Jääger-foorumi positsioon Eesti jahindusmaastikul

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
Kasutaja avatar
aadu kadakas
Postitusi: 1469
Liitunud: T Veebr 16, 2010 2:21 pm

Jääger-foorumi positsioon Eesti jahindusmaastikul

Postitus Postitas aadu kadakas »

Nagu Kult teises teemas viitas, märgiti „Eesti Jahimehes“ ära, et „nõuanded ja näpunäited ei peaks jääma ainult jahindusfoorumi lehekülgedele internetis“ (tsitaat ajakirjast).
See vast on üheks tunnustavaks viiteks, et Jääger-foorum on muutunud üha arvestatamaks keskkonnaks muude jahinduskanalite kõrval. Ehkki viide on varjundiga, et ajakiri on siiski juhtivamal positsioonil :D . Samas pole ju lõppeks oluline, milline infokanal domineerib, kui küsimus on jahinduse propageerimisel, täpsemalt alleshoidmisel selle kultuurilises mõttes ennekõike. Erinevad väljaanded on niikuinii arvestatava osa infost reaalajas toimuvatest protsessidest hankinud foorumist.
Selle teemapüstituse mõte on tegelikult tuua esile Jääger-foorumi tähtsust, õigemini selle loodud keskkonna tähtsust. Kasvõi uue jahiseaduse ümber toimuv poleks tõenäoliselt saanud sellisel moel avalikustatud (ja Uugametsagi oleks olnud tõepoolest hüüdja hääl kõrbes) . Mu isiklik arvamus foorumiga liitumisel oli, et algselt erinevate jahinduses vajalike vahendite kohta toimuv arutelu (kasvõi omaniku müügiedu silmas pidades) oli tegelikult suhteliselt alguses muutunud oluliseks (kui mitte öelda ainukeseks) jahindusteemasid käsitlevaks keskkonnaks.
Loomulikult üllatas mind liitudes paari postituse järel, millise sisulise ning intelligentse seltskonnaga on siin tegemist. Et „sooja õhuga“ pole siin mõtet puhuma tulla. Aeg-ajalt lastakse küll punast auru välja, kuid ehk on siis olnudki võimalus ennast uuesti oma tõekspidamistega nö joonele saada. Ja moderaatorite töö on olnud asjalik. Nooremad osalejad pevad ilmselgelt olema kõvast puust, et siia rahulikult tiksuma jääda.
Minu hinnangul on Eesti jahindusmaastikul Jääger-foorumist saanud olulisim infokanal, kuhu kõige kiiremini koondub jahindust (ja mitte ainult) puudutav teave. Samuti on foorumist välja kasvanud mitmeid isiklikke häid kontakte, mis kindlasti on nihutanud kitsa jahiseltsi piire avatuma omamaise jahilise läbikäimise/jahikultuuri poole.
Nonii, kisub liiga deklaratiivseks. Tahtsin maamehena tegelikult öelda seda, et meie (kujutage ette „meie“) foorum on ora ***** paljudel neil, kes tahavad salas***a sahistada, kuid lehe omanike kiituseks tuleb öelda, et on suudetud hoida enamasti neutraalset keskkonda. Ma vabandan sõnakasutuse pärast :oops: .
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Jääger-foorumi positsioon Eesti jahindusmaastikul

Postitus Postitas kakuke »

aadu kadakas kirjutas:... Samuti on foorumist välja kasvanud mitmeid isiklikke häid kontakte, mis kindlasti on nihutanud kitsa jahiseltsi piire avatuma omamaise jahilise läbikäimise/jahikultuuri poole. ....

Mitte, et ma kõige muuga nõus poleks, aga ise rõhutaks ka just heade kontaktide osatähtsust tänu sellele kanalile. Võidakse küll öelda, et tegemist mingite pseudotegelastega, aga tegelikult on põhituumikute nimed näod vägagi tuvastatavad, pigem küsimus selles, kui väga ise viitsitakse süüvida sellesse, kes seal taga on ja kas ja kuidas ligi pääsetud sellele.
Ise arvan, et kui poleks vajadust sellise keskkonna jaoks, siis seda ka poleks, aga ju ikka on.... ;)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Jääger-foorumi positsioon Eesti jahindusmaastikul

Postitus Postitas sooviku »

Ja varsti(1,5 kuu pärast)tuleb juubel :A
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Inks
Postitusi: 102
Liitunud: R Sept 09, 2011 12:54 am

Re: Jääger-foorumi positsioon Eesti jahindusmaastikul

Postitus Postitas Inks »

Jaaaa, nooremad peavad olema kõvast puust :mrgreen: . Olen siin foorumis kõvasti kolanud ning huvitavaid kasutajaid on siin küll :wink:
Hunting and fishing the only reasons I like to wake up early....
Vasta