Laikad

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
maapähkel

Re: Laikad

Postitus Postitas maapähkel »

andrus kirjutas:See oli 1x aga mitu kord agressiivne koer tänu sellele vestile pääses või pääseb ei tea peale vanajumala taevas keegi krt.

juhus on pime seega mina riskima ei hakkaks teinekord jookseb koer sea eest põgenemisel oks sinna vesti sisse jääb kusagile okastraadi taha kinni sellega miinuseid ikka on tegelt....aga eks see iga mehe oma otsustada ole....päikest kõigile..
alati mine järgi ja kontrolli hoolega.....
andrus

Postitus Postitas andrus »

VAt ma nüüd ei tea ega oska öelda.Pole seda koera vesti katsunud ega näinud aga kui ma võtan nüüd kevlarist kuulivesti ja lähen sellega okastraadi kera juurde.Ja nühin seda vastu seda,siis jäävad vestile vaid kriipimise jäljed aga pealmine riie ei näita ühtegi märk sellest,et hakkaks kuskil hargnema,lagunema või kinnijääma.
jahismurf
rajaleidja

Postitus Postitas rajaleidja »

Lugupeetud maapähkel!
Ole palun nii hea ja kasuta aegajalt ka kirjavahemärke ja lause alguses suurt tähte. Oleks natuke lihtsam lugeda.
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Kui koer ikka hullult murdja on ja omanikule/jahtkonnale vastukarva on, kas siis suukorv oleks väga loll mõte? Häält sellega, aga suudab ikka teha.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Ahto Kattai

Postitus Postitas Ahto Kattai »

[quote="maapähkel"

sellise asja saab koerale väga edukalt selgeks teha ...noored ja rohelised kellel koera kogemust ei ole ei pruugi asjaga hakkama saada....minu koeraga kes nüüd 2a juhtus ka kahjuks teisiti kuna olude sunnil sellel õigel õpetamis ajal olin kahjuks kodumaalt eemal ja koeraga tegeles mõnda aega isa ja koer töötas kahjuks nii nagu isale sobis...aga kindlasti on see võimalik...eelmine elukas seda murdmis varjanti ei kasutanud kuna taga oli vaeva nähtud lõi hambad sisse alles siis kui loom kukkus või ise olid piisavalt lähedal et koera kontrollida...[/quote]

No tahaks kuulda,kuidas on võimalik koer mitte külgeminevaks õpetada,kui see tal veres.See kas koer nüüd külge läheb /murrab,vist ikka oleneb igast indiviidist eraldi.Üks murrab ,üks haugub kaugelt ja mõni paneb päris plehku,kui siga näeb.Muidugi on ka targemaid koeri ,kes tegutsevad vastavalt jõu vahekordadele :)
Ahto Kattai

kakuke kirjutas:kui koer ikka hullult murdja on ja omanikule/jahtkonnale vastukarva on, kas siis suukorv oleks väga loll mõte? Häält sellega, aga suudab ikka teha.

Vaat sellepeale polegi veel tulnud :D Kui sõdur ilma püssita lahingusse saata ...... :M
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

See peaks olema ikka nagu inimesegagi, et ühes äärmuses on ennast püstolitega ja odade/nugadega varustanud jahimees ja teises äärmuses tihnikus haavatud kuldile järgi roomav jahimees.
Võibolla pole nii agressiivne ka ja muutub vaoshoitumaks, alalhoidlikumaks, kui endal relvastus puudub, aga esimestel kordadel peaks kindlasti karja sortima, mitte kohe kuldile peale saatma, enne, kui mõistus koju jõuab.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jyri

Postitus Postitas jyri »

Julgen oletada,et Maapähkel ja palju palju teisigi ei tee vahet ajujahi ja koertega jahi vahel.Ekslikult arvatakse,et kui ajujahis koerad kaasas,siis see automaatselt jaht koertega.Vot ei ole nii.Ajujahti juhivad( :VS ) inimesed,ehk on statsionaarne kütiliin ja(omaaarust :D ) selle suunas liikuvad ajajad.Üks ei tohi kõrvale minna,teine mööda.Mina pole oma koertele suutnud selgeks teha,miks peab liikuma sinna,kus kütid ees,mitte sinna,kuhu uluk liikus,seepärast ajujahist osa ei võtagi.Koertejahiga teine lugu-liikumise suuna annab ette koer ja jahimehed peavad kes järgi minema,kes ette.Olukorda nagu soomlastega,mida paljud kindlasti näinud,kus kütikohast tehakse minibaar tooliga, termosega, võilebade ja muuga :lol: jahiks koertega nimetada ei saa.Aga Maapähklil paistab metsas ulukite tihedus olema suurem,kui loomaaias,kui koerad muud ei tee,kui hauguvad paigal :D 50 korda 60 minutis ühes kohas 1 min.Super. Lausa kadedaks teeb.Minu omad jooksevad vahest üle 30km maha(Astro220 järgi) ennem,kui uluk leitakse.Omal kaaslastega samal ajal üle 10km kõnnitud.See on jaht koertega!Häid Jõule kõigile! :)
andrus

jyri kirjutas:Julgen oletada,et Maapähkel ja palju palju teisigi ei tee vahet ajujahi ja koertega jahi vahel.Ekslikult arvatakse,et kui ajujahis koerad kaasas,siis see automaatselt jaht koertega.Vot ei ole nii.Ajujahti juhivad( :VS ) inimesed,ehk on statsionaarne kütiliin ja(omaaarust :D ) selle suunas liikuvad ajajad.Üks ei tohi kõrvale minna,teine mööda.Mina pole oma koertele suutnud selgeks teha,miks peab liikuma sinna,kus kütid ees,mitte sinna,kuhu uluk liikus,seepärast ajujahist osa ei võtagi.Koertejahiga teine lugu-liikumise suuna annab ette koer ja jahimehed peavad kes järgi minema,kes ette.Olukorda nagu soomlastega,mida paljud kindlasti näinud,kus kütikohast tehakse minibaar tooliga, termosega, võilebade ja muuga :lol: jahiks koertega nimetada ei saa.Aga Maapähklil paistab metsas ulukite tihedus olema suurem,kui loomaaias,kui koerad muud ei tee,kui hauguvad paigal :D 50 korda 60 minutis ühes kohas 1 min.Super. Lausa kadedaks teeb.Minu omad jooksevad vahest üle 30km maha(Astro220 järgi) ennem,kui uluk leitakse.Omal kaaslastega samal ajal üle 10km kõnnitud.See on jaht koertega!Häid Jõule kõigile! :)

Sa väheke üle ei pinguta oma näitlike numbritega?? :lol:
Kus krdi steppides sa jahil käid,et koerad on jooksevad 30km maha ennem kui looma leiavad??
jahismurf
tony

Postitus Postitas tony »

andrus kirjutas:
Sa väheke üle ei pinguta oma näitlike numbritega?? :lol:
Kus krdi steppides sa jahil käid,et koerad on jooksevad 30km maha ennem kui looma leiavad??

Mul tekkis sama küsimus ja kas te siis luuret ei teegi või?10 km koertel järgi jõlkuda ennem kui uluk üles saadakse.....noh ma ei tea :M
andrus

Olgem ausad 10km koerte järgi liduda kisub kah juba paljuks. :D
Ilma gps-ta tundub jah,et oi oi kui palju ma nüüd kõndisin.Aga võta geps ja proovi siis. :lol: :lol:

MA arvan,et kui tegijamad koeramehed(näpuga ei hakka näitama :D ) paneksid siia oma keskmised jahipäevas läbitud km,siis mõnel mehel vajuks karp lahti või paneks hoopis selle igaveseks kinni. :lol:
Ei tule neid ikka midagi nii palju.
Muidugi kui luuret ei tee ja jalutuskäigud,alevis,pargis ja kirikuaias kuuluvad jahipäeva hulka.
jahismurf
jyri

Postitus Postitas jyri »

Vastan kõhklejatele-minu keskmine liikumise kiirus on 2-2,5km/h metsas.Jaht(kui ennem kätte ei saa :VS ) kestab k.10 kella 4-ni.6 tundi.Koerte liikumise keskmiseks kiiruseks nätab sama aparaat u.7-9 km/h.Oletan,et ka teistel lähedased numbrid.Arvutage ise :D Umbusklikkule Maapähklile niipalju,et koerte peiler Garmin Astro220 on minu elu parim investeering-mul kaks koera,üks teeb minust näiteks paremal ringi kaugusel 1km,teine vasakul 700m.Ringid tehtud,liiguvad mõnisada meetrit koos minuga ja lähevad jälle ringidele.Koos jooksevad ainult siis,kui värske jälg või uluk ees.Ja peatvad seda koos.Seda näengi aparaadilt,et liikusid koos ja mõlemad sama koha peal-kui signaal tuleb samast kohast 1 minuti jooksul muutub koera sümbol-see ongi mulle märguandeks.Seda lähengi kontrollima.
Luure kohta niipalju,et see võtab tüki aega,nõuab inimesi.Mina käin jahil praktiliselt üksi,ehku peal.Seepärast pean alati auto juurde tagasi ise minema(liigsed kuni 2,5km läbi soo ja metsa,taksoteenust keegi ei osuta),koertelgi tagasiminek väntab samuti spidomeetrit.Kui pundiga ja mitme autoga ja luurega jahil-siis muidugi omal maksimum 3 km ja koertel 10 kui sedagi.Viimase sea lasin(ei torganud,liiga suur teine) kõigest 200m metsa sisenemise kohast,koertelgi vaevalt 1km näiduks.Aga need 2 on piirmäärad,tavaliselt midagi vahepealset.
Kasutaja avatar
duma

Postitus Postitas duma »

Võib-olla ei panda koertele pausi peale kui nad autoga sõidavad ja sama enda poolt marsuudile? Siis läheb ju kohe ajudevaheline autosõit otsa.
duo on parem
Ahto Kattai

Ma kisuks veelkord selle vesti teema ülesse,ei tea kas kuskil seda materjali millest vest tehtud ,saada on ?
Kasutaja avatar
Beretta

Postitus Postitas Beretta »

Proovi Bang & Bonsomer Eesti
Grumpy old man
Vasta