jahikaaslane just tegi statistikat : lasi hooajal 54 kährikut ja nahka kannatsa võtta vaid seitsmel.....kurb

positiivne seejuures see et tema kaks koera kes ca pooltega nendest maadlesid ei nakatunud

jaan juhus kirjutas:Mina ravisin ka ühte oma laikat ja teist igaksjuhuks.Küsimuse peale kas ma pean nüüd kuudist põhud ära põletama vastas loomatohter,et pole vaja,et levib ainult kahe looma kokkupuutel.Sellised võimalused,et lest või kes iganes ta on,jääb kuskile urgu,aiaauku,või kuuti uut saaki ootama ei pidavat tõele vastama.
On siin keegi targem kes oskab asja kommenteerida?Ajas loomatohter pada või on tema jutus iva sees?
sooviku kirjutas:Jah,aga sa lasid selle kärnase ju oma õues ja seega lendas verd ning igasugust nakkusega sodi ka laiali.Kindlasti leidis taks mõne veretäpi,nuusutas ja võimalik,et proovis seda ka keelega.Minu koerad on kärnas rebast-kährikut rappinud ja ka urgus nendega olnud päris mitu korda aga siiani õnneks (ptui-ptui-ptui) ei ole nad ise kärna läinud.Oleks ma peale igat sellist kontakti kliinikus ennetavat ravi teinud,oleks vist paarist kuupalgast ilma.Aga,kui kahtlus on siis ma oma koerte peale ka raha kulutan.