MÄGER
-
- Postitusi: 1354
- Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am
Pole küll mägraretsept aga siia teemasse sobib.
Viimases põdrajahis mehed rääksid kudas mõnikümmend aastat tagasi mehed peale põdrajahti maksa sõid ja peale rüüpasid jahikaaslase pool. Maks otsa sai aga jooki veel oli ja peremees, abihoones pajaga veel liha keetis. Võeti aga sealt siis peale. Pärast mees jummala kuri, kes **** mu koertele keedetud kähriku kallal käind??
Viimases põdrajahis mehed rääksid kudas mõnikümmend aastat tagasi mehed peale põdrajahti maksa sõid ja peale rüüpasid jahikaaslase pool. Maks otsa sai aga jooki veel oli ja peremees, abihoones pajaga veel liha keetis. Võeti aga sealt siis peale. Pärast mees jummala kuri, kes **** mu koertele keedetud kähriku kallal käind??
Mägraliha
Kadunud isa rääkis,kuidas sõja ajal käis sakslaste moonavaruja külasid pidi ringi ja ostis toitu kokku. Küsides ikka sea või põrsaliha.Keegi oli just mägra kätte saanud ja nülginud, müüs sakslasele põrsa pähe maha.Hiljem läks naabrite poole kiitlema, et sai sakslast tillist tõmmata.Naabri vanaisa oli ütelnud, et loll olid et sakslasele õigust ei rääkinud, sakslane oleks mägra eest palju rohkem maksnud,neil pidi mägraliha delikatess olema.Ei tea, kuda praegu on?
noorus on ilus aeg
Praegu on nii, et kogemata jäi üks hulkuv mäger püssi ette.
Vaatasin, hea moment äraproovimiseks, kutsusin ära.
Sai siis pool tehtud ühtepidi, polnud suurem asi.
Teine pool teistpidi, ei midagi parem, pane maitseid nii või naa. Marineeri, laagerda, või mida tahes.
Keedetud rebasekintsud majoneesikastmes on mägra kõrval delikatess.
Oma järge on siis sellega ootama jäänud veel kährik ja nugis.Siis vist gurmaanitsemisega ring täis.
Kuram, tuhkur ju ka veel!
Vaatasin, hea moment äraproovimiseks, kutsusin ära.
Sai siis pool tehtud ühtepidi, polnud suurem asi.
Teine pool teistpidi, ei midagi parem, pane maitseid nii või naa. Marineeri, laagerda, või mida tahes.
Keedetud rebasekintsud majoneesikastmes on mägra kõrval delikatess.
Oma järge on siis sellega ootama jäänud veel kährik ja nugis.Siis vist gurmaanitsemisega ring täis.
Kuram, tuhkur ju ka veel!
mäger
Ää sa nüüd Feenipoisi leivakannika kallale mine, et kõik liha ise teed.Aga tuhkur proovi kindlasti ära kui aint naise käest potti julged selleks küsida.Muide ise pole elus küll mäkra söönud aga kallil vene ajal sovhoosi töökojas praeti ta sakummiks palja soola ja pipraga sepapaja ääsil suure panniga ja olevat väga hea olnud.Mõni mees küll pärast veidi oksendas aga see võis ka viina süü olla.
noorus on ilus aeg
Re: MÄGER
Mäger söödud.
Paar päeva marinaadis ( õli, porgand, sibul, veidi mett, küüslauku ja maitsepuru), veidi fooliumi all ja kiirelt pruuniks. Erilini delikatess ei ole, uuesti vist ei viitsiks....
Noor loom, selle aasta kevadest, rasvane kui ****. Erinevalt harilikult kööki sattuvatest elajatest on mägral kõvasti rasva ka lihasgruppide vahel.
Aga asjast:
naha alt koorisin pegensi maha, sulatasin pliidil veevannis rasva välja.
Kas keegi teab, kuidas seda väidetavalt ravitoimelist kraami kõige paremini säilitada ja millal / kuidas tarvitada?
Paar päeva marinaadis ( õli, porgand, sibul, veidi mett, küüslauku ja maitsepuru), veidi fooliumi all ja kiirelt pruuniks. Erilini delikatess ei ole, uuesti vist ei viitsiks....
Noor loom, selle aasta kevadest, rasvane kui ****. Erinevalt harilikult kööki sattuvatest elajatest on mägral kõvasti rasva ka lihasgruppide vahel.
Aga asjast:
naha alt koorisin pegensi maha, sulatasin pliidil veevannis rasva välja.
Kas keegi teab, kuidas seda väidetavalt ravitoimelist kraami kõige paremini säilitada ja millal / kuidas tarvitada?