Rebase nülgimine

2006. aasta teemad
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Rebase nülgimine

Postitus Postitas kakuke »

Andke nõu. Peale pikka heitlust oma tänase rebasega nülgimisel tekkis soov siit järgi pärida, et mismoodi foorumirahvas oma rebased nülginud on? Kuidas saba kätte on saadud ja esimesed jalad. Proovisin sikutada niisama aga hakkasin kartma, et tõmban midagi veel ära. Kas esijalgadesse ja sabasse tehakse selleks lõiked? Uurisin Jahiraamatut, aga targemaks ei saanud. Kuidas keegi rebasenahka peale nülgimist puhastanud on? Igatahes praegu tundub, et kobrast on palju lihtsam nülgida kui rebast. :M
Tänud ette! :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Postitus Postitas Kolevoll »

Seni on küll kõik tuttavad ikka ka esikäppadele ja sabale lõiked teinud - käppadele talla alt kuni peaaegu kanela alla ja sabale esimese kolmandiku ulatuses või ka pisut kaugemale (see on ikka sellest sõltunud kui kõvasti kinni see saba on).
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Aga siis on selle saba lõpu tõmmanud või ära lõiganud?
Suuremate kiskjate juures räägitakse ka kõrvade puhastamisest kõhrest. Kas see on teemaks ka rebase juures?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Postitus Postitas Jahimees »

Mina olen toiminud nii nagu mainis Kolevoll ja saba olen tõmmanud ära ning kõrvad olev puhastanud kõhrest, ajades pöidla kõhre ja naha vahele.
Kogu rebase nülgimiseks läheb aega 15-20 min. Siis tõmban naha lauale ja rasva kaapimiseks on tehtud spets kaabits.
Kas tuleb jaht???
gloss
Postitusi: 110
Liitunud: E Dets 06, 2004 8:34 pm

Postitus Postitas gloss »

no esi käppadelt võtan enne naha maha ja siis kehalt ja siis kui keha nülgimisega käppadeni jõun tõmmban käppad läbi augu välja.saba lõikan jupp haaval lahti ja sõrmedega"mudin"naha maha ja saab nii kõik rootsu kätte.
mida hoolikam nülgimisel oled seda vähem on pärast puhastada,üldse kasuta naha võtmisel rohkem käsi,noaga tee aint lõiked sisse
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

jahimees kirjutas: Siis tõmban naha lauale ja rasva kaapimiseks on tehtud spets kaabits.

Milline see kaabits välja võiks näha?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Mina olen saba lõpuni lahti lõiganud ja rootsu tagant poolt (saba lõpust)ette poole tõmbama hakanud,ei lähe saba pooleks.Lõiked tee nii nagu kirjutati,ainult ära esimeste jalgade lahti lõikamisega väga rinna peale mine.Varba luid ei ole viitsinud noaga nokitseda ,kasutan lõike tange .Kõrva kõhrega ole ettevaatlik ,ääred kipuvad lahti rebenema ,kui näpu väga hooletult vahele lükkad.Kui üks pool on lahti ,siis katsu kuskilt mõni nurk lahti saada ja siis näpitsatega kogu kõhre ära tõmmata.Enne kui keha hakkad nülgima koori ära kõik jalad ja saba.Nülgimisel olen kasutanud vana teritatud äärega lusikat ,millega rasva kohe nahalt maha tõmban,pole pärast puhastamist ,aga saab ka teisiti nagu eelpool kirjutati.Pea nülgimisel muidugi on vaja nuga tarvitada.Ettevaatust silma avadega ,lõigata hästi pea ligidalt (muidu lõikad silmaaugud suureks).Kõrvu ei ole väga pea ligidalt mätekas maha lõigata ,muidu tuleb kõrva sise nahka kõhrest pikalt puhastada.Kuivatada on parem pikuti pooleks saetud laual,on pärast parem maha võtta.Kui nahk liialt krõbiks kuivab tuleb teda veits kuidagi niisutada ,muidu kipub ümber pööramisel rebenema nagu paber.Üldiselt kuluks siinkohal noorele jahimehele üks näidis nahastamine -kuivatamine ära :D Ps. Kakuke kui asja selgeks saad võin oma rebased koos lihakehadega sulle kinkida :D (või mõnele teisele asjast huvitatule) Kahtluse korral.... :D Võta mõni rebane faasanijahti kaasa ,teeme õppust.
Kivi kotti!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

kult kirjutas: Kahtluse korral.... :D Võta mõni rebane faasanijahti kaasa ,teeme õppust.
Kivi kotti!

Ehee ... :D Mõeldud tehtud. Võtan kaasa ja loodan, et Sinu poolt tuleb kaasa ka see teritaud servaga lusikas. :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Unustasin enne lisada,et karv tuleb kindlasti enne lauale tõmbamist veega verest puhtaks pesta .Kuivanud verd karvast vilets kätte saada ,võib koguni karva lahti võtta.Samuti tuleks suuremad augud lauale tõmmates kinni õmmelda.
Kivi kotti!
Vari
Postitusi: 135
Liitunud: N Nov 18, 2004 5:41 pm

Postitus Postitas Vari »

Kes tahab rebase koorimist proffi tasemel näha, peaks sügisel Audru Karuslooma farmis seda vaatama minema. Kui oma rebase kaasa võtad ja parkal Akslil aega juhtub olema, siis võid oma silmaga näha kuidas rebasel kasukas maha võetaksa A 3-4 minutiga, aja sisse läheb ka käppada ja kõrvade töötlemine. Jse ma enne ei uskunud , kui oma silmaga nägin.
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Seda kiirust ja töövõtteid tahaks kohe näha. Endal see nülgimine ikka tõsine tegemine, aga eks profid ole ikka profid.
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

Lugesin teemat ja mõtlesin, et torgin ka natuke herilasepesa. Kokkuostjatel ja naha lõplikel kasutajatel on täitsa ükskõik kas oled käpaotsad küüntega külge jätnud või ära lõiganud, tegelikult ei muuda se midagi. Kunagi kui hakati plekist õlletaarat tagasi ostma nõuti ka, et mõlke poleks sees muidu võeti hinnast maha aga tagaruumis astuti kõik lapikuks. Toodi minule üks punt Saksa jahiajakirju ja seal sees on ka rebase nülgimise õpetus koos joonistega ja fotodega. Asi järgmine, selle õpetuse kohaselt tuleb teha lõiked ümber kaela, saba ja käppade ning kuna kasutatakse ainult seljapealset tükki siis kere kooriti vaibana maha ja ülejäänud rebane jäi üsna puudli välimusega rippuma. Asi teine kui tahetakse nn. boad teha.
naised saunas rääkisid
kiirabi
Postitusi: 4
Liitunud: E Veebr 14, 2005 7:31 pm

Postitus Postitas kiirabi »

teadjamiis kirjutas:Lugesin teemat ja mõtlesin, et torgin ka natuke herilasepesa. Kokkuostjatel ja naha lõplikel kasutajatel on täitsa ükskõik kas oled käpaotsad küüntega külge jätnud või ära lõiganud, tegelikult ei muuda se midagi. Kunagi kui hakati plekist õlletaarat tagasi ostma nõuti ka, et mõlke poleks sees muidu võeti hinnast maha aga tagaruumis astuti kõik lapikuks. Toodi minule üks punt Saksa jahiajakirju ja seal sees on ka rebase nülgimise õpetus koos joonistega ja fotodega. Asi järgmine, selle õpetuse kohaselt tuleb teha lõiked ümber kaela, saba ja käppade ning kuna kasutatakse ainult seljapealset tükki siis kere kooriti vaibana maha ja ülejäänud rebane jäi üsna puudli välimusega rippuma. Asi teine kui tahetakse nn. boad teha.
mis ajakiri see selline on kus on kirjas õpetus
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

Vaatan järgi ja annan teada. Praegu skänn ka jälle korras ehk õnnestub isegi siia midagi üles riputada.
naised saunas rääkisid
Kasutaja avatar
soobel
Postitusi: 117
Liitunud: E Dets 13, 2004 11:27 am

Re: Rebase nülgimine

Postitus Postitas soobel »

Rebase - kähriku nülgimine + puhastamine läheb u.15 minutit.Saba tuleb ilusti tõmmates välja.Kõrva kõhre saab kõige paremini lahti näpitsate v.tangide tagumise otsaga.Ilusam jääb kui jätad kõhre külge(lahti tuleb ikka võtta).Esimesed jalad lõika küünarliigeseni lahti ja nüli ära.
Suletud