See juba nõuka aegse meistri kätetöö . Usun, et näiteks pideva tööga 10 kg liha läbi krihveldamise järgi on too väikse elektridrelli staatormähis kutu (kui tema plastikust ülekandehammasrattad enne üles ei sula) .
Hakkliha massin peab ise vastu küll, kuid soovitan teha nii hakkmassinale, kui elktritrellile, mis peab olema võimsam, kui tavatrell ka statsionaarse kinnituse trelli võimsusvaru arvestusega, sest sellisel pingil, mis videolingil näha, on selle koosluse liikumine mööda ruumi ettearvamatu. Soovitav on valida pöörete regulaatoriga trell. Muidu lahendus ajab asja ära küll .. katsetuskogemus olemas.
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Ning kui ikka tõsine tahtmine rohkem hakkliha teha julgen soovitada Stollarit. See austraallaste toodang ning seal vastupidiselt euroopale plastmassi ei tunnistata ülekandemehhanismides. Eelmisest Bomanist peajagu üle.
aivar00 kirjutas:Ning kui ikka tõsine tahtmine rohkem hakkliha teha julgen soovitada Stollarit. See austraallaste toodang ning seal vastupidiselt euroopale plastmassi ei tunnistata ülekandemehhanismides. Eelmisest Bomanist peajagu üle.
Sai ka nende mahlapress soetatud. See on ka väga vinge riistapuu - võtab tõesti viimasegi mahlatilga välja. Hakkliha masina kohapealt - olen mitu korda teinud temaga ka vorsti. Toimib ka normaalselt.
Saan aastase kogemuse najal toetada Aivar00 Stollari valiikut. Kui eelmisel aastal vana Braun tüütas pideva umbesseminekuga ära, käisin poed läbi ja jäin Stollari juurde. Ei ole odav aga on hinda väärt. Peale eelmist masinat on hakklihategu naljamäng.
Sain ka sõbralt Stollarit laenata. 30 kg liha läbiajamine oli lust. Polnud kordagi hetke, et oleks hädas olnud. Suuremad kelmed lõikasin enne ära, pole soovi neid ka peenestatult süüa. Seal oli vorstiotsik ka kaasas, vorstitäitmiseks seda kasutanud pole kuna selleks eraldi prits soetatud. Kui osta midagi jaekaubandusest ka kodukasutuseks siis seda julgeks küll soovitada.
Hakkimiskiirus 2 kg liha 1 minutiga Roostevabast terasest nuga Vorstisarved 12 mm (õhukesed) ja 22 mm (paksud) Kebbe lihapallide tegija Tarvikute hoidik Hügieenilised roostevabast terasest hakkimiskettad (4 mm ja 8 mm) Plastikust lihaalus, tolmuvastase kattega
aivar00 kirjutas:Ning kui ikka tõsine tahtmine rohkem hakkliha teha julgen soovitada Stollarit. ....
Nüüd julgen ise ka seda soovitada, kuna esimene katsetus näitas, et tegemist ikka tõsise tööloomaga. Kui teised nähtused vahel ikka sisse nätsutanud liha ja siis väntavad ja väntavad seda läbi, muudkui oota, siis see sülitas eriliselt kiirelt kõik, mis sisse läks kohe ka välja.
Hakkimiskiirus 2 kg liha 1 minutiga Roostevabast terasest nuga Vorstisarved 12 mm (õhukesed) ja 22 mm (paksud) Kebbe lihapallide tegija Tarvikute hoidik Hügieenilised roostevabast terasest hakkimiskettad (4 mm ja 8 mm) Plastikust lihaalus, tolmuvastase kattega
Sai soetatud selline masin. Originaal teraga ei olnud peale maasikate läbiajamise midagi teha kahjuks, sai sisse pandud vana Husqvarna lõiketera ja masin ei kõhi ka enam:)
No kui sa tervele seltsile iga nädalavahetus tahad hakkliha teha ca 1 põder korraga siis jah. Omale koju ma küll sellist suurt ja rasket kolakat ei vaja. Kunagi sai ühe tuttava oma üles putitatud (miski nõuka aegne söökla variant veel 3 f mootoriga). Praeguse Stollariga võrreldes sama tootlikusega. Olen enda Stollarist lasknud ühe valuga läbi 40 kg liha - veidi leigeks läks aga mitte kuumaks - mulle täiesti piisab