1. leht 2-st

Ja tuligi...:)

Postitatud: P Dets 14, 2003 8:51 pm
Postitas pri:t
Suured tänud uue foorumi eest!! Siinkohal ka üks teemakohane küsimus külastajatele: Trofeed (pean silmas hetkel sarvi) teete ise valmis? Keedate, valgendate? Huvitab ka selline asi et kas jahimehed/naised ka koljusi koguvad? Rebastest siin palju juttu olnud jne. On mõni näitusel kah käinud? :?: :?: :?:

Postitatud: E Dets 29, 2003 10:14 am
Postitas pri:t
Ühes Eesti Jahimehes oli juttu keetmisest. Seal oli kirjas et keeta tuleb isegi mingi 2 tundi aga miks nii palju?? Kas liha kiiremini lahti ei tule?? Oskab keegi vastata?

Postitatud: E Dets 29, 2003 10:17 am
Postitas kakuke
väike põrsas kirjutas:Kas liha kiiremini lahti ei tule??

Keedetakse hästi madalal temperatuuril. Sellest ka selline aeg. Rikub vähem trofeed.

Postitatud: T Jaan 06, 2004 11:46 am
Postitas vollike
kõige parema infi saad trofeede kohta eesti jahimeeste seltsist anderese käest

Postitatud: K Juun 16, 2004 12:23 pm
Postitas Külaline
Kuidas selle saagimisega on? Üldiselt pole enam soovitatav saagimine aga siiski....Kas saagida enne või pärast keetmist?
Kas keegi oskab ka öelda millised oleksid enam-vähem trofeealuste (soku jaoks) ligikaudsed mõõtmed?

Postitatud: E Juul 12, 2004 11:21 am
Postitas Feen
Et saagida on mõtet enne keetmist. ja keeta (tegelikult keema ei tohigi lasta, võivad luud, nina juures, lahti minna) seni kuni kile kolju küljest lahti on, siis saab liha jms kätte küll juba.

Postitatud: T Juul 13, 2004 11:29 am
Postitas aivar00
Soku pead olen ise keetnud ca 4 tundi nagu sülti. Algul vesi keema ja siis edasi ainult vaikselt hautanud. Nina otsast on küll raske liha kätte saada, et kolju terveks jääks, aga samas kaalu see peenike kont kah ei anna. Ise olen seisukohal, et kui on lootust medalile, siis spetsialisti kätte. Ainuke probleem, et spetsialiste enam ei ole. Teiste jutt nii nagu isegi teinud. Muidugi igaüks tahab tark olla, kuid ise olen üritanud niipalju liha ennem ära lõigata kui võimalik. Kuldi kihvadega muidugi teine lugu. Õide kauguse arvestamine kuhu kihv ulatab ikka peen kunst. Terve pea aga kole suur, ei mahu potti. Rauaeaag pihku ja kärs silmade eest maha. Seni on õnneks läinud. Üks sõber lasi aga 2 aastat tagasi stuudio Viridises alusele panna. Kõik ilus aga selle kalli raha eest ikkagi nüüd kihvad pragunevad. Peaks vist Blendamedi "soovitama". Ise olen lasknud kodus kihvad silikooni täis parafini asemel. Eks paari aasta pärast näha ole, mis toimub.

Postitatud: T Juul 13, 2004 4:07 pm
Postitas pri:t
Huvitav kui kallid need teenused on?(kasvõi seal Viridises) Võrdlemiseks ka huvitav teada kui palju selliseid "põlveotsas nokitsejaid" on ja kui palju nemad kasseerivad?

Postitatud: K Juul 14, 2004 9:54 am
Postitas aivar00
Hindasid ei tea, aga kuldi kihvade paigaldus alusele (alus nende poolt) koos kihvade täitmisega oli olnud 800 eeku. Ise pidid muidugi kihvad välja keetma. Samas vaatasin jahipoodides lihtsalt aluseid, mis olid lakitud. Hind ca 80 eeku. Kui puidumeest ei ole tasub alus poest osta ja ise paigaldada. See kruvi sissekeeramine või liimimine ei tohiks ju probleem ühelgi jahimehel olla.

Postitatud: R Juul 16, 2004 8:02 am
Postitas pri:t
Sai nikerdatud jah sellega. Alus sai ise tehtud ja ka paigaldatud. Lihtsalt oleks huvitav teada et kes teeb ja kui paljuga teeb. Sest jah, kui ikka medalihõngu on siis ikka targem oskajate kätte viia ju.

Postitatud: R Juul 23, 2004 8:53 am
Postitas Olavi Kool
Kui keeta värsket kolpa siis tükivad kõhre kohad külge jääma ja hiljem kollaseks minema aga minule õpetas üks taksitermist sellist nippi, et nahk maha ja kaheks nädalaks vette mädanema ja siis keema. Olen üsna hulga koljusid sel moel teinud ja võin öelda, et peale tunnist vaiksel tulel keemist tuleb kõik liigne puupilpaga lükates maha ja kohe pestes ei ole vaja ka valgendada. Hiljem leotad puhtas vees tuulekätte kuivama ja alusele. Ärge seda ainult toas tehke, saate naise käest tappa ja kõrvalkorterite hinnad langevad märgatavalt

Postitatud: R Juul 23, 2004 10:45 am
Postitas pri:t
Hoidsin kah ikka külmas vees enne ja pidevalt vahetasin seda. Hoidsin nii 24h vist. Võtab pealt pehmemaks ja liha tuleb paremini lahti. Samas teeb valgemaks kah, aga siiski valgendasin ja läks tarvis ainult 3% h2o2'e milles koljut hoidsin kah umbes 24h. Tulemus nagu enam-vähem või nii.
See puhastamine on ainult üks paras tüütus. Eriti veel kui otsustad mitte saagida. Kuidas siis aju üldse välja saada??

Postitatud: R Juul 23, 2004 10:54 am
Postitas aivar00
aju tuleb kaelakondi kohalt august ilusti välja. Ainult urgitse. lase veel ninapoolt kraani all vett peale. Tuleb libedamalt.

Postitatud: R Juul 23, 2004 11:43 am
Postitas Feen
Peenemad sõrmed tulevad kasuks. Paras sobramine ja lödistamine on. Jäätisepulgast on ka abi.

Postitatud: R Juul 23, 2004 10:32 pm
Postitas Jahimees
mina keedan ja siis suurema liha kraabin noaga ja ülejäänud teeb survepesur ja tulemus (y)