bighornet kirjutas:Nagu üldarvamusest aru olen saanud, on sel klassikalisel Lee pressil see käepideme kinnitus kummaline. Aga nende poltide pingutust tuleb lihtsalt kontrollida ja kõik. Anti Levandi (laeb ikka väga palju ja kaua) lasi oma pressile selle otsajubla rauast teha ja mott.
Mulle tundub, et sa räägid antud juhul just sellest rahvakomplekti pressist.
LEE Classic Cast on Mardi poes eraldi müügis - 2,5 tuh.
Sellel niigi kõik malmist ja rauast. Kas siis nupu peab ka rauast tegema!?

Mul peab puunupp ka päris hästi.
Veel räägid, et 6,5 kal. käib "rompsuga". Ei ta nüüd kaelas seda rompsu tee, vaid hülsi paksema seinaga alaosa kipub kinni jääma. Eriti, kui on kõvad laengud olnud. Selle vastu aitab korralikult pestud-puhastatud kest ja nats rohkem määret kesta pinnale.
Kestadest endist oleneb muidugi ka. Oma kogemusest - paremini kalibreeruvad Norma kestad, siis Lapua, S&B. Sako kestad on väh. mulle üksjagu raskemad.
Veel üks variant - püssil padrunipesa liig lobe.
Kakukesele ja teistele LEE vaenlastele veel niipalju - Lee matriits, mis tongi välja surudes surub, just surub, esmaselt koomale hülsi kaela, kergendab hiljem oluliselt kogu hülsi kalibreerimist. Ei ole veel õnnestunud ühtegi hülssi ära rikkuda. Hornadyga on aga korraga kogu hülsi kalibreerimisel ärarikkumise võimalus üsna suur, piisab väikesest häälestuse ja käsitluse veast ja on jälle käkerdis käes.