Ja tuligi...:)
Ja tuligi...:)
Suured tänud uue foorumi eest!! Siinkohal ka üks teemakohane küsimus külastajatele: Trofeed (pean silmas hetkel sarvi) teete ise valmis? Keedate, valgendate? Huvitab ka selline asi et kas jahimehed/naised ka koljusi koguvad? Rebastest siin palju juttu olnud jne. On mõni näitusel kah käinud?
Mine metsa!!
Soku pead olen ise keetnud ca 4 tundi nagu sülti. Algul vesi keema ja siis edasi ainult vaikselt hautanud. Nina otsast on küll raske liha kätte saada, et kolju terveks jääks, aga samas kaalu see peenike kont kah ei anna. Ise olen seisukohal, et kui on lootust medalile, siis spetsialisti kätte. Ainuke probleem, et spetsialiste enam ei ole. Teiste jutt nii nagu isegi teinud. Muidugi igaüks tahab tark olla, kuid ise olen üritanud niipalju liha ennem ära lõigata kui võimalik. Kuldi kihvadega muidugi teine lugu. Õide kauguse arvestamine kuhu kihv ulatab ikka peen kunst. Terve pea aga kole suur, ei mahu potti. Rauaeaag pihku ja kärs silmade eest maha. Seni on õnneks läinud. Üks sõber lasi aga 2 aastat tagasi stuudio Viridises alusele panna. Kõik ilus aga selle kalli raha eest ikkagi nüüd kihvad pragunevad. Peaks vist Blendamedi "soovitama". Ise olen lasknud kodus kihvad silikooni täis parafini asemel. Eks paari aasta pärast näha ole, mis toimub.
ikka lõbusalt
Hindasid ei tea, aga kuldi kihvade paigaldus alusele (alus nende poolt) koos kihvade täitmisega oli olnud 800 eeku. Ise pidid muidugi kihvad välja keetma. Samas vaatasin jahipoodides lihtsalt aluseid, mis olid lakitud. Hind ca 80 eeku. Kui puidumeest ei ole tasub alus poest osta ja ise paigaldada. See kruvi sissekeeramine või liimimine ei tohiks ju probleem ühelgi jahimehel olla.
ikka lõbusalt
-
- Postitusi: 663
- Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am
Kui keeta värsket kolpa siis tükivad kõhre kohad külge jääma ja hiljem kollaseks minema aga minule õpetas üks taksitermist sellist nippi, et nahk maha ja kaheks nädalaks vette mädanema ja siis keema. Olen üsna hulga koljusid sel moel teinud ja võin öelda, et peale tunnist vaiksel tulel keemist tuleb kõik liigne puupilpaga lükates maha ja kohe pestes ei ole vaja ka valgendada. Hiljem leotad puhtas vees tuulekätte kuivama ja alusele. Ärge seda ainult toas tehke, saate naise käest tappa ja kõrvalkorterite hinnad langevad märgatavalt
naised saunas rääkisid
Hoidsin kah ikka külmas vees enne ja pidevalt vahetasin seda. Hoidsin nii 24h vist. Võtab pealt pehmemaks ja liha tuleb paremini lahti. Samas teeb valgemaks kah, aga siiski valgendasin ja läks tarvis ainult 3% h2o2'e milles koljut hoidsin kah umbes 24h. Tulemus nagu enam-vähem või nii.
See puhastamine on ainult üks paras tüütus. Eriti veel kui otsustad mitte saagida. Kuidas siis aju üldse välja saada??
See puhastamine on ainult üks paras tüütus. Eriti veel kui otsustad mitte saagida. Kuidas siis aju üldse välja saada??
Mine metsa!!