koera gps

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Mart »

aivar00 kirjutas:Meil aga probleemiks too sõnumi hind.


GPRS baasil töötavad koera GPS-id ei saada sõnumeid, kasutavad pakettandmesidet ja kuumaks koos serveri tasuga 7€. Jälgi oma koera kas või iga päev niipalju kui tahad ja kui kaugelt tahad, põhitingimus on, et koer asuks GSM levialas. Kui koer on sattunud nö "levi auku", siis saadab seade kõik andmed tagant järgi kohe kui levi olemas.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas baddmann »

Siig kirjutas:Ainuke suur miinus selle juures on see, et ükskõik milline nutitelefon, millel geps sisse lülitatud, ei pea aku üle 3-4 tunni vastu. Miinuskraadidega veel vähem.


Nendest miinustest ülesaamine on äärmiselt lihtne. Toksi googlesse "portable mini usb charger".

BM
Y60 Patrol GR
Postitusi: 32
Liitunud: L Jaan 29, 2005 10:26 am

Re: koera gps

Postitus Postitas Y60 Patrol GR »

kauposaarva

Re: koera gps

Postitus Postitas kauposaarva »

.
Viimati muutis kauposaarva, T Dets 04, 2012 8:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Mart »

Mis SMS-ist sa räägid. SMS on tekstsõnum, andmeside,midagi muud. SMS-sse kasutatakse vajadusel ainult koera seadme seadistamiseks. Ülejäänud andmeside käib üle GPRS-i.
GPRS – General Packet Radio Service
GSM võrgus kasutusele võetud esimene andmesidestandard, milles arvestatakse liigutatava info mahtu (tavaliselt kilobitise täpsusega), mitte ühenduseks kuluvat aega. See tähendab, et andmesideühenduse korral ei maksustata aega (nagu seda tehakse tavalise GSM-data näiteks SMS puhul), vaid infohulka – ühendus ise võib olla kogu aeg aktiivne, kuid kui infot ei liigu, siis raha ei kulu. GPRS on suhteliselt aeglane, maksimaalse kiirusega 56–114 kb/s.

Ja siit veel natuke lugemist http://et.wikipedia.org/wiki/GPRS#Eelised
kauposaarva

Re: koera gps

Postitus Postitas kauposaarva »

.
Viimati muutis kauposaarva, T Dets 04, 2012 8:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Olles igasugu arvutivärgis üsna võhik,tekitab see seade minus mõningast küsitavust! Esiteks saan ma aru ,et seda seadet kasutades peaks olema pidev mobiilne interneti levi? Kui see on nii ,siis päris kindlasti meie metsades on selle saavutamine üsna küsitav.Teiseks saan aru ,et infot edastatakse iga minuti tagant? Minutiga on aga koera asukoht tihtilugu kvartali jagu muutunud.Seega oleks astrol nagu eelis,sest otseselt jahi käigus on operatiivne/kohene info edu pant.Pärast jahti koera ligikaudne asukoha määramine muidugi teine teema,siis nii kiire pole.Lisaks küsiks ,kui suur siis ikkagi see ühekordne koera asukoha edastamise andme maht on mille eest maksta tuleb ja kui palju? Kes koeraga on jahti pidanud ,see mõistab ,et iga poole tunni tagant koera asukoha tuvastamine ei ole arvestatav efektiivsus .Kui aga panna aparaat max kiirusel/sagedusel infot edastama ,mis see siis jahipäeva lõpuks ikkagi konkreetselt maksma läheb? Aparaadi hinnale tuleks ju ka lisada enamasti nutika maksuvus ja kui keegi nüüd väidab et võib ju koos "Astroga" kasutada ,siis kas neid vidinaid ikkagi paljuks ei lähe. "Astro" ainuke puudus on vahel liiga lühike levi,aga auto antenn suurendab seda peaaegu kolmekordseks ja see on juba märkimisväärne edu. Usun ,et "Astro" kasuks räägib veel kasutamis mugavus/kiirus koos erinevate funtsioonidega.Seega ootaks asjatuntjate lihtsustatud võrdlust ,kumba siis ikkagi eelistada? Minu küsimused võivad olla spetsialistidele võhiklikud ,aga ma usun ,et minu sarnaseid on veel! :)
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas andrus »

Nutikas,märg ja külm käsi või kinnas.Heal juhul 2-3 tundi kestev aku.Lisaks nende nutikate pidev "ära suremine". Pole need nutikad kah just eriti vee ja põrutus kindlad,reklaam küll pakub suure raha eest seda aga tegelikkus on midagi muud.
jahismurf
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

Kust Astrole auto antenni saab osta?
Õnne peab olema
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas Ahto Kattai »

TRG kirjutas:Kust Astrole auto antenni saab osta?

Garminist, Tallinn,Tartu ja vist Mardi käest ka!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas baddmann »

kult kirjutas:........Esiteks saan ma aru ,et seda seadet kasutades peaks olema pidev mobiilne interneti levi? ........Teiseks saan aru ,et infot edastatakse iga minuti tagant? Minutiga on aga koera asukoht tihtilugu kvartali jagu muutunud.....


1. Ei saa päris täpselt aru, mida sa "pideva mobiilse interneti levi" all silmas pead. Mobiililevi kas on või ei ole. Mobiilne internet on tänapäeval pigem selline reklaam- või lööklause, mille all tarbijale pakutakse REEGLINA 3 või 3,5 või isegi juba 4G ühenduse kaudu pääsu internetti. Koera-GPS jaoks ei ole ilmtingimata vaja 3G, vaid piisab GSM levist, nii olen mina aru saanud. GSM levist on oma konkreetses jahipiirkonnas ja olenevalt mobiilsideteenuse pakkujast igal potentsiaalsel kasutajal ilmselt mingisugune ettekujutus olemas, või kuidas ? Loomulikult on leviauke, aga mingil hetkel ju ikka koer leviaugust väljub. Kui mingit jälitusseadet koera küljes ei ole, siis on ju koer pidevalt "leviaugus" (kui ta just ei ole peremehe juures, ei haugu või ei ole muul moel jälgitav).

2. Infot võib kahtlemata edastada ka ühe minuti tagant, kui selline ajavahemik on seadmel valitud. Konkreetsel tootel peaks googlist leitud andmetel olema võimalik valida vahemikke alates 2 sekundist kuni 5 minutini. Eks iga kasutaja otsustab ise, kas ta kasutab rohkem reaalaja "äärmust" ja kulutab rohkem seadme akut või pigem koera ülesotsimise "äärmust" ja tagab igaks juhuks pikema akukestvuse koera ülesleidmiseks.

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas kakuke »

Ma olen see aasta kahte jahtkonda näiteks trehvanud, kus kogu jahipäeva jooksul praktiliselt polnud võimalik kasutada mobiili (kodus see muidugi üldse probleem poleks). Astrol on min andmeedastus 5 sek, huvitav oleks teada, palju on selle uue seadme aku kestvus sellisel juhul (kas on see võrdeline, ehk seega 30x väiksem, antud juhul 1h)? BM igasugu vidinad on toredad, aga kui oled koeramehena sees, on igasugune tilulilu, mis enda külge riputad liiast. Ma ise olen ntx ka raadiosaatja minema lennutanud, kuna seda kola juba niigi väga palju. Ja palju see USB laadija juurde annaks ajaliselt, reaalselt? Üks pos asi siiski peale selle on, et kui on levi, on üle ilma kättesaadav see, et väiksemaid koeri silmas pidades on see vidin astro kolakast 2x kergem.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas baddmann »

kakuke kirjutas:........Ma olen see aasta kahte jahtkonda näiteks trehvanud, kus kogu jahipäeva jooksul praktiliselt polnud võimalik kasutada mobiili .......(kodus see muidugi üldse probleem poleks). ..... BM igasugu vidinad on toredad, aga kui oled koeramehena sees, on igasugune tilulilu, mis enda külge riputad liiast. Ma ise olen ntx ka raadiosaatja minema lennutanud, kuna seda kola juba niigi väga palju. Ja palju see USB laadija juurde annaks ajaliselt, reaalselt? ......


1. Levi osas sõltub kahtlemata väga palju teenusepakkujast.

2. Väga-väga suhteline asi. See nutitelefoni toiteabi on mulle tuttav tulnud sommide põdrajahiteemadest (ja sinna vahele topitud reklaamidest) nende jahiajakirjades, nii et ärgem unustagem, et sommid veavad endal korralikus metsas koeraga jahtides lausa seljakoti(kese)ga varustust kaasas. Seega kellel ikka vaja, see mahutab selle ühe täiendava peopesasuuruse jubina kuskile enda külge ära küll.

See, palju ajaliselt juurde annaks, sõltub ilmselt mudeli suurusest ja võimalustest, samuti nutitelefoni kasutamise režiimist.

BM
TRG
Postitusi: 284
Liitunud: L Apr 23, 2011 8:36 pm

Re: koera gps

Postitus Postitas TRG »

Mulle on jäänud muidugi mulje,et need nutikad on veidi hellad e. purunevad kergesti ja ei talu karme ilmastikuolusi nii hästi :M
Õnne peab olema
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: koera gps

Postitus Postitas baddmann »

kakuke kirjutas:..... Astrol on min andmeedastus 5 sek, huvitav oleks teada, palju on selle uue seadme aku kestvus sellisel juhul (kas on see võrdeline, ehk seega 30x väiksem, antud juhul 1h)?.....


Mul tuleb vägisi meelde kunagi kuuldud kommentaar soomustatud Mercedese luksusmaasturi ostmisest olukorras, kui mõningase analüüsimise tulemusena oleks aru saadud, et piisab ka kahekohalisest kasutatud kastikast. Mina mõtleksin läbi, kas nii lühike intervall nagu 2 sek või 5 sek on koera positsioneerimise puhul ikka vajalik ?

Kui Kuldi toodud näide 1 min intervallist kui liiga pikast on minumeelest .....noh, nii ja naa, aga suudan sellest aru saada, siis 10 või ka 15 sek tagant koera asukohta täpsustada ei ole minu meelest küll liiga pikk vahemik. Eriti kui see tõepoolest peaks Astro või mõne GSM/GPRS seadme puhul andma tuntavat võitu aku kestvuses. 30 sek ja üle selle oleks juba ehk kiiremini liikuda suutva koera puhul maitse küsimus, aga minu personaalne maitse kannataks kuni 1 minutini veel aku olulise säästmise nimel välja :) Mida lühem intervall, seda tihedamini hakkad paratamatult ise seadme displeid vahtima, et koera igat täpset suunamuutust jälgida (põnev ju ja võimalus olemas!)

BM
Vasta