Nurmkana ehk põldpüü praad

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kasutaja avatar
karupoeg
Postitusi: 283
Liitunud: N Dets 08, 2005 2:47 pm

Nurmkana ehk põldpüü praad

Postitus Postitas karupoeg »

Kas keegi oskab või teab, kuidas valmistada põldpüü praadi või midagi head sellest linnust? Vanade eestlaste pidulaual pidi ikka see lind olema, see olnud just jõukuse näitaja.

Hooaeg on sep. okt nii et oodata tuleb veel laskmisega, küsida tasub alati varem :P
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Postitus Postitas shikaree »

Kuna aega ja vahendeid oli napilt, siis tegin kanadest suht lihtsa roa. Puhastatud linnud panin paariks tunniks keefirimarinaadi, kuhu oli lisatud ka Santa Maria broilerimaitseainet. Ühe linnu määrisin sinepiga ja siis soola- pipra seguga kokku. Küpsetasin ahjus tunnikese 200 voldi juures, korra marinaadiga neid kastes. Tulemus minu maitsemeele jaoks piisavalt hea. Natuke pikem oleks võinud olla marinaadis oleku aeg. Heledamad linnud pildil olid keefirimarinaadis.
http://foto.k-arvutisalong.ee/index.php?valik=galerii&valitudgalerii=108785&p=3819526
seal on teine rebane!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Soovitan küpsetuskotti. Ja augud tuleks torgata peale, mitte lõigata nurka, mahlasem jääb (Kakukese avastus mingi hetk).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta