Pardijaht läänerannikul
andrus kirjutas:Pardijaht võib väga vahvaks kujuneda ,eriti nüüd kus on juba nii palju koera omanikke soovi avaldanud
Kui ma aru saaks, kuda need koerad seal paigal püsivad või nood uued omanikud

Peale esimest pauku plats puhas äkki?
Kas ikka võeras naine kuulab nii häasti sõna... Või tuleks enne kuivtrenni teha...

No see kuts, keda Triin omab (Emma), tema sai esimesel korral partide veesttoomisega hakkama, ja pauku ei kartnud. Kui sinna veel mõni sarnane koer tuleb, sisi ok. Eks Emmaga ole jahi teemal veel palju tööd ja näis kuidas roostik ja hein tulevikus otsimiskeskkonnaks sobivad, aga vast saab asja. Igatahes on lootus, et kui mingi pardijahi üritus korraldada, siis koeraomanikud, kes on huvitatud koerte kasutamisest partide toomisel, saavad selleks seal ka võimaluse ning ka koerad parte tooma (see sõltub muidugi koertest juba).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Käisime Keeril asja vaatamas, selgus, et rändpart on kohal. Kohalik hani ilmutas ka ennast (no, minu närvid ei pidanud vastu, hane jaoks oli natuke lahja moon kah, ning nii piirduski asi kõmmimisega). Sinikaela teemal ei tea, on see kohalik või mitte, aga igast muid vidinaid oli küll päris mitut liiki kohal. Ja nende hulgas lasti nt 1 luitsnokk alla. St, sisemaale on ränne jõudnud. Mis läänekallas ja saared pajatada teavad?
Ps. Offtopic. Koprajahi teemal kaotatud ja leitud asjad. Mul on 1 nokamüts, 1 laiguline kalamehe/jahimehemüts, 1 nuga (punane, igast jubinatega. nagu victorinox, aga mingi teine märk peal). Kui kellelgi veel sinna midagi ununes, siis andku teada, äkki avastame.
Ps. Offtopic. Koprajahi teemal kaotatud ja leitud asjad. Mul on 1 nokamüts, 1 laiguline kalamehe/jahimehemüts, 1 nuga (punane, igast jubinatega. nagu victorinox, aga mingi teine märk peal). Kui kellelgi veel sinna midagi ununes, siis andku teada, äkki avastame.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Feen kirjutas:.... Mis läänekallas ja saared pajatada teavad?
....
Kolmapäevase (20. sept) seisuga Läänemaal: aulid, keda lasta ei saanud; viupartide üksikud väikesed rändesalgad põhja poolt lõunasse lendamas - jällegi rannast eemal merel, üks irdunud isend jäi ka haavlitele vahele; kohalik piilu vihises igalpool ringi ja jäi kõige lihtsamini toru ette; luitsnokkasid, sinikaelu ja sooparte oli kah veidi näha ja mõni sai ka lastud. Hanesid ei olnud üldse näha.
Tundub, et väike ränne ikka juba toimub, aga jahipidamiseks tuleb siis valida maaninad, kus ränne maale lähemal. Lahesoppides ja jõgede suudmetes peamiselt kohalikud sulelised rõhuga piilul, piilul ja veelkord piilul.
BM
-
-
-
pardijaht läänerannikul
Mis sellest pardikonnast enam vaadata, praegu hanel viimane ots käes, ära maha maga!
noorus on ilus aeg