duv kirjutas:Ära pahanda Vidrik, aga see lapsejutt, et oled sööta vedamas või seenel ja pead end püstoli või noaga kaitsema??? No, et kuidas nüüd tänapäeva inimene, end ikka noaga kuldi kihvade vastu kaitseb, see tekitas lihtsalt vale arusaama. Oma 30 aastaga pole küll nüüd mingit moodi ennast upitanud, aastad ikka rohkem koormaks kaasas, lihtsalt olen pikemat aega metsades ringi liikunud ja vahel ka kuuse all maganud ilma loomade poolt midagi halba kartmata. Et armastan rohkem üksindust, kui suurt seltskonda jahil, siis on tulnud ka haavatud sigadel üksi järgi käia ja noorjahimehe ajal veel meeste bohuismi tõttu(lõid käega) ilma relvata verejälge aetud. Et jahimaad kaugel ja sigade söödakohta õiget pole, siis lastud sigade arvuga ajaühikus ka võistlema ei kipu, sest jalgsi sigadega kohtumist otsides neid niitihti ei taba. Küll on teinekord pimedas tulnud siga alla 10 meetri ja sealt ka maha võetud täisa lollilt riskides, sest halva lasu korral oleks sellelt maalt ka samast relvast teine tabav lask välistatud, sest esimese leek pimestab kohe ära ja sombus ilmaga ka suits. Sellks olekski huvitav teada kuidas õnnestub pimedas metsas nüüd revolvriga millel toru otsale lisaks ka trumli vahelt tuld lööb kuute tabavat lasku paari sek. teha.
aga kui ma räägin jahijuttu et karuema koos oma päntajalaga sööda peal tahakäppadele tõusis,või kuidas karu nina kraavist paarikümne meetri pealt kraavist püstitõusis mis siis ütled, mida selle maa pealt teed püssiga mille peal optika?See 3 märgi tabamine ikka tiiru teema ja ma mainisin et püstolist,mitte revolvrist.Jahil revolver kaasas.
andrus kirjutas:Kahjuks ei ole ka minul koera kellega metsas mürada.Küll aga on vajadusel jahtkonnas koerad keda otsingule kaasata.Ja seda selleks,et mitte üksi metsas kangelast mängida ja kihv p.rses omale vastu rindu taguda.

Kui keegi tunneb end käsikahuriga metsas kindlamalt,palun väga.
see on tore kui kõik mehed võrdselt metsas tegutsevad ja liiguvad ühte sammu...kahjuks ei ole alati meest koeraga võtta.Nii nadid on need lood meil neljajalgsete jahisõpradega on.Kedagi nädala sees peale südaööd telefonitsi üles ajada ja ajada nad 60 km kaugusele sõitma,nagu ei ole südant ja arvan et enamus mehi saadaks sellise kõne peale...
Ütlen siis veel kord revolver enesekaitseks metsas kui peaks tekkima vajadus.Ei ole nii et käin niisama tukk käes mööd metsa ja otsin kus saaks oma kauboi kirge rahuldada.
Ei tea paljud seda vene jahimeeste kanalit vaatab aga seal rääkis üks vana jahimees sedasi et oli siga lasknud.See oli kusagilt järsakust alla kukunud,oli järgi läinud ja ise samassse auku pudenenud ja kes seal ees ootas oli päris kuri siga.püssi tal enam käes ei olnud ja ainuke asi millega siga eemale türjuda oli nuga,selline keskmist sorti.37 torget kui ma nüüd aru sain tegi seale.Pääses tänu sellele et teised mehed viskasid oma koerad auku järgi ja siis saadi seast jagu.Mehe õla rebis korralikult lõhki...kuna jaht oli kusagil siberi kandis siis kohalik loomatohter lappis ta kokku.Mees ise ütles et oleks näost siga kihvad sisse löönud oleks olnud kõik
Mees ise oli siledaraudse paadunud fänn,kuigi vint kah olemas...
Ma pole ikka aru saanud miks seda revolrit või püstolit peljatakse siin foorumis.Kas asi on selles et suhtutakse mingi eelarvamuse või ollakse minigites stampides kinni.Natuke ajalugu ntx 45 acp kaliiber colt 1911 püstol mõeldi selleks välja et ratsavägi saaks oma vigaseid ratsusi hukata.Soomes lubatakse tappa 44magnumiga kodusiga(kui ei eksi).Öelge üks põhjus misk revolver või püstol on jahis üleliigne?