Ega mina teile, kes te olete endile 308 või 30-06 või mis iganes kaliibrid valinud, vastu vaielda ei tahagi. Kõik need relvad teevad hea küti käes head tööd. Olen ise samuti olnud 308 mees ca 15 aastat ja mul on see relv alles ja ma kasutan ka teda. Aga põdrajahil ma enam 308ga ei käi! Pimedas ja varitsusel kasutan aga küll. Selle teema all tahtsin lihtsalt rääkida püssist, mis ei ole meil väga laialdast kasutamist leidnud. Ja ilmselt ei leiagi! Sellel on mitmeid põhjuseid
1. relv on mõne jaoks liiga lihtne
2. relv on mõne jaoks liiga odav
3. laskemoon üks kallimaid
4. laskedistants ei ole üle 150 m enam mõtekas, sest raske kuul hakkab väga järsult langema
5. relv ei ole universaalne, et lased hanest põdrani
Aga on tal ka kindlaid eeliseid
1. kui ikka pihta saad, siis looma kaugelt otsima ei pea (isegi s..a lasu korral)
2. Lihaskoe purustused (verevalumid) tabamiskohal on tõesti minimaalsed
3. vajadusel väga kiire ümberlaadimise võimalus (meestele, kellele ei meeldi poolautomaadid, nagu mulle endalegi!)
4. väike võimalus saada rikošetti tänu kuuli raskusele
5. relva omapära - ikkagi torusalve ja vibulukuga relvade klassika
6. väga ilus pauk (selline tugev, aga üsna kume - ei hakka kõrvadele ja on ka kõrvalt ilus kuulata)
Ja noh lõpuks, kui oled näinud telekast reklaami "tahan Brandti!", siis saad ka aru, miks ma selle püssi ostsin. Tahtsin sellele universaalsele 308le lihtsalt midagi mõnusat ja uudset kõrvale. Ja et see ei oleks midagi väga tavalist, aga oleks samas teatud jahtide puhul mõnede eelistega. Ja et ta mulle meeldiks ja istuks ka! Selle kõik ma Marlini puhul ka sain. Muide, meie jahiseltsis on selliseid Marlineid juba kolm

. Mina olin kolmas!