eesti hagijas suuruluki jahil
22LR kirjutas:...Korraliku väljaõppe saanud laika,eriti karjala karukoer, pikalt üle kütiliini ei aja....
ja ongi jaht läbi, eriti kui seal just parajasti meest ka ees polnud. Hea laika on visa ja ajab, võetakse ette ja uuesti ette ja lõpuks saab naabrite maad ka läbi ajada haavatud jälitades ...
no ma ei tea, kuidas koerale sellist väljaõpet anda, et jäta ajamine maha...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Pole nagu muud põhjust jah kuulnud kui et seadus ütleb nii... Inimlikust seisukohast saan aru et laika ja norrakate omanikele ei meeldiks kui konkurents tekiks. Samas, mulle omale ei meeldi ka et minu võimalusi ilma mingit normaalset põhjendust toomata piiratakse. Sama lugu nagu kevadise nepijahiga, ei tohi, aga miks ? Keegi ei tea 

Et siis laikad nugise-soobli-ladvalinnu koerteks ja hagijad suuruluki koerteks ning rebase ja jänese jaoks nii nad aretatud algselt said?Eraser kirjutas:Silverx kirjutas:Hehehe tahaks teada palju eestis selliseid laikasid on kes üle kütiliini minnes ajamise lõpetavad:D:D?
ja miks on hagijas seajahiks päris kõlbmatu????????
Kõlbmatu pole aga jätkem koerad nende loomade juurde kelle ajamiseks nad aretatud on!
Siin käib vaidlus vaidluse pärast nagu mina aru saan.1.Ei soovita kellelegi oma hagijat seajahiks,kas neid kiirema pööramisega laikasid küll juba lõhki pole kistud.!2. Suur vahe , kas koer ajab kuni kütiliinin või jälitab haavatud looma.Koeraomanikust jahimehele peaks sellised asjad küll ammu teada olema ,nii et pole mõtet minu eelnevast tekstist otsida kiitust laikadele ega laitust hagijatele.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Olgerd kirjutas:Et siis laikad nugise-soobli-ladvalinnu koerteks ja hagijad suuruluki koerteks ning rebase ja jänese jaoks nii nad aretatud algselt said?Eraser kirjutas:Silverx kirjutas:Hehehe tahaks teada palju eestis selliseid laikasid on kes üle kütiliini minnes ajamise lõpetavad:D:D?
ja miks on hagijas seajahiks päris kõlbmatu????????
Kõlbmatu pole aga jätkem koerad nende loomade juurde kelle ajamiseks nad aretatud on!
Tore, et hagijad on suuruluki jaoks aretatud!(va poolakas seajahiks) Laika haugub sooblit/nugist aga seda liini mööda on nad aretatud ka seale ja põdrale. Aretage ka hagijat edasi nii, et ta veidi sobivam suurulukile oleks ja ma ei ütle mitte üht vastulauset! Linnukoerana on kasutusel Soome püstkõrv, mitte laikad. Ja hagijas on aretatud rebasele/jänesele jms väikeulukile...