konserv
Re: konserv
Ma olen toorvorste suitsutanud ka. Kuumuta vees läbi (nagu ikka, keema ei lase) ning siis sitsuahju. Kui magedad jäävad, siis saad kasutada mõne salati sees, või lõikad lahti, paned maitseaineid ja suitsupekki juurde ja teed määrdeks
Ma ise olen pannud konservi ka (pärast seda kui katsusime klassikalise retsepti järgi teha) ag alihtsalt seakonservi (mis hakklihana) sisse tükeldatud kujul. Sel juhul sai hea. Vorsti karpi teha, äkki on isegi võimalik.

Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Feen kirjutas:Ma olen toorvorste suitsutanud ka. Kuumuta vees läbi (nagu ikka, keema ei lase) ning siis sitsuahju. Kui magedad jäävad, siis saad kasutada mõne salati sees, või lõikad lahti, paned maitseaineid ja suitsupekki juurde ja teed määrdeksMa ise olen pannud konservi ka (pärast seda kui katsusime klassikalise retsepti järgi teha) ag alihtsalt seakonservi (mis hakklihana) sisse tükeldatud kujul. Sel juhul sai hea. Vorsti karpi teha, äkki on isegi võimalik.
Aga kui prooviks nii, et annaks lihale toorelt mingi 10h suitsu ja siis teeks konserviks ? Võibolla tuleb päris huvitav asi välja ?
olen koduperenaine ja sooviks teha ise konservi.AGA ei ole elus veel teinud sellist asja.Niiet pole mul ei autoklaavi ega ka karpe.
kas keegi oleks nii lahke ja jagaks oma retsepti kuidas teha kodus konservi.et liha purki ja siis potti??ma olen range retsepti järgja ja sooviks väga head retsepti..
kas keegi oleks nii hea ja aitaks

kas keegi oleks nii hea ja aitaks

Jahimehe köök, Peeter Kardi sulest. Veel võid internetist otsida, nt http://www.toidutare.ee/foorum.php?teema=973
Tervitus! Küsimus selline, kas keegi on kursis kus kohast oleks võimalik saada nn easy open tüüpi konservikarbi kaasi? Need siis sellised kaaned mille saab ilma avajat kasutamata lahti. Paljudel poe konservidel sellised kasutusel on.
Piipu, püssi ja naist ei laenata...
me lasime eelmine kord sellistesse teha, säilivusega tekkis paljudel probleeme. Tavakarp ikka asjalikum.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kas keegi hea inimene oskaks öelda ,kuskohast on võimalik osta konservikarbi kaanetajat Tartus?
Pole kuulnud,et keegi neid tööstuslikult valmistaks või müüks.Leia mõni treial-keevitaja ja teeb valmis.Hiljuti keegi Soovis pakkus ka,koos karpidega küsis 60 euri.
-
Tere!
Selline mure, muretsesin autoklaavi, kuid ei tea täpselt kuidas konserve kuumutada. Kuna tal on peal ainult termomeeter, siis kuidas käib kuumutamine temperatuuri järgi.
Küsimus oleks, mis temperatuurini kuumutada konserve ja kui kaua hoida sellel temperatuuril?
Selline mure, muretsesin autoklaavi, kuid ei tea täpselt kuidas konserve kuumutada. Kuna tal on peal ainult termomeeter, siis kuidas käib kuumutamine temperatuuri järgi.
Küsimus oleks, mis temperatuurini kuumutada konserve ja kui kaua hoida sellel temperatuuril?
Külaline Pärnumaalt kirjutas:... Kuna tal on peal ainult termomeeter, siis ...
autoklaav ilma manomeetrita on kui pomm, rõhku peab kindlasti jälgima. Mul on ainult manomeeter, termomeetri sissetorkamiseks on süvend küll olemas kuid ei kasuta. Külmalt tuleb rõhk sisse lüüa, ca 2 atti ja siis kuumutades viia 4 atini. Kuidas seda ilma manomeetrita teha, ei tea ...
honkomees kirjutas:Külaline Pärnumaalt kirjutas:... Kuna tal on peal ainult termomeeter, siis ...
autoklaav ilma manomeetrita on kui pomm, rõhku peab kindlasti jälgima. Mul on ainult manomeeter, termomeetri sissetorkamiseks on süvend küll olemas kuid ei kasuta. Külmalt tuleb rõhk sisse lüüa, ca 2 atti ja siis kuumutades viia 4 atini. Kuidas seda ilma manomeetrita teha, ei tea ...
Keskkooli füüsikast ( üle 45 aasta tagasi) mäletan, et PxV/T= constant. Temperatuur Kelvini skaala järgi

Nii et vahet pole, kas küljes on termomeeter või manomeeter või mõlemad, asja saab korda ajada.
Vabandan, et teemast mööda...

OT Koolifüüsikast ei mäleta küll midagi, ise kah hariduselt humanitaar, nii et see valem ei ütle ka midagi 

Mul siis manomeeter ja termomeeter mõlemad peal. Kõigepealt löön pumbaga 2 atti sisse. Siis kuumutan 120 kraadini, võtan voolu välja, kui langeb 100-ni, panen uuesti kütte taha. Sellist 100-120 temperatuuri hoian 20-30 min. Seejärel jätan jahtuma hommikuni.
☞ meie toimetused sõnas ja pildis www.salmejahiselts.ee
-
Kulla sõbrad, kui autoglaavis vesi ainult põhjapeal ja kuumutatakse auruga, siis kõik mis üle 100 kraadi see kõrvetab lihtsalt ära.
Nii mõnedki laarid, oma lohakusest prügikasti rännanud
Nii mõnedki laarid, oma lohakusest prügikasti rännanud