Kui nüüd minu eelmist kirjutamist uuesti vaadata, siis ma ju ütlesin seal sõnaselgelt "Seega - osta püss, milline Sulle meeldib." Ülejäänud tekst on lihtsalt minu arusaam asjast ja see, mida mina poolautomaadist arvan. Jah, õige, poolautomaadiga ei ole ma kunagi jahil käinud. Plõksinud olen aga nii poolautomaate kui ka automaate üksilaskudena küll ja küll. Muidugi on tore sellist seerjatuld anda nii et maa on must. Aga mitte jahil! Ma ei arvagi, et see lubatud kolm pauku poolautomaadis jahil mingi erilise eelise annaks või selle poolautomaadi sellisel juhul mingiks taparelvaks muudaks. Ei arva! Aga minu jaoks ta lihtsalt ei ole see relv, millega ma tahaksin jahil käia. See on isiklik arusaam ja seda isiklikku arusaama jagan ma alati kui keegi minult seda küsib. Kui mehele ikka see poolautomaat on südamelähedane siis jääb alles tekst "Seega - osta püss, milline Sulle meeldib!"
Ahto Kattai kirjutas: See seisukoht ,et loomal peab olema aega pääsemiseks ja et seda tal oleks, tuleb nüüd sööpanniga otsastlaetav tarvitusele võtta--no ma ei tea ?Kas siis kõrvadevahel ei ole midagi ,et muidu pidama ei saa ,kui püss tühi?

Jah, Ahto, selliseid mehi, kes pidama ei saa, on nii noorjahimeeste kui vanajahimeeste hulgas. Ja sellised mehed miskipärast just neid poolautomaate endile soetavadki! Aga ma ei taha sellega öelda, et püss on süüdi. Ka polt- või vibulukuga püssist võib sellist seeriatuld anda. Enamgi veel. Mõne vibuluku torumagasini mahub lausa 9 padrunit. Anna aga! Lihtsalt need "mitte pidama saajad" mehed on sellele poolautomaadile sellise kuvandi loonud. Nagu keegi (vist oli Aivar see keegi?) siin ühes jahieetika teemas ütles, et jahimeeste maine kujundab pigem mingi käputäis läbustajaid kui ülejäänud (korralike

Kui mees kardab tagasilööki - jumal temaga, tarvitagu siis poolautomaati! Kui sa ei suuda püssi õlast võtta, ümber laadida ja uuesti õlga tõsta - no tarvitagu siis poolautomaati! Kui sulle tundub, et poolautomaat on üleprahi relv - no osta siis poolautomaat!
Neid relva- ja kaliibri valikute teemasid on siin foorumis ennegi lahatud, ja ega üksmeelt ei ole kunagi saavutatud. Paralleeliks võiks tuua mõne autofoorumi. Mul poeg ikka ütleb, et kui mõni autofoorum miskipärast hakkab soiku jääma, siis pane sinna üles teema kas 0,2 promilliga võiks sõita või ei võiks. Ja lahing läheb lahti