kult kirjutas:HONKOMEES Anna andeks ,aga nüüd sa paned küll paska ja oled kellegi peale lihtsalt kade.Sa ikka nõuad lausa kommunismi ,et kui mul on vatijope siis olgu kõigil ,
No ei ole kade ja pole põhjust kah. Aga need jutud, umbes nii et õige jahimees peab olema vastavalt ekipeeritud, 30 tonnine püss, spets jahiülikond, termopesu, ulukiotsija, GPS, kuulamisklapid ja ma eitea mis veel. Kui ei, siis nigu polegi õige jahimees. Mu kadunud vanamees rääkis, et poismehepõlves läks peale tööd metsa, tuli tagasi, viskas pikali, hommikul lõi külmunud portjankad (jalarätid) vastu seina pehmeks ja jalga ning enne tööd metsa või soo peale linnujahti ja nii pea iga päev. Vot need olid jahimehed. Nüüd aga räägitakse igasugu varustusest, mis nagu oleks jahimeheks olemise eelduseks. Eelduseks on ikka jahimehe "hing".
MA POLE SELLISE VARUSTUSE VASTU, VAID SELLEGA EPUTAMISE VASTU, NAGU EI SAAKS JAHIMEES ILMA OLLAGI.
väga hästi saab, nagu just meie vanemad mehed on seda näidanud. No ütleme üle 70 aastane mees käis üleeelmisel aastal pooltes ajudes ja lasi siledaga kolmveerandi meie põtradest. See on jahimees

Enamsti nendest varustusega meestest selle järgitegijaid pole, pärast paari aju on toss väljas ja enamasti pole nad kah teab mis laskjad. No kui siin vahepealsetel aegadel soomlased tihti käisid, siis minu arust ei saand nad üldse seale pihta, ehkki ekipeeritud olid...