Vot selle "kaugel" või "lähedal", pikalt ja mitte niiväga töötavate laikade erinevus ja omapära oli tõstatud minu esimestes postitustes selles foorumis. Julgen väita, et see on iga konkreetse koera vat et geneetiline omapära. Ja sellega tuleb lihtsalt leppida ja olles , eeldatavalt

, targem kui koer, kohandada oma jahipidamist koera järgi , mitte üritada muuta koera käitumist, mis võimatu. Minu laikadest esimene ja ka hetkel viimane käivad (käis) mind kontrollimas iga ca.10-15 min. tagant, aga nüüdseks aktiivse jahi lõpetanud vanamees pole iialgi näinud vajadust mind vaatamas käia. Edukat jahti sai pidada nii ühtede- kui teistega. Tänu Astrole olen vana tegevustes palju targmaks saanud, arvan et ta on "liiga visa", aga "parandada" pole üritanudki.
Nüüd küsimus, et kumb siis parem on ? Aga mõlemad on head, kui jaht koera omadustele tuginedes õigesti paika panna

Mis puutub selgeks tegemisele, et koera koht POLE autoistme peal( või muus keelatud kohas), siis see oli suht kergesti õpetatav mistahes vähemasti minu koertele.