Kakuke-kuulekus eksisteerib täiega.Autos,kodus,rihma otsas jne.Aga kui algab "töö" seaga,saabub täielik ja totaalne kuulmise ja nägemise(tunnevad ka zestiga käske) kadu
Sooviku-ei teagi,kuidas nüüd sulle eriliselt seletada-koera hinnatakse aias 8 parameetri järgi.Minu küsimus on,missugune siis MEIE testil määravaks jääb?Aastat 8 tagasi sai mu kutsa eestikatel Lätis 76 punti.Aga ainult 3 järgu,sest tigedus puudus.Oleks seda õnnetud põrsast purema hakanud,oleks ka I järgu norm täidetud.Aga ei pure,sest pole jaht.Kuigi metsas I järk ära tehtud.
Meil aga,kui ei eksi,mingi võistlus tulekul,seepärast uudistangi,et missuguse nendest 8 parameetrist arvesse võtame.Muidu mõttetu asi.
Alavere,kus Aivo juhatab vägesid,asub Kose-Risti ja Kehra vahel.Kolmas suund seal on Valgehobuse mägi,kus koerte näitusi peetakse.
Ja ma ei halvusta mingil määral teisi tõugusid,sest nad ongi aretatud erinevateks otstarbeteks.Urukoer-urus töötamiseks,hagijas-ajamiseks ja laika(ise arenes) -peatamiseks.Ja kui sulle meeldib seajaht ajava koeraga-võta oma terjer või taks ja mine metsa nendega.Aga palun ära räägi,et nad on ulukit peatavad koerad või jaksavad laikast paksus lumes rohkem joosta.See ju pole isegi naljakas

!Ja kui koertel ka GPS seade peal,siis ju näeb,kes suurema pinna läbi töötab.Aga kui värskel lumel jäljed maas,siis jällegi kordan,et suudan ka ise III järgu normi täita-pole see minmgi saavutus mööda jälgi 500 m pesani joosta ja seal kisama hakata.Ei minul aga ka lühijalgsel koeral kah.Sorry!