest veekindlus IP67(uutel juba IP68 ehk 30 min.vees 2 meetri sügavusel ei tee häda) ja ka põrutus ja vibrakindel.Ekraanil kriimukindel nö Gorillaklaas.Töötab ka -30C juures tõrgeteta. Saab rääkida ja SMS saata.Meilide ja MMS-ga veits keerukam,vähemasti minu mudel.Eestis müügil erinevaid modifikatsioone,minu oma juba "vananenud" ja kuskil pole saadaval.Pole küll kõige odavam,aga metsas tasub igati ära.
jyri

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas jyri »

kult kirjutas: Ps. Miks te nii kurjad olete ? Kui keegi midagi teisiti teeb ,kui teie ,siis on ta kohe surmapattu teinu. :M

Ka mina pean jahti metsas,mitte põtradele Tallinna sadamas ja sigadele Toompeal.Ja kombi kaba on 15 aasta jooksul juba 3 korda ülelakitud-kõik metsas maha nühitud.Aga elektroonikaga on tõesti ainult 1 asi taskus.Telefon,mida harvem kasutan,särgitaskus(jope al,julgestuspael ümber kaelal),Astro ripub kah paela otsas kaelas ja samas julgestuseks jope "välis rinna taskus".Ainsa esemena selles taskus,sest pidevalt sisse/välja.
Kui tuleb ette ronida rägastikust läbi,siis on Astro pea alati ühes käes ja püss teises käes,mitte seljas.Siis ei jää ka raudadega või sihikuga(mul nüüd kollimaator,on ka optika olnud) okste taha kinni ja ka läätsed jäävad terveks.Paraku olen niimõnegi läätsekaitse kaotanud(170 EEK/t).
Kurjusest asi kaugel-lihtsalt pole iial näinud,et keegi prille lisakilega kaitseks.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas kakuke »

hundikütt kirjutas:Ära topi Astrot taskusse muu kolaga koos,...

See on see, et ära topi ära tee jne. Mina ei oska asjadega reeglina õrnalt ja hellalt ringi käia ja kui vaja, siis võib mingit vidinat kasutada ka vorsti lõikamiseks lõikelauana. :D Sellisteks puhkudeks kiled jms head asjad ongi. Pean omale ka tegelikult soetama selle kaitsekile.
Ps. Prillidele saab soovi korral tellide peale katte (kohe uusi tellides), mis kriimustamise kindlam.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas hundikütt »

Nuta või naera aga mina just selline mees,kellel prillidele kilet vaja. :lol: Prillikarp võtab palju ruumi taskus ja kipub hommikul ikka maha jääma.Kannan miinus prille jametsas koera järel rühmates nahk ikka märg ,lähevad ka prillid uduseks,siis tulb eest ära võtta ja kusagile tasku toppida.Niipalju olen õppinud et paremasse rinnataskusse nei topi,kuna relvaga suht tihti ära muljunud.Aga suvalisse taskusse kiiruga toppides kriibib klaasid ikka üsna ruttu ära.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas tony »

kult kirjutas:Kas siin neid uute Astrote(vist oli 320) omanike ka on ja mis mulje siis aparaat jätab?


Sai kah teist näpitud, saab kuni 20 koera sisse toksida, eesti keelne menüü puudub. Jään esialgu oma vanale truuks.
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas plaaster »

tony kirjutas:
kult kirjutas:Kas siin neid uute Astrote(vist oli 320) omanike ka on ja mis mulje siis aparaat jätab?


Sai kah teist näpitud, saab kuni 20 koera sisse toksida, eesti keelne menüü puudub. Jään esialgu oma vanale truuks.

Olen ka korra näppida saanud. Meeldis see, et kaardi vaatel lisaks koera asukohale näha ka koera kaugus. Kas nüüd sellepärast vana uue vastu vahetan ei oska veel öelda.
urunugis
Postitusi: 14
Liitunud: P Okt 22, 2006 8:49 pm

Re: Garmin koera GPS

Postitus Postitas urunugis »

Kas keegi teab kus oleks võimalik osta uut Astro komplekti. Garmin väidab et terve Eesti komplektidest tühi. Jakari (kes on Garmini maaletooja) väidab samuti et Eesti sellest tühi ja hetkel ei toodeta ka, nii 220 kui ka 320.
Suletud