Ise verd ja jälge ja looma liikumist vaadates, tekkis kahtlus, et vigastus on üsna väike. Seal maru suur hoog sees, verepritsmeid just eriti rohkelt ei olnud ka. Koerad läksid, üks nõksa eespool, teine tagapool, lõpuks juba koos. Gepsust vaatasin, kus rada kulgeb, ise astusin mööda sihte järgi, et rada läbi lõigata. Kahes kohas raja läbi lõiganud, veendusin, et oli ikka haavatud loom. Umbes 1,3 km minust jäid pidama ühte kohta. Selleks ajaks olid mehed ette jõudnud, osad juba ka oma gepsudesse minu koerad saanud ja leppisime kokku, et mina hakkan järjest omalt poolt minema, teine tuleb teiselt poolt (temal oli koerteni u 250m astuda). Senikaua jõudsid koerad juba tiiru teha, vahepeal jupp aega siga kinni pidada ja siis uuesti liikuda. Mingil hetkel avastasin end ilgelt räguses tuulemurrus kuskil seapesade läheduses, ümberringi kõik sahises ja seahais oli üleval. Pärast selgus, et sealsamas pesitseb 10+ seakari, kelle koerad oma haukumisega olid lendu ajanud.
Lõpuks jõudsin neile 100m peale, kenasti oli kuulda koerte kisa ja sea liikumist. Kõigepealt jooksis siga tagasi tuldud raja peale, sinna sain talle ette astuda aga nägi mu ära ja pööras kõrvale tihnikusse ja kui sealt siis teisele poole tuulemurdu suuna võttis, sai teine mees ta ära lasta. Ise olin koertest lõpuks ca 40m eemal ja mitte midagi tihnikusse ei olnud näha, ainult sahin ja koerte kisa