Metssearibi
Metssearibi
Tere! Mida suupärast ja pidulikku saaks elektriahjus malmpotis ribitükist küpsetada? Ehk on kellegil mõni hea soovitus? Omal kogemusi nagu vähevõitu...
Re: Metssearibi
Pidulikku ei tea, kuid ise olen (õigem oleks öelda, et naine on ) teinud klassikaliselt, et liha eelmisel ööl külmkappi (koos potiga) erinevate maitseainetega ja köögiviljadega (porgand, kaalikas, kartul, jms) seisma ja järgmine päev lisab (olenevalt lihakogusest) vett ja seejärel praeahju. Temp. 200C ja nii, olenevalt looma vanusest ja lihakogusest, 2,5..4 tundi podiseda (jälgida kindlasti, et vesi/leem otsa ei keeks). Kui tahad, et köögiviljad natuke krõmpsumad jääksid, lisad need hiljem lihtsalt.
Re: Metssearibi
Kui juhuslikult peaks leiduma põdrapuljongit, siis eelnevalt pruunistatud ja puljongis hautatud põrsaribi viib keele lausa all.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Re: Metssearibi
Searibi on üks ütlemata hea lihatükk ja seda kannatab teha igat moodi.Mulle meeldib üks lihtsamini tehtavaid toite-soola ribi ahju kartulitega.Paned pestud ribitükid ööpäevaks kerge soola alla.Enne ahju panemist pesed soola maha ja kogu lugu,veidi vett alla ja kuuma.Hiljem lisad kartulid,porgandid ,kell meeldib,siis ka mõned poolitatud sibulad.Hapu kurk ja klaas keefiri prae juurde teevad asja ainult paremaks