hundikütt kirjutas:Jyril väga õige arusaam,et kaheksasele kutsikas kõrvale võtta.Aga sellel ka väike viga.Nimelt noor õpib küll vana kõrval kiirem aga ka vana vimkad jäävad külge.
See jutt ,e kellelgi suri 5-6 aastane koer ära ja nüüd pean ka uue muretsema ,on minuarust jama.Hea jahikoeraga võib iga jaht mõni õnnetus juhtuda ja selle põhimõtte järgi peaks ju tervet karja tagavaraks pidama .Kõik nad tahavad ka pidevalt metsas käia ,et neist head koerad saaksid.Kui ma oma koerale samaväärse veel kõrvale võtaks ,poleks ju relva vajagi ja see pole ju ka enam jaht.
Minu arusaam asjast on küll selline ,et ühest heast koerast piisab metsas täiesti ja kui on kehvemate tööomadustega ,siis võib ka paar olla.
Loomulikult võib jahil koertega õnnetusi juhtuda. Pidasin silmas seda, et kui praegu kutsika võtan siis ei tule sellist hetke, kus mul ei ole töötavat koera.
Nagu ma olen aru saanud, siis mandril jaht selline, et koer peab sea kinni ja peremees laseb sea ära. Meil jaht selline, koerad peavad looma(d) kadakatest välja peksma, sees lasta praktiliselt ei ole võimalik. Eriti praeguse lumega, kus ise koerale appi ei jõua. Sead on selle ammu selgeks saanud, et need kes välja tulevad lastakse maha

. Suure seaga jääb ühest koerast väheks, samuti on oht suurem et kult lõhub ära nagu minul just juhtus

. Õnneks mitte hullusti, ja koer ei teinud ka sellest suuremat välja, ajas korralikult edasi kuni pimedani. Alles järgmisel päeval märkasin, et suunurk kihvaga puruks löödud

. Õhtul lihtsalt ei osanud sealt vaadata, kui koera üle vaatasin.