2. leht 2-st

Postitatud: E Nov 29, 2004 11:57 am
Postitas valge vares
kui aga vähegi annab, siis soovitaks kolju üleni vesinikulahusesse uputada (sarved muidugi välja). siis saab töödeldud põhjalikult. põdra trofeega see muidugi ei õnnestu, siis pole muud kui nartsud-pintslid appi. kui keetmine õnnestunud, siis pole suurt probleemi, ehkki ka keetmine põdrasarvede puhul nadimast nadim.

Postitatud: E Nov 29, 2004 2:30 pm
Postitas Siili
Sama kogemus ,lahja lahus ei õigusta.Vati või marli sisse ja kilekotti. Aurud täidavad viimsekui tühimiku.Ööpäevaks seisma.Hiljem loputada.Muidugi Lillemäe ajab pikemat ja targemat juttu.

Postitatud: E Nov 29, 2004 5:17 pm
Postitas Ahto Kattai
Enne keetmist tuleks toimida järgmiselt:kolju võimalikult ruttu(laskmise päeval)nahastada ja panna külma vette likku ,aeg-ajalt vett uuendades ,hoida päev paar-kuni vesi enam veriseks ei muutu ja alles siis keema.Kuna vesi imab vere välja on pärast hulka kergem valgendada.Keeta ei maksaks ka ülearu,nagu liha enamvähem lahti ,nii aitab.
Põdra koljut saab väga edukalt keeta ämbris .Tuleb kolju parajaks lõigata vesi ämbri ,kolju otsapidi ka (sarved jäävad ämbri servale)pealt mingi mitte värviandva kile/vakstu jne.kinni katta (siduda ämbri serva külge )ja ämber pliitile keema.See osa miss vette ei ulatu keeb auruga lahti ja kõik OK. Kivi kotti!

Postitatud: T Nov 30, 2004 2:25 pm
Postitas Olavi Kool
õigem oleks teha või lasta teha oma jahipundi peale üks põdrapea keetmise nõu mis oleks ovaalse kujuga ja küljepeal oleks ka sarvede jaoks vastavad avad sees. Pealt kaanega kinni ja tulele. Olen sellist asjandust paaris kohas näinud ja töötab. Igaks juhuks saadan ka täpsed joonised lehepäälikule ehk paneb üles.

http://www.marandi.fie.ee/pildid/keedunou.pdf

Postitatud: T Nov 30, 2004 3:12 pm
Postitas hunt
mina keedan plekist tehtud saunakausis (see vangide tehtud nn.taazik)

Postitatud: K Dets 01, 2004 11:02 am
Postitas Pauli
Kui keeduvette törts nõudepesuvahendit panna, siis peaaegu ei olegi valgendada tarvis. Fairy ise nii karm keemia (nigu immeb rasva välla).

Postitatud: K Sept 28, 2005 6:16 pm
Postitas uluk
Olen keeduvette soola pannud on ka toiminud :D

Postitatud: K Sept 28, 2005 8:08 pm
Postitas puukoi
Kolju keetmisel Fairy lisamisega peab ettevaatlik olema. See võib pikemal keetmisel välja pesta ka kolju pooli siduva olluse ja pärast kuivamist võib kolju logisema hakata.

Re: Kolju vääristamine

Postitatud: T Dets 20, 2005 5:41 pm
Postitas jahimees123
kui keegi soovib siis ma võin teile 50%-ist vesinikku müüa
tahtsin kaks sada liitrist aga vist on palju nüüd pakun 150-eeki liiter

Postitatud: K Dets 21, 2005 2:38 pm
Postitas jahtur
Ma sain Deerhunterist mingit spets pulbrit mis tuleb veega segada ja siis keeta. Purgil muidugi täpsem õpetus peal. Resultaadiga jäin päris rahule. Ilusti valgeks võttis

Postitatud: L Veebr 18, 2006 6:26 pm
Postitas Oxoma
kult kirjutas:Enne keetmist tuleks toimida järgmiselt:kolju võimalikult ruttu(laskmise päeval)nahastada ja panna külma vette likku ,aeg-ajalt vett uuendades ,hoida päev paar-kuni vesi enam veriseks ei muutu ja alles siis keema.Kuna vesi imab vere välja on pärast hulka kergem valgendada.

Tänud! Panen ka nüüd enne vääristamist koljud likku.