Hane sügisjaht
Re: Hane sügisjaht
Pole siin imesta miskit eelmine aasta sai novermbrikuu lõpus kahte lumehanges istumas nähtud.
Need olid kindlasti täispuhutavad haned mis põldu unustatiOlgerd kirjutas:Pole siin imesta miskit eelmine aasta sai novermbrikuu lõpus kahte lumehanges istumas nähtud.

Mina ja Feen olime ka sellele sündmusele tunnistajaks, et polnud täispuhutavad ikka. 

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
No neid teistest maha jäänud üksikuid hanesid on novembris ikka näha olnud.Mõni on vigane(lastud) ja ei jõua teistega koos lennatagi.Eks ta jääb rebasele või tasapisi lendab lõuna poole.Mõni aasta tagasi elas üks hani Tartu vahel emajõel vist poole talveni koos partidega.
noorus on ilus aeg
Üksikutest mahajääjatest asi veel kaugel. Pühaba Võrtsu ääres veel julgelt 30 tk parves olid ja ei paistnud neil kuhugi kiiret olevat.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
-
Nonii, tundub, et varsti saab hanejahti pidama hakata. Täna õhtul esimene parv nähtud 

Sama Võrumaal, panid õhtul üle maja, suht madalalt ka...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Mul naine nägi ka täna Tartu kohal haneparve madalalat lendamas.
Hakkab peale ....

Hani juba liigutab jah ,vähemalt soomes on lend juba suht usin 

mõtle mitu korda sihi üks kord
Lääemaal ka juba esimesed põllus. Endal selleks aastaks käis valge rabahanega;)
Hubert kirjutas:Lääemaal ka juba esimesed põllus. Endal selleks aastaks käis valge rabahanega;)
Kas hanejaht mitte 20.sept. ei alga????

Kas tuleb jaht???
Jahieeskiri
1. peatükk
JAHIAJAD, JAHIPIDAMISVIISIDE JA -VAHENDITE KASUTAMINE NING JAHIPIDAMINE JAHIKOERAGA
§ 1. Jahiajad, lubatud jahipidamisviiside kasutamise ning jahikoeraga jahipidamise ajad ja tingimused
(6) Hallhanele, rabahanele, suur-laukhanele, kanada laglele ja valgepõsk-laglele võib pidada varitsus-, hiilimis- või peibutusjahti ning jahti jahikoeraga, välja arvatud hagijaga, 10. septembrist 30. novembrini, sellest:
2) hallhanele, rabahanele, suur-laukhanele ja kanada laglele, välja arvatud merel, Narva veehoidlal, Võrtsjärvel ning Peipsi ja Pihkva järvel, 10. septembrist 31. oktoobrini.“;
1. peatükk
JAHIAJAD, JAHIPIDAMISVIISIDE JA -VAHENDITE KASUTAMINE NING JAHIPIDAMINE JAHIKOERAGA
§ 1. Jahiajad, lubatud jahipidamisviiside kasutamise ning jahikoeraga jahipidamise ajad ja tingimused
(6) Hallhanele, rabahanele, suur-laukhanele, kanada laglele ja valgepõsk-laglele võib pidada varitsus-, hiilimis- või peibutusjahti ning jahti jahikoeraga, välja arvatud hagijaga, 10. septembrist 30. novembrini, sellest:
2) hallhanele, rabahanele, suur-laukhanele ja kanada laglele, välja arvatud merel, Narva veehoidlal, Võrtsjärvel ning Peipsi ja Pihkva järvel, 10. septembrist 31. oktoobrini.“;
Krt. Ma mäletasin, et 20. sept. ja ma jätsin sellepärast hane laskmata
. Ull pää on ihu nuhtlus. 

Kas tuleb jaht???