rajaleidja kirjutas:...
Üks vend rääkis, et suuremad kahjustused tekivad kevade poole, kui lumi sulama hakkab ja ladvad lume alt välja tulevad. Kakuke, on see nii?
...
Aga eks lihtne on targutada, kui ise pole suuri summasid metsa istutamiseks kulutanud ja kevadel tõdenud, et raha oli tuulde visatud

Täpselt nii ongi ja sellepärast ka latvu mõksitakse. Talve lõpp kevade algus valmistasin lanki istutamiseks ette, st koristasin eelmise omaniku jama. Lõikusin rämpsu ja vaatasin, et ohoo, millised kenad noored kuused, et jätan alles. Sa püha lihtsameelsus, täna olen targem, et kui lume alt talve poole kuused lahti päästa siis see ka 100% nahka pannakse. Tegelikult avastasin nüüd ka mõksimisel, et juba on kits ühes nurgas kuusele hammast näidanud (seda siis vahemikus kevadest siiani).
See viimane lause mille välja hõikasid, käis tegelikult väga tabavalt ka minu enda kohta, nii kaua, kui kuusetaimed maha panin. Usun, et ebaõnnestumise korral nutaks taga enam seda aega, mille jooksul ma pole jahti pääsenud, kui seda, et raha läks.
Mina isiklikult ei usu, et pikendatud jahiaeg annab soovitud tulemuse, küll, aga on kindlasti mõju olemas sellel, kui küttimismahtu suurendada. Väga suur roll on kindlasti kanda ka kohalikul jahtkonnal ja selle soovil aidata kaasa metsanoorendiku kasvatamisel, suunates küttimise just nendesse kohtadesse. Käisin ka kohaliku jahtkonna esimehe juures selle jutuga, et võiks nagu sealt piirkonnast rohkem lasta mingi aeg. Tema soovitas mulle soojalt rajada langile, kuhu istutasin soolak, et kitsedel on mingitest ainetest puudus ja selle söövad kuuske. Mnjaa, ma edasi ropendama ei hakka ja lähen nüüd magama.