Mida arvad viimasest numbrist?
Re: Mida arvad viimasest numbrist?
Lugeda oli üksjagu, aga ristsõnast tundsin puudust .
tuli jaanuari-veebruari number,muidu kõik normaalne aga lugege perek.Taalide juttu!Ma ei ole laskekatsete vastane aga nina ikka nii püsti ka ajada ei saa!Ja sellest ma ei saa ka aru mis nipiga toelt lastes optika püssi pealt minema lendab,mingi rikkis püss või?
In fact You look like a shit!
Meie riigis on omane lasta osade seaduste väljatöötamist teha antud ala nn. spetsialistidel. Iseenesest on see idee hea, et võhikud asja asja täiega peesse ei keeraks. Samas aga "spetsialist" tahab isegi juuksekarva rohkem kui kaheks pooleks lõhki ajada
Vähemalt selline asjaolu on mul silma hakanud mitme meie riigis kehtiva seadusega. Esmane, milline kohe meelde tuleb on Mõõteseadus.

Vähemalt selline asjaolu on mul silma hakanud mitme meie riigis kehtiva seadusega. Esmane, milline kohe meelde tuleb on Mõõteseadus.
ikka lõbusalt
-
kaalikas kirjutas:tuli jaanuari-veebruari number,muidu kõik normaalne aga lugege perek.Taalide juttu!Ma ei ole laskekatsete vastane aga nina ikka nii püsti ka ajada ei saa!Ja sellest ma ei saa ka aru mis nipiga toelt lastes optika püssi pealt minema lendab,mingi rikkis püss või?
Lolli juttu pole mõtet ajada ! Mitte optika ei lenda püsi pealt minema,vaid relv põrkab sihtmärgist kõrvale,tänu löögile võib optika ära rikkuda/optika läheb paigast/optika ei näita enam tegeliku tabamispunkti (paremini ei oska seletada).
Ja see nina püstiajamise jutt...,et millest siis selline järeldus

Viimati muutis Ahto Kattai, R Veebr 12, 2010 5:55 pm, muudetud 2 korda kokku.
Pihta saamine pihta saamiseks aga veel jubedam on vaadata kuidas nad närvi lähevad ja tõmblevad selle relva taga.Kuidas nad ei saa padruneid sisse,siis selle relvaga vehivad seal.Vat siis tekkib mõte küll,kas tõesti sellised asjad toimuvad ka kütiliinis seistes, kui ise seisad sellisest võibolla paarikümne sammu peal.
Isiklikult pooldan mõtet,et lisaks laskekatsele tuleks iga jahtkonna siseselt enne põdrajahi algust iga aasta läbi viia laskmispäev.Jahtkonna vahenditest tuleks leida raha padrunite jaoks,et poleks põhjust mõningatel pugeda vahendite kättesaamatuse taha.
Isiklikult pooldan mõtet,et lisaks laskekatsele tuleks iga jahtkonna siseselt enne põdrajahi algust iga aasta läbi viia laskmispäev.Jahtkonna vahenditest tuleks leida raha padrunite jaoks,et poleks põhjust mõningatel pugeda vahendite kättesaamatuse taha.
jahismurf
-
Oma seltsis sai orgunnitud laskepäev. Seltsi vahenditest maksime tiiru. Padruni raha peab ikka iga mees ise leidma. Lõpuks jõuame sinnani, et ühisjahis lastud paugud maksab selts.
Keeruline asja juures on leida juhendajat sellisele laskepäevale, kes seisaks meestel kõrval jagaks kasvõi elementaarseid juhendeid ja juhiks tähelepanu kohe silma kargavatele vigadele. Peensusteni ca 20 mehega ei jõua minna, selge see.
Enamusel jahimeestst(mina kaasa arvatud) arvan pole ettekujutustki kuidas laskjad tiirus teevad(kuids peaks/võiks/oleks hea) tõstet ja vedamist ja päästmist jne.
Rabatakse õlga ja tuld ja enamus mehi nii ka laskekatsed ja jahid peetud saab.
Kui räägid veel mõnes tiirus et tahaks üks 50 jooksu siga klikkpadruniga lasta vaadatakse kui lolli.
"Lase" kodus varblaseid.
Raip läks teemast mööda..........
Mismeelelseekeelel.

Keeruline asja juures on leida juhendajat sellisele laskepäevale, kes seisaks meestel kõrval jagaks kasvõi elementaarseid juhendeid ja juhiks tähelepanu kohe silma kargavatele vigadele. Peensusteni ca 20 mehega ei jõua minna, selge see.
Enamusel jahimeestst(mina kaasa arvatud) arvan pole ettekujutustki kuidas laskjad tiirus teevad(kuids peaks/võiks/oleks hea) tõstet ja vedamist ja päästmist jne.
Rabatakse õlga ja tuld ja enamus mehi nii ka laskekatsed ja jahid peetud saab.
Kui räägid veel mõnes tiirus et tahaks üks 50 jooksu siga klikkpadruniga lasta vaadatakse kui lolli.
"Lase" kodus varblaseid.
Raip läks teemast mööda..........

Jah,laskmine on jahimehele ikka vajalik küll,et kes püssiga ümber ei oska käia,see võiks asja rohkem kaugemalt vaadata.Omal on tiirus nii,et neid jooksvaid märke nagu kergem lasta kui seisvat.Tiirus ju märk kindlal kaugusel ja ka märgi kiirus üks,ning kui koht leitud,aint anna.Samas on endal just seisva märgi laskmine kehvem,et seisev märk ka esimene,siis süda tuksub vastu püssilaadi kohe ja mitte ei saa sihikut paika.
Jahiajakirjast aga,oli mulle postkasti tulnud ja lasin kiiruga aint silmad üle pealkirjade ja üllatus missugune.Mulgid kuulutavad Jõulurahu välja.Et läksin autoga sõitu siis teepeal mõtlesin,et kavalad poisid need mulgid,kuulutavad nüüd jahihooaja lõpus rahu välja ja siis tuleval talvel saavad kolm päeva kauem jahtida.Kuid hiljem lugedes tuli välja,et polnudki kavalust,puha eelmise aasta lugu.Aga lugemist on rohkem küll,sest reklaami aint mõni leht.
Jahiajakirjast aga,oli mulle postkasti tulnud ja lasin kiiruga aint silmad üle pealkirjade ja üllatus missugune.Mulgid kuulutavad Jõulurahu välja.Et läksin autoga sõitu siis teepeal mõtlesin,et kavalad poisid need mulgid,kuulutavad nüüd jahihooaja lõpus rahu välja ja siis tuleval talvel saavad kolm päeva kauem jahtida.Kuid hiljem lugedes tuli välja,et polnudki kavalust,puha eelmise aasta lugu.Aga lugemist on rohkem küll,sest reklaami aint mõni leht.
noorus on ilus aeg
Joosep Käba kirjutas:Kui räägid veel mõnes tiirus et tahaks üks 50 jooksu siga klikkpadruniga lasta vaadatakse kui lolli.
Aga teil sellist asja ei lubata, et teed kõrval kuiva, kui teised oma katset teevad? Muidugi järgides samal ajal ohutusreegleid.
Muidugi alati annab soojal ajal foorumlastele sel teemal orgunnida näiteks laskepäeva jooksva märgi teemal.

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
andrus kirjutas:Pihta saamine pihta saamiseks aga veel jubedam on vaadata kuidas nad närvi lähevad ja tõmblevad selle relva taga.Kuidas nad ei saa padruneid sisse,siis selle relvaga vehivad seal.Vat siis tekkib mõte küll,kas tõesti sellised asjad toimuvad ka kütiliinis seistes, kui ise seisad sellisest võibolla paarikümne sammu peal.
Meil selline seltsisisene laskespordi päev olemas ja mitu aastat seda tehtud. Peab tunnistama, et sellest võidavad kõik. Meil on välja mõeldud kombineeritud harjutustega kompleksvõistlus, kus saavad võrdselt lasta sile ja vintraua omanikud. On oma puntkisüsteem ja laskmist jagub päevaks. Üldvõitja saab metssea laskmise loa.

Sügisel üldjahil jahijuhatajal palju kergem jahimehi paika panna vastavalt nende võimetele.

-
kakuke kirjutas:Joosep Käba kirjutas:Kui räägid veel mõnes tiirus et tahaks üks 50 jooksu siga klikkpadruniga lasta vaadatakse kui lolli.
Aga teil sellist asja ei lubata, et teed kõrval kuiva, kui teised oma katset teevad? Muidugi järgides samal ajal ohutusreegleid.
Muidugi alati annab soojal ajal foorumlastele sel teemal orgunnida näiteks laskepäeva jooksva märgi teemal.
Foorumi üritus on hea mõte. Sinna aga seltsiga ei tule. Pole ka seltsis selist meest kes VSS 195 silma laseks, ehk oleks võimeline teisi koolitama.
Korraldatud laskepäeva eesmärk oli just võimalikult palju mehi tiiru saada. Unustada ära katsete punnitamine. Lasta peale vindid enne põdrajahi algust ja proovida kätt. See aasta plaanis kaks päeva teha. Üks keskenduks seisvatele märkidele ja sügise poolne liikuvatele. Vaatab kuda eelarve lubab.
Kõrvalt saab kuiva ikka teha aga enne peaks teadma mida teha.
Klikkpadruneidki leiab seltsi peale vast 5 tk kindlasti. Mul on ja rajaleidjal ja paari tean veel......

Aga ütleme nii, et meie meeste vindilaskmise tase on ikka tublisti tõusnud. Ilmselt hakatakse seda tüüpi relvaga harjuma. Kui selle hooaasta jahipraaki meelde tuletada siis..... nagu kaduma läinud loomi väga ei mäletagi.

Jah, ajakirjast siis niipalju et pole näinud veel.

Joosep Käba kirjutas:... Jah, ajakirjast siis niipalju et pole näinud veel.Tuleb jahipostkasti ja seda pole tühjendand.
nagu tavaliselt, pole postkasti ajakiri jõudnud. Ootan veel natuke ja jälle suhtlema EJS-ga.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Neile, kes veel viimast numbrit saanud ei ole ja vôibolla ei saagi, ütleks rahustuseks, et nii igavat ajakirja ei olegi varem olnud. Mitte ükski artikkel ei kutsunud lugema, enne magama minekut üritasin natuke punnitada, aga poole artikli ajal läks môte oma rada mööda rändama ja meelde ei jäänudki midagi 

Kuidas pole lugeda,on ikka küll?See mitmeid kordi korduv reklaam vähemalt,et kui varem pole ostnud,siis nüüd,kui vägisi peale käiakse,ikka ostad.Kui püss või optika veel läbi pole,siis saapad võid ikka uued osta.Ise tahaks kohe selle jahimehe valepelmeeni ära proovida,äkki kõlbab süüagi ja kalasupp,see juba on midagi.Kuurilugugi päris hästi välja tulnud ja noh,noh muud ka ikka,ajakiri ju päris paks.Paar tundi kindlasti kulub,kui just mitte rohkem.
noorus on ilus aeg
Mulle tundus ka esimese sirvimise järel, et midagi pole luged, aga kuna liiklesin täna kõrvalistmel omajagu maad, siis võtsin asja ette. Tuli välja, et nii mõnigi huvitav lugu sees, nt koera gps-ist (nojah, mõnda see teema ei puuduta, aga paljudele võib huvi pakkuda), Läti jahindussüsteemi head ja vead olid hästi välja toodud, meil saab arvatavasti miskit sarnast olema, vähemalt teeb mingi seltskond ammu selle jaoks lobitööd. Vatjopkade jaht oli vahva lugu, ja tegelikult sobis ajaviitelugemiseks 12 meest, 13 siga ka.
Siin kirutud laskekatselugu ei olnud üldse mitte halb, kriitika tundub olevat pigem jälle mingi kõva metsas olen veel eriti kõva mees tüüpi tegelase sõrmedelt kukutatud (mõttega pole seda lugu igatahes loetud ja taustainfo puudub kaalikal vist ka). Kui keegi veel ei tea, siis on päris mitu aastat olnud arutelu selle kohta kuidas Eestis peaks laskekatse korraldatud olema, või kas seda üldse vaja on. Tegelikult on päris huvitava teemaga, argumente ja erinevaid mõtteid on palju liikvel, olgu mis on, inimesed tuleb kohustuslikus korras tiirus hoida, ükskõik kurvad (kurjad) mõned selle ülekohtu pärast on.
Pärast neid lugusid avastasid, et miskit on põdra kohta ka, aga pole paremat unerohtu kui teaduslik artikkel
Või oli asi väheses öises unes, magama ma jäin.
Siin kirutud laskekatselugu ei olnud üldse mitte halb, kriitika tundub olevat pigem jälle mingi kõva metsas olen veel eriti kõva mees tüüpi tegelase sõrmedelt kukutatud (mõttega pole seda lugu igatahes loetud ja taustainfo puudub kaalikal vist ka). Kui keegi veel ei tea, siis on päris mitu aastat olnud arutelu selle kohta kuidas Eestis peaks laskekatse korraldatud olema, või kas seda üldse vaja on. Tegelikult on päris huvitava teemaga, argumente ja erinevaid mõtteid on palju liikvel, olgu mis on, inimesed tuleb kohustuslikus korras tiirus hoida, ükskõik kurvad (kurjad) mõned selle ülekohtu pärast on.
Pärast neid lugusid avastasid, et miskit on põdra kohta ka, aga pole paremat unerohtu kui teaduslik artikkel

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
Jäi mulje, et rõhk oli kvantiteedil, mitte kvaliteedil, väljaarvatud mõni üksiku erandiga kirjatükk
Ole kui leebe tuul...