Andke mulle palun andeks, panen siia riigikogulase Peeter Võsa kaks kommentaari riigikogu töö tegelikkusest ..
Peeter Võsa kirjutas:
https://www.facebook.com/peeter.vosa.73Tänane tööpäev Riigikogus. Ma vabandan kõigi haridustöötajate ja õpilaste ees Isamaa ja Res Publica Liidu nimel, sest nemad vabandada ei oska ja oma käitumises viga ei näe.
Milles siis asi? Asi selles, et täna kutsus IRL Riigikogusse lugupeetud rektorid, et algatada olulise tähtsusega riikliku küsimuse "Õpetajahariduse hetkeseis, probleemid ja ootused" arutelu. Peale arutelu alustamist lahkusid KÕIK IRL-i liikmed saalist, jättes õnnetu Urmas Klaasi üksinda saali ettekannet tegema.
Mis ma sellest järeldama peaksin? Kallid haridustöötajad (mina rumala eluaegse üliõpilasena tõesti pean teie tööd väga oluliseks), IRL on teile kogu aeg valetanud ja valetab ka edaspidi. Kuidas teil tegelikult läheb, ei huvita neid karvavõrdki. Ärge tehke nende inimestega tegemist ja te olete õnnelikumad.
Võin kihla vedada, et kohe kui te hakkate minu postitust jagama, roomavad IRL-i liikmed saali tagasi. Olge head ja tehke seda palun. Toetage rektoreid, neil on oluline roll ühiskonnas ja kui arutelu sellisena juba kord algatati, siis tuleks antud võimalust kasutada ära maksimaalselt.
-----------------------------------------------------
Pisikene tähelepanek - Riigikogu saal on inimestest tühi ning sinna kogunetakse vaid hääletamiseks, mis on kogu meie töö lõpptulemus ja vili. Kuidas ja mil moel keegi oma otsuseni jõuab, jääb inimestele arusaamatuks. Kui küsida, kus töö toimub, siis vastatakse, et töö toimub komisjonides. Komisjonides toimuv on aga varjatud saladuse looriga. Ei ole protokolle (või on need koostatud üsna suvaliselt) ega salvestusi. Kuidas siis valija saab oma valitud esindaja tööd hinnata kui see on salastatud???!!!
Mina arvan, et tuleks nõuda ikkagi ka komisjonide töö nähtavaks tegemist. Siis on igasugust susserdamist paremini näha ja iga valija saab parema ülevaate sellest, mida tema saadik teeb.
------------------------------------------------------
Leitavad on need Peeter Võsa facebooki lehelt ja seda on jagatud sealses keskkonnas päris usinasti.
Ehk saate seeläbi aimu, kuidas riigikogus ja komisjonides ''töö käib'' ja pilt saab klaarimaks

Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.