kult kirjutas:Ma ei vinguEi ole kuskil väitnud ,et viimanegi hunt tuleks mahalüüa,aga ei näe ka põhjust miks teda nagu pühalooma peaks säästma ja paljunemiseks erilisi tingimusi looma.Pole palju aega möödas kui talve jooksul peale hundijahi ei saanudki muud jahti suurt pidada ,sest muud looma oli minimaalselt.Minu arvates on ebanormaalne kui igast külatukkast võid hundi leida ja susid päisepäeva ajal külavahel koeri ja muid koduloomi murravad
Kui sa mu eelmist postitust lugesid ,siis pakkusin seal konkreetselt välja et hundijahi aeg võiks olla sõltuv võimalustest(ilmastikust), mitte kalendrist sõltuv.Hundijahti peetakse ikkagi lumega ja kui siis ei trehvagi lund olema ongi kööga ,veel üks selline lumeta jahi aeg otsa ja ütle palju siis juba neid on
Hunt pole kits,ega siga ,et istud aga pukis ja muudkui kõmmi! Jaht hakkaku ikkagi sügisel pihta ja kui limiit täis on jaht läbi ja kui tarvis tuleb limiiti korrigeerida nii paiguti kui koguseliselt.
Arvan vingujad on hoopis need kes nii hullusti seda hundi hävingut kardavad.Mehed ,Peipsi ja Narva jõe taga on neid paremale söögimaale tulemas küllaga.Kes seal käinud ,küsige neilt palju seal sõralise jälgi on.See minu arvamus asjast,kui keegi teisiti arvav ei hakka kedagi sellepärast vingujaks sõimama! Kivi kotti!
Kas sa "Eesti Jahimeest" loed? Näiteks numbrit 7/2004. Loe läbi artikkel, mis algab lk 18/326 ja eriti see osa, mis puudutab hunti. Siis räägi edasi. Väga huvitab ka, et mismoodi Jahieeskirju ilmastikuga siduda võiks.