Tuvi seentega
2 tuvi, uluki-kukeseenefondi, 500 g kukeseeni (võib panna ka shampinjone vm seeni), 2 sibulat, 8 cl punast veini, sojakaste 10 ml (aga pole oluline lisand kui fond olemas), majoraani (kuivat.), tüümiani (värsket), soola, pipart, võid.
Lõigata tuvid pikki pooleks, määrida kukeseene-ulukifondiga, lase neil paar tunnikest selliselt olla (ka pole väga oluline etap). Pruunista kiirelt pannil tuvid. samal ajal prae sibualtega koos seened, lisa seentele u.50 g ning pipar. Pane tuvid ja seened hautamisnõusse, lisa fondi ning punast veini, sojakastme olemasolul ka see. Vajadusel ka natukene vett. Hauta umbes 1.5 tundi, kaane all. Kuivatatud ürt võid lisada pool tundi enne valmimist, värske tüümian aga pane potti lõpus ning lase mingi 10 minutit lihtsalt seista.
Kõrvale sobib värske kartul ja valge igatahes. Veinisõpradele aga üks tõsine soovitus -> MOSELLAND RIESLING Spätlese, Saksamaa. See vein oleks nagu tehtud spetsiaalselt tuvide juurde joomiseks.
Ps. see toit meeldis mulle (teistele ka) rohkem kui nüüd järgmisena tulev teema. Aga asi selles, et tuvi sai seal pannil hautatud, ja st, et enamjaolt oli tuvi vedelikupiirist kõrgemal.
Tuvid
Kooresed tuvid praetud viinamarjade ja porganditega.
2 tuvi, 1 suur sibul, 6 porgandit, 500 ml vahukoort, soola, pipart, karrit, kurkumit, vett. Lisandiks 400 g rohelisi viinamarjasid ja 200 g punaseid viinamarjasid, jämejahvatatud kardemoni, võid.
Tuvid võib lõigata kõhust lahti ning jätta need nii. Samas, võib lõigata ka pooleks. Seejärel pruunistada tuvid kuumal pannil (õli ka loomulikult). Juurde hakitud sibul. Eraldi praadida õlis, atasteks lõigatud, porgandid. Need maitsestada pipra, karri ja kurkumiga. Panna need koos tuviga potti. Juurde natukene vett ning koor, maitsestada soolaga. Hautada u 1.5 tundi.
Kui tuvi juba valmis tundub olevat, siis lõigata viinamarjad pooleks, sulatada pannil või ning praadida selles viinamarjasid. Maisestada kardemoniga. kaua ei tohi viinamarjasid praadida, sest sel juhul vajuvad need krimpsu.
Kõrvale sobib teha veel nt porgandi ja porruga risoto. Viinamarjalisand peab olema kindlasti soe, muidu või hangub. ja meenutab see maitselt natuke ahjuõuna.
Ja pilt siis http://www.pilt.ee/photo/536171/12065482/
2 tuvi, 1 suur sibul, 6 porgandit, 500 ml vahukoort, soola, pipart, karrit, kurkumit, vett. Lisandiks 400 g rohelisi viinamarjasid ja 200 g punaseid viinamarjasid, jämejahvatatud kardemoni, võid.
Tuvid võib lõigata kõhust lahti ning jätta need nii. Samas, võib lõigata ka pooleks. Seejärel pruunistada tuvid kuumal pannil (õli ka loomulikult). Juurde hakitud sibul. Eraldi praadida õlis, atasteks lõigatud, porgandid. Need maitsestada pipra, karri ja kurkumiga. Panna need koos tuviga potti. Juurde natukene vett ning koor, maitsestada soolaga. Hautada u 1.5 tundi.
Kui tuvi juba valmis tundub olevat, siis lõigata viinamarjad pooleks, sulatada pannil või ning praadida selles viinamarjasid. Maisestada kardemoniga. kaua ei tohi viinamarjasid praadida, sest sel juhul vajuvad need krimpsu.
Kõrvale sobib teha veel nt porgandi ja porruga risoto. Viinamarjalisand peab olema kindlasti soe, muidu või hangub. ja meenutab see maitselt natuke ahjuõuna.
Ja pilt siis http://www.pilt.ee/photo/536171/12065482/
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Tuvid
TUVI KOOREKASTMES
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?ca ... =1103&lk=2
http://www.kokaraamat.ee/retsept.php?ca ... =1103&lk=2