koera gps

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas sooviku »

Samsung Galaxy Xcover.Mul on see nutikas olemas ja mina olen väga rahul.Kannatab igast jama.Julgemad on selle telefoniga isegi vee all pildistanud.Kui nüüd veel penisid ka jälgida saaks (y) .
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Ain Aavik »

aivar00 kirjutas:Oskab keegi viidata nendele "kallimatele" sommide riistadele :M
Kunagi ühes jahis juhtusin nägema Nokia telefoni ja koera rihmade koostööd aga ei taibanud asja lähemalt uurida. Sellel ajal veel neid nn. suurte ekraanidega nutikaid ei olnud. Nüüd Samsungilgi miski vee ja tolmukindel nutitelefon mõistliku rahaga müügis. Selliselt ekraanilt asjade vaatamine juba kordades etem kui vanade moblade väikeselt ekraanilt.
Kui õieti asjast aru saan, siis GPS telefoni olemasolul vaja ainult koera kaelarihma saatjaga ning tõenäoliselt miskit tarkvara ka moblale.


Ilmselt on mõeldud seda

http://www.tracker.fi/index.php?pPath=2&language=fi

Pole aga kindel, et selle süsteemi siin riigis tööle saab, sest telefonioperaatoritega puuduvad sellised kokkulepped. Soomes on see küll reaalne ja Ameerikas, küllap mujalgi .. mitte ainult siin, kus monopol koerte jälgimisel on Garmini kätte antud.
Viimati muutis Ain Aavik, E Okt 08, 2012 9:14 am, muudetud 1 kord kokku.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

See nn. sommide oma töötab hoopis teisel põhimõttel, ehk läbi mobiili võrgu. Seega, kui telefonil on GPS funktsioon, saab kasutada. Aga AINULT HEA LEVI alas. Samal põhimõttel töötab ka venelaste GLONASS samuti koerte/kasside träkkimiseks. Kui osta kallim telefon, siis nagunii tulevad ka SMS arved, sest koera iga koordinaatpunkt( mis Astrol saabub sõltuvalt häälestusest 5,10 või 30 s. tagant) läheb siin maksmise alla. Samas aga pole levi kaugus piiratud-istu Eestis kodus ja vaata, kus su koer Soomes jookseb.Iga uue koera lisamine tähendab uusi SMS arveid juba teiselt numbrilt. Ehk siis jälgida saab mitte koera liikumist, vaid koera asukohta "päringu saatmise " hetkel .
puugi
Postitusi: 1479
Liitunud: E Mär 05, 2012 7:08 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas puugi »

See süsteem töötaks meil ka,sest sõnumitega tuleb info ja telefonis on vastav kaart sees.Telefonioperaatoritega saab kindlasti asja arutada. :?:
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Sommide süsteem täiesti toimib meil. Jahikaup ka mingil ajal pakkus neid. Praeguseks on asi vist soiku jäänud, põhjuseks hind. Konkureeriv Garmin on kokkuvõtteks oluliselt odavam kasutada. Süsteem koosnes rihmadest ja tarkvarast. Usun, et tõsise huvi korral on seda võimalik Jahikauba kaudu hankida.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
M695
Postitusi: 93
Liitunud: N Aug 04, 2005 6:11 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas M695 »

Garminilt ka siis midagi uut, küllap kunagi ka euroopasse jõuab.
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=209&pID=107225
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Paistab, et ainus uuendus on 20 koera samaaegselt 10 asemel ja kuju veits teine. Kaugus sama mis Astrol, ehk siis saatja 2W. Need 9 miili kaugust on vist merel, kui lainetus puudub ja väliantenn on 10m kõrgune.
Mina pragmaatiliselt küll aru ei saa, mille poolest , peale hinna, ta on Astrost kõvem.
Aga see minu, 6-t hooaega Astroga, arvamine, ei muud.
M695
Postitusi: 93
Liitunud: N Aug 04, 2005 6:11 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas M695 »

No jutu järgi saab selle uue mudeliga ka teisi sama marki käsi seadmeid jälgida. Veel on rihmadel ka treeningrihma omadused (et siis saab vist särtsu koerale anda )õppe eesmärgil.
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

"Särtsuga" rihmasid võiks Eestis olla 1 per maakond, piisaks kõik koerad välja õpetada. Egas mõistlikule koerale pole rohkem, kui 2..3 korda vajagi saada. Ise laenaks küll nädalaks, et noorema käitumist korrigeerida :D
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas rajaleidja »

M695 kirjutas:Garminilt ka siis midagi uut, küllap kunagi ka euroopasse jõuab.
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=209&pID=107225

Mart, uuri välja, kas saabub ka varsti euroopasse või tuleb usa`st tellima hakata. Hind muidugi omajagu Astrost kallim. Cabelases selle kohta ainult 1 kommentaar.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas kakuke »

M695 kirjutas:No jutu järgi saab selle uue mudeliga ka teisi sama marki käsi seadmeid jälgida. ....

See on küll väga teretulnud uuendus.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Soomes mu arust turuliider sellel alal ikkagi Ultrapoint http://www.ultrapoint.fi Pakuvad väga häid pidevalt uuenevaid kaarte, kogu jahiseltskond on võimalik ühtselt toimivaks paketiks koondada, kõik näevad nii koerte kui kaaslaste asukohti, oma jahimaade kaartide täiendamist kõikvõimaliku infoga ja palju muud (y)
Kui 2 aastat tagasi Riihimäel Ultrapointi meestelt uurisin, kas neil pole plaanis ka meie maadele oma tegevust laiendada, siis selget jah-sõna nad ei andnud kahjuks.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas aivar00 »

Ei ole kindel kas olen asjast õigesti aru saanud, kuid minu arusaamise järgi saab selle ultrapoindi ka meil tööle. Kaarte saab laadida googlist moblasse tasuta. Telefonidest näiteks samsungi android(nende xcover ainuke nutikas milline märjas keskkonnas peaks normaalselt toimima). Kuna kaelarihma ning telefoni omavaheline suhtlemine käib SMS teel, siis meil teemaks SMS hind. Kui mõne mobla operaatoriga saaks SMS hinna suhtes kaubale, siis oleks antud variant minu arusaamise järgi parem kui Garmini oma. Ainuke takistus mobla leviaukude olemasolu. Samas on levi enamjaolt üsna hästi üle eesti toimiv. Ühesõnaga on mille üle mõtteid mõlgutada. Lisaks kaelarihm tundub vähemalt fotol olema väiksem kui Garmini oma. Ja minu mittekoerast :lol: jahiterjeri jaoks on see kindlasti +.
ikka lõbusalt
jyri

Re: koera gps

Postitus Postitas jyri »

Aivar00!
Egas keegi väida, et see kehvem kui Astro. Küsimus, kas ta Eesti jaoks sobilik? Ferrary on hea auto, ainult kas meie teede jaoks? Ja jutt mitte ainult tehnilistest omapäradest, vaid ka inimeste mentaliteedist. Paljudel jahimeestel pole isegi tavasaatjaid või kompassigi olemas, mida siis veel uusimatest telefonidest rääkida( kuigi sobivad ka vanad, peaasi et GPS oleks peal).
Sommidel võib ju näiteks isegi tavatelefonid lülitada nn. raadioside reziimi, kus kõik osalejad saavad omavahel suhelda läbi mobiilivõrgu nagu tavaraadiosaatjaga, teised seda pealt kuulata ei saa. Meil sellist teenust pole. Ja kahjuks pole ka palju muudki, mida "seal" olemas ! Rääkimata leviaukudest, mis meil igal pool küllaltki "sügavad" (y) . Nii et hetkel tundub küll "hapu viinamari" olema :M
Kasutaja avatar
Heino
Postitusi: 149
Liitunud: P Dets 24, 2006 4:30 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Heino »

Ostsin endale uue ja popima, müüks hea meelega Astro 220 ja 2 DC 20 koera andurit ära. Kõik töötab laitmatult rihmad on kulunud metsas müttamisest aga tehke oma pakkumine, tegemist USA variandiga.
Vasta