saslõkk

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
metsamees
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 16, 2004 4:02 pm

saslõkk

Postitus Postitas metsamees »

jaanipäev tulemas, mis looma liha saslõkiks valite?
ise metssea põrsa.
ja kellegil mingi eriline retsept kuidas eriti head liha valmistada?
mingi eri marinaad? laske mõtetel lennata ;)
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Põrsad na pisikesed veel. :shock: Või mis?
soul
Postitusi: 124
Liitunud: N Jaan 27, 2005 1:22 am

Re: saslõkk

Postitus Postitas soul »

metsamees kirjutas:jaanipäev tulemas, mis looma liha saslõkiks valite?
ise metssea põrsa.
ja kellegil mingi eriline retsept kuidas eriti head liha valmistada?
mingi eri marinaad? laske mõtetel lennata ;)


Põrsad ikka veel ime tillukesed ja kuidas selle põrsalaskmisega enne oktoobrit on?
metsamees
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 16, 2004 4:02 pm

Postitus Postitas metsamees »

no ütleme nii siis et 1,5 aastane metssiga või nii :D
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

saslõkk

Postitus Postitas jorr »

Mida väiksem põrsas, seda magusam ja pehmem liha.Ega sa saslõkiliha ometi kihvade järgi ei lase?Isegi Liivi imestas, et küll võtavad palju soku ja sea lubasid välja.
A marinaadi kohta on siin Foorumis eelmise suve jahumisi küllaga, aint otsi veidi.
noorus on ilus aeg
metsamees
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 16, 2004 4:02 pm

Re: saslõkk

Postitus Postitas metsamees »

jorr kirjutas:Mida väiksem põrsas, seda magusam ja pehmem liha.Ega sa saslõkiliha ometi kihvade järgi ei lase?Isegi Liivi imestas, et küll võtavad palju soku ja sea lubasid välja.
A marinaadi kohta on siin Foorumis eelmise suve jahumisi küllaga, aint otsi veidi.

ei muidugi mitte kihvade järgi. vana siga nätsuta pool päeva ju. :D
pole nägu ega tegu.
seda tean minagi et mida noorem siga seda parem.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: saslõkk

Postitus Postitas baddmann »

soul kirjutas:
metsamees kirjutas:jaanipäev tulemas, mis looma liha saslõkiks valite?
ise metssea põrsa.
ja kellegil mingi eriline retsept kuidas eriti head liha valmistada?
mingi eri marinaad? laske mõtetel lennata ;)


Põrsad ikka veel ime tillukesed ja kuidas selle põrsalaskmisega enne oktoobrit on?


Mis selle põrsalaskmisega siis olema peaks ? :roll:

BM
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Re: saslõkk

Postitus Postitas Eik »

baddmann kirjutas:
soul kirjutas:
metsamees kirjutas:jaanipäev tulemas, mis looma liha saslõkiks valite?
ise metssea põrsa.
ja kellegil mingi eriline retsept kuidas eriti head liha valmistada?
mingi eri marinaad? laske mõtetel lennata ;)


Põrsad ikka veel ime tillukesed ja kuidas selle põrsalaskmisega enne oktoobrit on?


Mis selle põrsalaskmisega siis olema peaks ? :roll:

BM


Suht keeruline vist, rohi ju kõrge juba ja ei taha hästi välja paista. :D
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

metsamees kirjutas:no ütleme nii siis et 1,5 aastane metssiga või nii :D

Kas teil poegivad sead siis sead enne jõule? :shock:
Kesik on sellises vanuses sea nimi.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

saslõkk

Postitus Postitas jorr »

Ega siga saslõkiks vast kõigeparem olegi, neil see ussihäda juures ja lase siis enne uurida ning võib jaaniks hiljaks jääda.Sokk ikka kindlam ja siin oli vist Zakslase retsept eelmisel aastal mis tõesti hea asi oli.Ja jaaniõllega super.Ka polnud liha kõva ega vinske, eriti alguses kui ölut veel vähe libistatud sai, hiljem sel enam tähtsust polnudki.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Minu isiklik arvamus on, et mullaks saame me kõik ja ise igastahes julgen siga küll grillida. Seepärast pakungi ühe tavalise retsepti mida ise aegajalt kasutan.
Tükelda notsu ristikiudu suupärasteks tükkideks(parimad kohad on minu arusaama järgi selgroo peal olev välisfilee, järgmine tagakints, ribid kah väiksemateks tükkideks ning samasse marinaadi).
Lisa lihale maitse järgi värskelt purustatud musta pipart, veidi vürtsi , veidi purustatud loorberi lehte ning ka mõni kadakamari, üldreeglina ka jahvatatud muskaat.
Seejärel sega mikseriga toiduõli ja õuna- või muu veiniäädikas vahekorras ca 100 g õli ja 1 supilusikas äädikat ühtlaseks emulsiooniks ning kalla lihale (segu valmista vastavalt liha kogusele, et liha saaks mitte kaetud vaid määritud). Seejärel sega liha läbi nii, et maitseained ja õli oleks ühtlaselt segunenud. Siis potile kaan peale ja külmkappi. Nii olen tarvitanud liha tavaliselt 1-2 päeva pärast ning iga päev liha paar korda päevas maitse ühtlustumiseks ka seganud. Enda mugavuse pärast olen lisanud ka soola koheselt, kuid parem on sool lisada mõni tund enne küpsetamist. Samas varasemalt pandud soola kogust on esmakordsel valmistamisel lihtsam testida paari lihatüki pannil praadimise näol. Samuti ka pipra kogust. Alati pane maitseaineid alguses vähem, sest juurde saad lisada alati. Nii olen teinud ka sokku. Sedasi valmistatuna on liha seisnud külmkapis ka 10 päeva ning on ikka väga hea olnud.
Loomulikult on maitseained, mida lisad varieeruvad, kuid selline variant on tehtav suvalisest külapoest ja minu arusaama järgi ka "laisa"perenaise maitseaine riiulit revideerides.
Selle toiduõli ja õuna- või veiniäädika segu segades ning sinna ürte (till, basiilik, seller jne.)lisades saab valmistada oma maitse järgi väga maitsva nn. salatikastme, mida kaupluses müüakse küll itaalia ja mis iganes nimede all.
ikka lõbusalt
Vasta