Viktoriini küsimusi
Re: Viktoriini küsimusi
tuska kirjutas:OMA KOGEMUS LOODUSES, KUULSIN VÕSAS SARVE KOLINAT JA TEGIN PÕDRA HÄÄLT
Mul ka oma kogemus

Kaldun arvama, et neid elukaid, kes reageerivad põdra peibutamise häälele on peris palju, või mis? Näiteks põdrad või jahimees või karu või ka metssiga (millegipärast põgenevad metssead viljapõllust kui sinna ilmub põder).
Matadoor esita uus küsimus. Põdra hääle peale tuli hirvelehm vasikaga, valmistusin juba vasikat laskma aga siis ilmus täies hiilguses 6+6 hirvepull, lehm ja vasikas lahkusid areenilt ja mina vahtisin 60-70 meetrilt pulliga tõtt, eelmisel õhtul oli pronksipull lastud ning minul pinged maas.
vahel tuleb ka mööda lasta
egas miskit....sattusingi raskesse olukorda...aga kui nii siis põdrast edasi...Küsimus..meile teada olev vähim loendatud põtrade arv ja aasta palun ka?
aasta 1924 ja 24 põtra

"Eesti Vabariigis 1924. aastal korraldatud esimene ulukite loendus näitas, et järele oli jäänud veel 24 põtra. See on teadaolevalt absoluutne miinimum."
See on tsitaat Jahiraamatust, mis ei pruugi muidugi tõene olla, kuna vigu tehakse üsna sageli.
See on tsitaat Jahiraamatust, mis ei pruugi muidugi tõene olla, kuna vigu tehakse üsna sageli.
Peale I maailmasõda oli vist 4 põtra ja pakun aastaks 1919
vahel tuleb ka mööda lasta
olgu peale...minu andmed on raamatu-kogumikust "loomade elu"...loendust tehti aastal 1922 ja saadi 15-20 isendit...mustlesk küsi järgmine küsimus
Karu kaalu saab määrata üsna täpselt tema poolt maha jäetud jälgede järgi. Kuidas ?
Ma arvasin, et tegu üsna lihtsa küsimusega, aga miskipärast pole vastuseid. Või pole keegi viitsinud seda teemat lugeda.