sõiduk

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
aivar00

Re: sõiduk

Postitus Postitas aivar00 »

Minu arvates kõlbavad kõik autod jahiautoks, millised kannatavad ka mõne väiksema oksa kriipimise välja, on kõrgema kliirensiga kui maantee masin ning loomulikult nelivedu. Kui juba suurema läbivusega autot tahad, siis soovitan juba aeglustiga isendit otsida. Suzuki Jimmy ja Vitara on küll head masinad. Kokkuvõttes tuleb masina valikul esmajärjekorras nõu pidada oma rahakotiga, edasi vajadustega (kas ainult jahile sõitmiseks) või vaja ka muid sõite metsas-maanteel ette võtta, kas mutrivõtit ka tahad-oskad käes hoida ja siis alles osta.
Näiteks vene UAZ meeldiks mulle jahiautona väga ja läbivus ka tolllel väga hea. Kussjuures justnimelt porte variant. Häda aga selles, et maanteel liiklemiseks ta ikka nadi ja kabiin kah kole kitsas paarimehe ja koera jaoks. Nivaga maanteel küll normaalne, aga midagi vedada ei kannata ja minul ka kabiinis kitsas. VIS aga oma väljavenitatud kere tõttu ei oma enam sellist läbivust nagu Niva. Aga eks iga mees otsustab mida ta esmatähtsaks peab ja vastavalt sellele ka auto soetab- kellele ema ja kellele tütar.
Samas oli ka aeg, kus jahiautoks oli tavaline tagaveoline vene Moskvitš, maastikuomadused andis talle kaks jalga ning kondiaur, "veokastiks" oli järelveetav kelk ja olid ka selle üle õnnelik :lol: :lol: :lol: . Kolhoosi zootehnik või agronoom oli UAZ-ikuga juba unistuste tipp :lol: :lol: :lol:
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku

Postitus Postitas sooviku »

:D Kahju,et selle aja pilte pole.UAZ-i kasti pandi põder ja siis veel mehed nii,et püsti seistes polnd jalal kohta ja see elukas ronis,mis kole.Kui kinni jäi,mehed maha ja lükkama.Ja läks jälle.Olid küll üle pea pasane aga õnnelik,et põdra lihtsamalt :wink: välja said.
Naine võib olla,koer peab olema!
aivar00

Postitus Postitas aivar00 »

Just, just. Ka minul on sellised pildid mälusoppides alles. Isegi Gaz 53 kallaja kasti on põtra upitatud :lol:
Eriti mõnus oli rabast välja sõita Belarusi haakes oleva 1 teljelise käru kastis kahe lastud põdra ja jahikaaslastega. Kõigil olid rõõmsad näod peas- ikka paar kilti jalavaeva vähem. Oleks siis kasvõi mobla olnud...
ikka lõbusalt
tony

Postitus Postitas tony »

Omal ajas sai Gaz51 kongiga jahil käidud.Sai sinnagi põtru sisse aetud.Täna enam ei kujuta ette kuidas see meil õnnestus.
duv

Postitus Postitas duv »

Ma ei soovitaks küll nostalgial ja näiliselt odaval hinnal ennast petta lasta ja vene tehnikat osta. Võin täiesti näite tuua sellest kuidas ostsin 4,5a vana kasutatud Niva hinnaga 10000 krooni ja poole aastaga sinna 18000 sisse matsin ja siis loobusin, sest karbid hakkasid ka juba läbi minema(pagasi luuk läks kohe vahetusse, sest käsi läks august läbi) ja nende vahetus oleks mind täiesti miinustesse viinud. Krt. isegi bensu paaki oli auk sisse ussitanud, algul ei saanud aru, miks nii jube hais sees on ja peale sõitu süda paha.
Kasutaja avatar
duma

Postitus Postitas duma »

duv kirjutas:Ma ei soovitaks küll nostalgial ja näiliselt odaval hinnal ennast petta lasta ja vene tehnikat osta. Võin täiesti näite tuua sellest kuidas ostsin 4,5a vana kasutatud Niva hinnaga 10000 krooni ja poole aastaga sinna 18000 sisse matsin ja siis loobusin, sest karbid hakkasid ka juba läbi minema(pagasi luuk läks kohe vahetusse, sest käsi läks august läbi) ja nende vahetus oleks mind täiesti miinustesse viinud. Krt. isegi bensu paaki oli auk sisse ussitanud, algul ei saanud aru, miks nii jube hais sees on ja peale sõitu süda paha.

Srry aga kas sa ostsid niva kotis v? Enne ikka vaadatakse kaup üle kui ostetakse ja kui sa seda ei oska siis oled ikka ise selles syydi
duo on parem
duv

Postitus Postitas duv »

duma kirjutas:
duv kirjutas:Ma ei soovitaks küll nostalgial ja näiliselt odaval hinnal ennast petta lasta ja vene tehnikat osta. Võin täiesti näite tuua sellest kuidas ostsin 4,5a vana kasutatud Niva hinnaga 10000 krooni ja poole aastaga sinna 18000 sisse matsin ja siis loobusin, sest karbid hakkasid ka juba läbi minema(pagasi luuk läks kohe vahetusse, sest käsi läks august läbi) ja nende vahetus oleks mind täiesti miinustesse viinud. Krt. isegi bensu paaki oli auk sisse ussitanud, algul ei saanud aru, miks nii jube hais sees on ja peale sõitu süda paha.

Srry aga kas sa ostsid niva kotis v? Enne ikka vaadatakse kaup üle kui ostetakse ja kui sa seda ei oska siis oled ikka ise selles syydi

Ei sugugi mitte kotis, vaid hind oli lihtsalt 10000 nelja poole aastasel autol(läbisõit 136 000km), mingit nostalgiat ka ei olnud ja seda teadsin ka kohe,et tagaluuk, sissepritse ja juhtmed tuleb vahetada, no käigukasti kap tuli kaubapeale. Poole aasta pärast müüsin 28-ga maha ja olin omadega nullis(oma sebimist ei arvesta). Uuel omanikul jäi minu teada veel bensupaak ja karbid +...??? vahetada. Nö. sõidumõnust ja muust tülikast ei hakka siinkohal pajatama. Kui jahimaad oleksid maja või suvemaja taga, siis muidugi võiks teda kasutada, aga mul on kahjuks 110km maanteed vahepeal. No ja mõtle nüüd ise , et ostad uue Niva mingi 120 000 Eegu eest ja 4,5 aasta pärast on tal sama väljanägemine, kui lääne 25 aastasel. Pole paha, mis?
Kasutaja avatar
TiitR

Postitus Postitas TiitR »

duv kirjutas:
duma kirjutas:

Ei sugugi mitte kotis, vaid hind oli lihtsalt 10000 nelja poole aastasel autol(läbisõit 136 000km), mingit nostalgiat ka ei olnud ja seda teadsin ka kohe,et tagaluuk, sissepritse ja juhtmed tuleb vahetada, no käigukasti kap tuli kaubapeale. Poole aasta pärast müüsin 28-ga maha ja olin omadega nullis(oma sebimist ei arvesta). Uuel omanikul jäi minu teada veel bensupaak ja karbid +...??? vahetada. Nö. sõidumõnust ja muust tülikast ei hakka siinkohal pajatama. Kui jahimaad oleksid maja või suvemaja taga, siis muidugi võiks teda kasutada, aga mul on kahjuks 110km maanteed vahepeal. No ja mõtle nüüd ise , et ostad uue Niva mingi 120 000 Eegu eest ja 4,5 aasta pärast on tal sama väljanägemine, kui lääne 25 aastasel. Pole paha, mis?

Nii pullipärast küsin, et kus sa siis elad ja kus jahiseltsis sa tegutsed? :D Mul tuleb korralik seajahi ring oma 100 km. :M
Kasutaja avatar
duma

Postitus Postitas duma »

Siis sattus sulle lihtsalt sitt isend. Endal 2003 a VIS ja roostet yhe ja teise koha peal natuke ikka on. Ainuke asi millega jama oli 5 kast ytles yles ja selle uue saamine väga kallis lõbu. Seega sai 4 alla pandud-natuke sebimist osadega ja olemas oligi. Ei ütleks küll et niimoodi roostetab. Aga samas jh ei ole maanteesõitu eriti ja seega soolad, mis maanteele laotatakse ei ole nivale külge hakanud.
duo on parem
andrus

Postitus Postitas andrus »

Ehh see niva rooste :lol: Mädaneb ja nii,et vähe pole. Omad tähelepanekud on,et vana mudel idanes vähem kui uus.Uut kere ei tohi ööseks akna alla jätta,muidu magada ei saa.Kuuled terve öö kuda ussid krõbistavad pleki kallal.
jahismurf
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

duv kirjutas:.... Kui jahimaad oleksid maja või suvemaja taga, siis muidugi võiks teda kasutada, aga mul on kahjuks 110km maanteed vahepeal. ...

Nivaga on see ikka liig mis liig st 110km jahti ja tagasi. Arvestades veel kui kits ta oma olemuselt on. Ma olen niva hädapidurdamisega isegi kuival asfaldil ringi keeranud, rääkimata siis kehvadest teeoludest. Ühe kandsin sellepärast isegi maha. :roll: Ta ongi täpselt selline riist, et sõidad sõiduautoga jahimaale ja siis koha peal vahetad ringi jahiautoks. Pärast sõiduautoga koju tagasi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku

Postitus Postitas sooviku »

Ja enne linna vahetad sõiduauto linnaauto vastu :D .
Naine võib olla,koer peab olema!
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Nali naljaks, aga ma nii sel ajal enamasti toimetasingi, kui niva elus veel oli. :)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
andrus

Postitus Postitas andrus »

Land Cruiseri vastu :lol: :lol:

ps.TiitR ära võta isiklikult :lol:
jahismurf
Kasutaja avatar
TiitR

Postitus Postitas TiitR »

andrus kirjutas:Land Cruiseri vastu :lol: :lol: