Vest koerale?

2005. aasta teemad
jahinaine
Postitusi: 80
Liitunud: K Jaan 12, 2005 11:19 am

Postitus Postitas jahinaine »

Ei saa hästi küsimusest aru ?
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

ei saanud esitatud küsimuste relevantsusest aru
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Eriti nukker on see kui koer lastakse maha sihilikult kas omade või naabrite poolt. See kadedus on ikka kõige suurem tunne mõnel inimesel.

Eraldi pundi moodustavad veel osad mehed kes lasevad põhimõtteliselt iga võõra koera metsas maha, olgugi et võibolla ta teab omanikku.

Ei tea kas siin on mehi ka Võnnu kandist seal pidada mingi jama koerte laskmisega olema :?:
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

baddmann kirjutas:
eeru kirjutas:[
1.koeral oli punane kaelarihm?
2.lasti koer maha seisva loome eest?
3.olid laskjal kõik paberid 100% korras?
4.kasutas ta lubatud laskemoona?


kui oletada, et kõikidele küsimustele vastata jaatavalt, siis mida see koeraomanikule emotsionaalselt muudab ? või õiguslikult ? või kui hoopis eitavalt vastata kõikidele küsimustele ?

Kui koeral metsasolemise ajal kaelarihm purunes ja ta peale seda jahi käigus maha lasti, siis kaelarihma puudumine ei muuda koera surmamist õiguspäraseks. Või kui punast kaelarihma eiolnudki. Nii et kahju hüvitamise kohustus kui selline jääb püsima igal juhul. Tahtlik punase kaelarihma mittekasutamine võib olenevalt konkreetsest situatsioonist muidugi olla õigusvastasust vabandav asjaolu, kuid kuna tulirelva kasutamine (nagu ka mootorsõiduki kasutamine, muideks) on suurema ohu allika valdamine, siis ei tasuks koeralaskjal eriti kahju hüvitamisest pääsemise võimaluse peale loota. Seda juba puht-tsiviilõiguslikult. Ka Jahieeskiri muideks kohustab tulistama ainult selgelt identifitseeritud objekti pihta, olgu siis punane kaelarihm näha või mitte.

Ah, pikalt sai ja tegelikult oli ju küsimus rohkem emotsionaalses reaktsioonis ja suhtumises. Ma võin selles osas öelda vaid enda isikliku arusaama - kui koer lasti maha olukorras, kus mina oleksin jätnud päästikule vajutamata, siis.....häda laskjale. Kui aga tegemist on tõesti õnnetusega, mida ei oleks võimalik samasugustel asjaoludel mõistlikult tegutsedes ka mina kui koera omanik ise suutnud olulise tõenäosusega vältida (rikoshetid, koera ootamatu hüpe vms), siis ei oleks viha kasulik kummalegi asjapoolele.

B.

Vaata, tahtsin anda omanikule nõu kuidas seadustest lähtuvalt käituda. See on minu igapäevane riigitöö. Jahuda teemal ...kui oleks, .....mina ei oleks, ...koer oleks, ...püss oleks. Olen seisnud omanikuna tapetud jahikoera ees ja arvan et tean millest räägin. Ühisjahis jälgib seaduste täitmist jahijuhataja. Ja vastutab. Ja näiteid võin tuua ridamisi. Kohtulahendeid riiki esindavast kui omakohtust. Nii kirjas olevate kui kirjutamatta...
Suletud