Jaan Juhus
Tänan selgitamast ka teistele,millega ise täitsa nõus ja paar korda ka maininud,et minu koerad ongi Harju keskmine(kuigi I järk ms + hulgi madalamaid pole vist niiväga keskmine).Aga keskmiste koerte,ehk pidevalt jahil käivate, omadusi siin kirjeldangi,rahvas niisama lõõbib ju

.Lihtsalt väga paljud omanikud ei taha või ei oska jälgida oma koeri.Mida arvad, kui palju siinsetest foorumlastest oskab teha vahet näiteks koera lõrisemisel-kas see eelneb ründele või näitab kaitsevalmidust?Julgen väita,et vähesed.Sama on ka koerte käitumisega-minu koeri teevad maha need(kahtlevad omadustes),kelle enda koerad teevad täpselt sama.Lihtsalt nad pole seda tähele pannud

või

või pole oma koertele võimalusi andnud ennast näidata.Olen kohanud inimesi,kes lubavad oma koertel kogunemise kohas joosta vabalt ringi siis,kui teised koerad lõa otsas.Sest nad ei tea

,et sellest piisab agressiooni esilekutsumiseks,näiteks kohtudes metsas.Siis süüdistatakse,et sul loll koer,tuleb kallale.Kui olid minuga samades jahtides,siis pidid nägema,et mu koerad,nagu paljud teisedki ei nori tüli ega kakle.Aga mõned on mulle väitnud,et minu lollid tulevad "heast peast" kallale.Kellel siis õigus?
Seda,et su laikad on vahest "suvalise looma ette võtnud" võib seletada minu väitega,et koer tunnetab haava tugevust,kui see kerge,siis võib ka kellegi muu ette võtta,ehk erand kinnitab reeglit

.Vähemasti tänan,et peale 3 kuud minu postituste lugemist vähemasti kinnitad,et ma tõesti käin jahil,koertega,mitte ei pajata teistelt kuuldud luulusid
Ja teemaks jällegi,nagu MART just täpsustas,"uluki" koerte(v.k.-zverovije sobaki) olemasolu kohustuslikuks muutmine uues jahiseaduses!