kult kirjutas:[quote="maapähkel"
sellise asja saab koerale väga edukalt selgeks teha ...noored ja rohelised kellel koera kogemust ei ole ei pruugi asjaga hakkama saada....minu koeraga kes nüüd 2a juhtus ka kahjuks teisiti kuna olude sunnil sellel õigel õpetamis ajal olin kahjuks kodumaalt eemal ja koeraga tegeles mõnda aega isa ja koer töötas kahjuks nii nagu isale sobis...aga kindlasti on see võimalik...eelmine elukas seda murdmis varjanti ei kasutanud kuna taga oli vaeva nähtud lõi hambad sisse alles siis kui loom kukkus või ise olid piisavalt lähedal et koera kontrollida...
No tahaks kuulda,kuidas on võimalik koer mitte külgeminevaks õpetada,kui see tal veres.See kas koer nüüd külge läheb /murrab,vist ikka oleneb igast indiviidist eraldi.Üks murrab ,üks haugub kaugelt ja mõni paneb päris plehku,kui siga näeb.Muidugi on ka targemaid koeri ,kes tegutsevad vastavalt jõu vahekordadele

Olen kuulnud sellist ütlemist, et hea koer teeb seda, mida peremees tahab!
Võib olla on see juhus, aga minu "koerapoisiks" olemise aja jooksul pole minu ja minu esivanema ca 15-st koerast mitte ükski seaga muud teinud kui ta peale haukunud. Tõsi, viimane päris algusest enda kasvatatud v.-eurooplane üritas alguses teiste koerte õlul põrsaga ka jõudu katsuda, aga ma ei jätnud enda teada, mida ma koera sellisest tegutsemisest arvasin...ja tundub, et aru ta sai.
Ausalt öeldes olen ma kohanud mitmeid koeraomanikke (tõenäoliselt on neid eestis palju), kes on lasknud koerad lihtsalt endal üle pea kasvada. Kui "tohhoo hullu,...!", on kõige karmimad sõnad, mida peremees koerale ütleb, siis...!?
Minu meelest on koerale vaja selgeks teha ainult kaks asja, kui sa oled temaga rahul ja kui sa ei ole temaga rahul. Kiitmisega ei ole vaja kokku hoida, aga kui vaja tuleb ka koerale malakat anda.
Edu