Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Siin siis jutud, mis täna metsas juhtus, kas uluk liigub või ei liigu - jookseb või on juba jooksnud ja muud päeva sündmused.
Vasta
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas kaliiber »

Käisin pühapäeval ühe kuhila otsas istumas. Pesas läks elu lahti (algas kraapimine ja muud hääled) veidi enne 19, esimene tuli välja aga alles 19.30 paiku.
Samas vihma sadas ja üldse oli üsna sant ilm, vb kui oleks ilus ilm, siis oleks varem välja tulnud.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas honkomees »

kaliiber kirjutas:... Pesas läks elu lahti (algas kraapimine ja muud hääled) veidi enne 19, esimene tuli välja aga alles 19.30 paiku.
Samas vihma sadas ja üldse oli üsna sant ilm, vb kui oleks ilus ilm, siis oleks varem välja tulnud.
Käisin kah nädalavahetusel 2 õhtut passimas, väljakäimise jäljed esialgu vaid ühest kaldaaugust, jää veel tugev. Aga ootasin mõlemal korral k 8-ni, ei midagi, siis läks liiga pimedaks, isegi lume taustal polnd suurt näha. Vihma küll ei sadanud, aga pilves oli.
Laupäevane päev sai ringi sõidetud luuret tehes, käisin siin ja seal vaatamas - kus oli 1, kus 2 kaldaauku, kus ei õnnestunudki elumärke tuvastada. Lahtist vett veel kraavides ei olnud.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas Feen »

Hurraaaa. Mõtlesin, et sel hooajal ajaga asi väga nutune aga eksisin. Alustasin luuret kell 13.00 ja lõpetasin varsti. Kopra tegutsemist ei näinud. St, värsket, talvel on ikka mõni kask kukkunud. Paari kohaga tutvumisel oli tunne, et õhtul pole mõtet jahti minna. Kella 21.30 paiku läksin siiski vulisevat vett kontrollima ning selgus, et kobras tegutseb. Linna ligidal valgust küll ja enam ning loomad julged. Lasin ühe ära ning ülejäänud jäid seemneks. Arvatavasti olid koprad juba tükk aega tegutsenud, magu oli tabatud loomal täis.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas sammal.habe »

eile istusin ühe kraavi ääres ja ootasin kobrast. kolmveerand 8 paiku oligi nagu naginat ja oksajäramist kuulda. näha õieti ei olnud. paraku tuul keerutas mu lõhna kopra poole - ehmatasin peaaegu tilga püksi, kui "kobras" suure ragina ja röhkimisega minema kihutas, nii et võsa lookas... :roll:
JUC
Postitusi: 68
Liitunud: N Dets 30, 2004 7:38 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas JUC »

Aa järsku oli mingi kihvaline :evil:
Välek
Postitusi: 1365
Liitunud: P Mär 06, 2011 8:25 am

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas Välek »

JUC kirjutas:Aa järsku oli mingi kihvaline :evil:
Ei usu, et kihvaline- siis poleks raginat ja röhkimist olnud. :lol:
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas Pauli »

Kui röhkis, siis oli isane kobras.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas kaliiber »

Kusjuures kobras võib kihvalisele sarnase röhatuse kuuldavale tuua küll kui ta millegiga rahul pole.

Üks kogemus. Augustis istusin jõeääres, mille vastaskallas oli soostunud ja tihedat ning kõrget pilliroogu täis. Mingil hetkel hakkas sealt pilliroost kostma tugevat nohistamist, ragistamist ja üksikuid röhatsusi.
Nonii, seakari on nõuks võtnud jõeäärde jooma või jõge ületama tulla, käis peast läbi. Kuna passisin küll kobrast, aga sealuba oli kah taskus, siis võtsin kaitseriivi maha ja jäin südame põksudes karja pilliroost jõe äärde jõudmist ootama.
Suur oli aga üllatus kui seakarja asemel murdis pilliroost jõeäärde välja hoopis suur kobras, pikk värskelt langetatud pajuritv hambus. Muidugi oli tal väga tülikas roost läbi tulla kui selline roigas risti hambus ja seega oli kobras ärritunud ning vihane ilmselt nii iseenda kui kogu maailma peale - sellest ka nohistamine ja röhatsused. Vaatepilt oli nii koomiline ja kaastunnet tekitav, et jätsin laskmata.

Teine kogemus. Üleeile passisin kobrast ühe pesakuhila vastas teiselpool oja.
Kuhila vastas minupoolsel ojakaldal oli kobrastel ka üks varje/pesaurg, natuke oksi kah katuse tugevdamiseks peale tassitud.
Kohe varsti peale minu varitsuspaika jõudmist oli kuulda kuidas pesakuhilast keegi vette sukeldus. Järgnes mullirida mis suundus kuhila juurest risti üle oja selle varje/pesauru suudme juurde, mille kõrval ma istusin. Seejärel algul kuuldus natuke kobistamist sealt urust ning siis väga vali ja tige röhatsus. Siis veel natuke nohistamist ja kobistamist ning jällegi vettemineku heli, millele järgnes mullirida, mis viis tagasi pesakuhilasse.
Ilmselt loom pesakuhilas kuulis mu tulekut ja otsustas asja lähemalt uurida. Jõudnud minu kõrval olevasse urgu, ta siis tundis mu lõhna ja ütles selle peale, mida ta asjast arvab :D
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas TRG »

Käisin ka enda kandi kobraste "paradiisi" vaatamas.Seal on veel kõva jääkiht peal.Leidsin ainult ühe augu kust välja käiakse.Pole sellist eriti aktiivset tegutsemist...natukene on leppa võetud,aga liikumist vähe.
Paar pilti ka "paradiisist":
Pilt

Pilt

Pilt
Õnne peab olema
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas honkomees »

aga kui juba niipalju sulavett on, siis peab ka väljas käima. Mul jää peal ja ei mingit vett, ei lahtist ei jääpealset ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas Feen »

Kui on selline auk olemas, siis tasuks sinna passima minna. Küll ta välja tuleb. Igal öösel kohe kindlasti. Hetkel on lumi sulamas ka ning jäljed kaovad väga kiiresti. Pildil näidatud kohas on kobras eelmine öö väljas olnud. Selline 1 auk on peaaegu ideaalne variant, lasta saad arvatavasti ainult ühe aga passida saab kaua ja loom märkamata ei jää.

Ise käisin eile u samasuguse kraavi ääres (oja tegelikult). Vesi voolas jää peal. Kohale minnes ei osanud eriti kusagile passima jääda. Käisin elupaiga läbi, passisin natukene valel pool ühte elupaika (tuul sundis) ning suureks üllatuseks nägin kuidas kobras valele poole ujub. Sain talle suht ligi hiilida kuid võsa takistas laskmist. Lasta oleks saanud hiljem, nina ette, ujuvat looma. Jäi laskmata. 1 üllatus oli veel, kui minnes oli tunne, et kobras peaks jääpealses vees kogu aeg näha olema, siis tegelikult oli tal piisavalt ruumi plärtsu löömiseks ja minema ujumiseks nii, et isegi lainetust polnud näha.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas hundikütt »

Eile siis ka selle aasta esmane kopravetel käik tehtud ,tulemuseks kopra sabalaksakas 10 m peal. Süüdistama pean ennast,koht kehvalt valitud,lageda põllu taustal nägi ära ja oligi tehtud.Aga ega paremat kohta ka poleks saanud valida.Põllukraavalles jääs ja toitumiskoht lahtise vee ääres .Lootsin,ety jää servaalt tulles näen teda esimesena,aga eksisin :evil:
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas kakuke »

Oi täna oli alles elu jaht. :D
Mul siiani kobrastega olnud, et lagi, mis lastud, on 2 looma korraga. Kolmandaga ikka olnud mingi kala. Läksin vaatama ühte sügisel valmis vaadatud kohta, kuna seal olin närimist täheldanud. Tean, et vett seal maha ei saa ja seega koerajahti seal ei tee, ideaalne koht püssijahiks seega. Jõudsin suhteliselt hilja kohale, st peale 19. Vanas kohas aga oli tegevusjälgi 0, kõik näritud puud hallid, seega egevusest lähimal ajal polnud haisugi. Polnud mul miskit kaotada ja liikusin aga edasi, kuni korraga juhuskilikult avastasin suure kuhilpesa jõe lähedal (jutt Suurest Emajõest). Vaatan, koprad ujuvad selle kuhilpesa ees lodul ringi ja korraga oli vaateväljas kuus looma. Tuul oli kenasti pesa poolt minu poole ja sättisin ennast istuma. Vaatan üks kobras ronis jääle sööma. Lasin selle ära ja teised, kes olid maale roninud, läksid uuesti ujuma, aga üks selle kõrval otsustas uuesti samasse kohta välja ronida sööma. Võstsin selle ka optikasse ja lasid selle eelmise kõrvale ära. Kolmandaga läks sama moodi ja ka see jäi teiste kõrvale lamama. Mul juba hea meel, et enda rekord tehtud, kui natuke maad eemal ronis neljas loom kuhilpesa kõrvale jääle. Mõtlesin, et no palju neid juhuseid ikka tuleb, kui saan lasta jahiga neli looma ja lasin ka selle sinna ära. Mõtlesin, et aitab ahnitsemisest, et nüüd küll aitab ja rumala peaga helistasin Feenile. See nagu arvata oli, seletas, et lase muidugi edasi, ei ole see mingi ahnitsemine. :P Kookisin need neli looma välja ja jäin pesa juurde edasi passima. Salves oli veel kaks padrunit ja nii ma sinna ootama edasi ka jäin. Kaugemal linna tuled andsid valgust ja üks loom poseeris muudkui mul ees vees, aga jäin endale kindlaks, et kompostiks ei taha ühtegi lasta. Kahtlesin, et kongitsa vars pole piisava pikkusega, et kiirelt sokis loom välja sikutada. See lõi paar korda sabaga vett ja otsustas lõpuks vastaskaldas välja ronida. Lasin selle ära ja siis see hakkas seal pladistama. Läksin sinna seda otsima ja esimese hooga ei leidnudki teda ülesse. Lõpus ikka hakkas vaid saba vee peal silma ja kätte ma ta sain. Ootasin ja ootasin seal viimasel lastud kopra juures ja pesa juures lõi sel hetkel kaks kobast veel sabaga plärtsu. Oli kuulda, et koprad olid ka väljas, aga juba nii pime oli, et tume loom vastu musta kuhilpesa silama ei hakanud ja nii otsustasin minna tagasi pesa juurde. Sain ma natuke oodata ja vastaskaldas, kus eelmine kobras, ronis uuesti välja viimane loom. Lasin ka selle ära. See tegi juba kõige enam trianglit, aga maha jäi lõpuks ka see. Nii mul oli salves kuus padrunit otsas ja kuus looma maas ka. See jaht jääb jupiks ajaks meelde. Vähemalt üks loom jäi sinna veel ja lastud loomadest üks oli vaid eelmise aasta kutsikas, enamus kõik suuremapoolsed loomad. Jää peal on seal mõnusalt vesi ja seega loomad on kogu kehaga mingil hetkel väljas. Koht ise selline, et tänu jääle mis seal heina all on, praegu juurde vaid saabki. Üks foto ka juurde.
Manused
Koprajaht 2012_03_24 004.jpg
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
hundikütt
Postitusi: 1007
Liitunud: R Veebr 19, 2010 7:13 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas hundikütt »

Hull vend :lol:
s!!m
Postitusi: 84
Liitunud: K Nov 21, 2007 7:06 pm

Re: Mis ajal korbas hetkel väljas käib?

Postitus Postitas s!!m »

Vägev tulemus!
Nädalavahetus siis nülgimise tähe all?
Igatahes!!
Vasta