Jagdhof mustas nimekirjas

Võimalus avaldatud või avaldamisele minevate artiklite aruteludeks.
Vasta
Kasutaja avatar
-Ivar-
Postitusi: 204
Liitunud: L Aug 16, 2008 9:10 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas -Ivar- »

Huvitav kuidas kaks suurt poodi hoitakse elus alla 16000 EURise käibega :lol: .
http://firmaparing.krediidiinfo.ee/inde ... l=11557510
Aga teisalt kui kõik kliendid eemale peletad pole midagi head loota ka.
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas andrus »

Hind poe hinnast nõks odavam. Enamus kaupmehi teeb "soodukat" ja saab sellised relvad sama hinnaga või odavamalt ning pääseb igat sorti juradest paberite ja pakkumistega.Ja ohh seda ootamise aega kuniks kõik suudavad/suvatsevad oma paberid vormistada. :D :D
jahismurf
Kasutaja avatar
-Ivar-
Postitusi: 204
Liitunud: L Aug 16, 2008 9:10 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas -Ivar- »

iz 27 on küll üle hinnatud 550 EUR, juhul kui tegemist pole sporting mudelitega .
Letihind on tavalisel 380 EUR
Kasutaja avatar
TiitR
Postitusi: 1172
Liitunud: L Aug 25, 2007 12:44 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas TiitR »

-Ivar- kirjutas:iz 27 on küll üle hinnatud 550 EUR, juhul kui tegemist pole sporting mudelitega .
Letihind on tavalisel 380 EUR

..kusjuures see tundub olevat alghind, millest saab vaid ülespoole pakkuda :D
Motorist
Postitusi: 266
Liitunud: N Mai 12, 2011 11:56 am

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas Motorist »

ei oska midagi öelda IZ või mõne muu relva hinna kohta palju, aga Clock 19 püstolid on suht soodsad võrreldes tavapärasega (ca 100€) ja Blaser R93, kui on puidust päraga, siis 2000€ pole ka paha hind. Samas kuna see on oktsioni alghind, siis tunduvad need hinnad tõesti olema ÜLEHINNATU ja sellega müüki nad tõenäoliselt ei lähe.
Kasutaja avatar
Preester
Postitusi: 112
Liitunud: R Okt 24, 2014 10:37 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas Preester »

Ei ma ka selle oksjoni peale tormi jooksma ei hakka, pealegi on mul püstoli ja vindi suhtes visioon olemas, mida ma endale osta sooviks. Sealt valikust ma omale miskit sobilikku ei leidnud.
лошадь, трубку и жену, я не дам никому!
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas plaaster »

Ja kes garanteerib garantii?
Kristjan Piir
Postitusi: 59
Liitunud: K Okt 14, 2009 9:32 am

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas Kristjan Piir »

Motorist kirjutas:ei oska midagi öelda IZ või mõne muu relva hinna kohta palju, aga Clock 19 püstolid on suht soodsad võrreldes tavapärasega (ca 100€) ja Blaser R93, kui on puidust päraga, siis 2000€ pole ka paha hind. Samas kuna see on oktsioni alghind, siis tunduvad need hinnad tõesti olema ÜLEHINNATU ja sellega müüki nad tõenäoliselt ei lähe.


Kuna see tants Jagdhofi ümber on juba pikalt käinud, siis need Glockid on tõenäoliselt gen3 ehk eelmine mudelipõlvkond ja ikkagi ülehinnatud.
veix23
Postitusi: 53
Liitunud: K Jaan 05, 2005 5:03 pm

Re: Jagdhof mustas nimekirjas

Postitus Postitas veix23 »

Eesti Päevaleht on ka üsna pika loo kokku pannud...

Kroonilised võlglased ajavad maksuameti nina all uhket relvaäri

Kohtutäitur paneb avalikule oksjonile suure koguse relvi, et saada kätte pea 90 000-eurone maksuvõlg. Järjepidevalt maksudest kõrvale hoidmine ja skeemitamine ei ole takistanud relvaäri jätkumist.

Täna paneb kohtutäitur oksjonile 123 relva ja 75 kasti padruneid, mis on võõrandatud jahi- ja kalastustarbeid ning tulirelvi müüvalt Jagdhofi (varasema nimega Deerhunter) poodide ketti pidavalt OÜ-lt Deerhunter Guns & Ammo. Jahirelvade, pumppüsside, käsitulirelvade ja muu kauba alghindade summa küündib kokku ligi
107 000 euroni ja tegu on Eestis suurima kohtutäiturite müüki pandud tulirelvade kogusega.

Kauplus Jagdhof on tegutsenud aastaid sentigi makse tasumata, kasutades selleks juriidilisi kehasid. Kõiki neid ettevõtteid ühendab aga nimi Tarmo Türi. Koos oma venna Raivoga on hiidlane suutnud Eestis pikalt ajada fenomenaalset relvaäri: pidada üleval uhkeid esinduskauplusi suurtes kaubanduskeskustes, samal ajal väites, et 16 000 euro suurust käibe piiri nad ei ületa ja firmad pole käibemaksukohuslased. Aga kuidas?

Aastatega on Türi välja töötanud skeemi (vt allpool), kus relvade müügi luba on ühel ettevõttel ja teine tegeleb samal ajal reaalselt kauba sisseostmise ja klientidele müümisega, seejuures kõikidele võimalikele maksudele vilistades. Kui maksu- ja tolliamet neilt lõpuks võlga sisse nõudma hakkab, lõpetatakse firma tegevus ja asutatakse uus. Müügiloaga ettevõte jääb näiliselt puhtaks.

Relvaäri algus oli juba ligi 15 aastat tagasi, mil relvamüügi luba anti AS-ile Mertestex Investments. Kuna aga makse ei tasutud, alustas maksu- ja tolliamet 2007. aastal kriminaalmenetlust. Pärast maksuhalduri märgukirja saamist registreeris Türi uued ettevõtted: OÜ Deerhunter Guns & Ammo (sai relvamüügiloa) ja Ferret Grupp OÜ. Puhta taustaga ettevõtetega jätkas ta relvaäri pidamist. Kui omakorda Ferretil tekkisid probleemid maksuametiga, hakkas Türi selle kõrvale registreerima aina uusi ettevõtteid.

Maksuamet ei anna alla

Maksuamet pitsitas teda edasi. Jagdhofi kaupluste läbiotsimisel 2009. aastal selgus, et paarikuulisel perioodil oli Ferret Grupile tehtud 7500 euro ja Hornbill Grupile 22 200 euro eest kaardimakseid. Ettevõtetest ainsana relvade müügiks luba omavale Deerhunter Guns & Ammole ei laekunud samal ajal ühtegi kaardimakset.

Samalaadne olukord oli ka välisriikidest kauba tarnimisega: ostud on tehtud Deerhunteri nimel, kuid arveid oli tasunud neli teist ettevõtet. Sisuliselt ostsid kaupa ja said selle müügist kasu hoopis firmad, millel selliseks tegevuseks luba polnud.

Nüüd on maksuamet skeemi otsustavalt sekkunud ja kohtu kaudu tõendanud, et relvakauplusi majandab tegelikult just seni maksuvõlast vaba olnud Deerhunter, kes peab seetõttu vastutama ka teiste, maksuvõlglastest ettevõtete eest. Sellest lähtuvalt on Deerhunteril nüüdseks 88 859 euro suurune maksuvõlg, mis lubas nende vara arestida (teistel firmadel varad puudusid). Politsei ja piirivalveameti (PPA) sõnul ei pikendatud maksuvõlgnevuse tõttu ka relvamüügiluba.

Jälle uus ettevõte

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna talitusejuhataja Airi Jansen-Uueda ei saanud Eesti Päevalehele küll pooleli olevat menetlust kommenteerida, kuid ütles, et olukorras, kus maksuvõlgadega äriühing jäetakse maha ja on tuvastatud ettevõtte tegelik üleminek järgmisesse, saab maksunõude esitata ka tegevust jätkanud äriühingu vastu. Mis tähendab, et võlga ei saa koos ettevõttega lihtsalt kustutada.

Vennad Türid leidsid püssiäri edasi ajamiseks aga uue nipi. Pärast müügiloa kaotamist kanti nende vara, muu hulgas relvad, üle uude ettevõttesse, mis võttis üle ka kõik kauplused ja kaubamärgi Jagdhof. Uus juriidiline keha kannab nime Dermis OÜ ja relvade müügiks vajalik luba anti neile 2014. aasta lõpus. Jätkates eelkäijate poliitikat, pole ka see OÜ oma käibemaksukohustust deklareerinud.

Siiski on ka üks erinevus: nimelt on ettevõtte juhtide seast kadunud Tarmo Türi nimi, kes Eesti Päevalehe andmetel on vihaste võlausaldajate eest pagenud välismaale. Püssiäri võttis üle Raivo Türi, kes on Soomes 1998. aastal raskes narkokuriteos süüdi mõistetud ja hiljem meediasse sattunud Ülemiste keskuse poes müüjale peksa andmise tõttu (vt kõrvallugusid). Relvade müügiga tegeleva firma juhatuses olemist karistused aga ei sega. PPA sõnul ei tohi kriminaalkorras karistatu olla relvade müüja, kuid ta võib olla firma juhataja. Ja Dermise müügiloa eest vastutab teine juhatuse liige Nikolai Lõsjuk. Pealegi pole Raivo Türi Eestis karistatud ja ka Soomes toime pandud kuritegu on aegunud. Uue relvaseaduse järgi ei takista relvade müümisega tegelemist ka ettevõtte maksuvõlg.

Hoolimata sellest, et juriidiliselt on kõik korrektne, kõlab seadustele pidevalt vilistavate inimeste aetav relvaäri kuidagi valesti. Kuna nad pole esitanud pea ühtegi majandusaasta aruannet ega tasunud käibe- ja tulumaksu, isegi töötajate kogumispensionimakseid ega sotsiaalmaksu, on nende tegevuse ja rahavoogude üle kontrolli hoidmine pehmelt öeldes keeruline.

Vendade Türidega ei õnnestunud Eesti Päevalehel kommentaari esitamiseks mitme päeva jooksul kontakti saada. Relvapoest vastati meie soovile, et Tarmo Türi helistab ise tagasi, aga seda ta eile lehe trükkimineku ajaks ei teinud. Samuti pole vastatud meili teel saadetud küsimustele.

Kes on need kirju minevikuga püssiparunid?

Tarmo Türi nime on Eesti kohturegistrites sageli. Näiteks Krediidipank on temalt kohtu kaudu välja nõudnud üle miljoni krooni suurust võlga. Maksudest kõrvale hiilimise tõttu on ta kohtus käinud mitme ettevõtte esindajana.

Nii mõnelgi korral on kohtust ka napilt pääsetud. 2002. aastal lammutas kinnisvaraga tegelenud Türi omavoliliselt ligi 200 aasta vanuse kaitsetsoonis oleva maja Tallinnas Kadriorus. Muinsuskaitseamet lubas minna kohtusse, kuid loobus lõpuks siiski sellest plaanist.

2010. aastal toimus tema kohta kohtuväline menetlus, kui Türil aegus isiklik relvaluba ja ta ei tagastanud oma relva ettenähtud tähtaja jooksul. Seegi ei takistanud relvaärimehe karjääri.

1998. aastal mõisteti Tarmo Türi vend Raivo Soomes süüdi raskes narkokuriteos ja teda koos kaasosalisega karistati kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vabadusekaotusega. Tarmo Türi valdusesse jäi venna soomustatud Mercedese limusiin, mis võis olla narkokuriteoga seotud.

Tarmo Türi isiklik maksuvõlg on maksu- ja tolliameti andmetel 85 000 eurot.

Tarbijakaitsele tuttavad

Alustades vestlust Türi või Deerhunteri nime mainides, ohkab või naerab vastaspool alati enne vastamist. Relvade ja jahindusega kokku puutuvate isikute jaoks on Tarmo Türi kurikuulus nimi. Kuigi Jagdhovi poeketi visiitkaardil ilutseb lause Your Smile Is Our Job (Sinu naeratus on meie töö), näib tegelikkus hoopis vastupidine. Jahindusfoorumites kirjeldatakse juhtumeid, kus kliente üritatakse hinnaga petta või aetakse neid poest välja. Internetis levivale kriitikale on Türi oma kaupluse kodulehel vastanud valdkonnas kuulsaks saanud sõnadega: „Loomulikult toetan sõnavabadust, kuid laus loll ja pasamaiguline tekst ajab ka paksu nahaga kodaniku lõpuks endast välja.”
2009. aastal sai kinnitust ka jutt firmajuhtide vägivaldsest käitumisest, kui Ülemiste esinduskaupluses läks Raivo Türi kallale müüjale, kes püüdis ERR-i andmetel end kaitsta pipragaasiga. Konflikti tuli lahutama politsei ja alustati ka kriminaalasi, mis kohtusse ei jõudnud.

„Tarbijakaitseametile ei ole hr Tarmo Türi nimi võõras,” alustas oma kirja ka Eesti Päevalehe päringule vastanud ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski. „Kaebustest joonistub välja muster, et hr Türi võttis tellimuste eest ettemaksu, mis tellimuse mittetäitmisel jäi tarbijale tagastamata. Suurim probleem on selles, et tarbijad on ilma jäetud võlaõigusseadusest tulenevast õiguskaitsest ja probleemide lahendamine on üsna võimatu,” ütles Turetski.
Tarbijakaitse on korduvalt OÜ-d Deerhunter Guns & Ammo lisanud oma musta nimekirja ja kliendid on pärast sissemakse tegemist sageli jäänud soovitud kaubast ilma. Relvanduse ringkonnas on levinud probleem, et tänu Türide tegevusele on välismaised tootjad ja hulgimüüjad kaotanud usalduse Eesti jahindus- ja relvapoodide vastu, kuna vendadelt ei õnnestu kauba eest tasu kätte saada.

Kes tohib relvi müüa?

Kui ettevõte taotleb relvade- ja laskemoona müügiks luba, kontrollib PPA ettevõttega seotud inimeste tausta. Relvaseadus sätestab ka seda, millistele nõuetele peab vastama relvapoe müüja. Ta ei saa olla narkootiliste ainete kasutamisest tingitud psüühika- või käitumishäirega inimene ega tohi olla kahtlustatav, süüdistatav või kanda isikuvastase süüteo eest kehtivat karistust. Samad nõuded ei kehti aga OÜ juhatuse liikmetele. See tähendab, et kriminaal võib juhtida relvaäri, kuid ei tohi ise leti taga revolvreid välja anda.
Vasta