sammal.habe kirjutas:carpaccio on vist õigem nimi kui carapaccio. aga too on ju põhimõtteliselt sama mis äkine/äkis mida sarnaselt ka kalast tehakse?
Eks retsepte erinevaid, aga kas mitte pole nii, et äkine eeldab siiski kala hakkimist/tükeldamist. Carpaccio puhul aga jäetakse filee ühte tükki. Äkisega võik võrrelda pigem boef a la tartar'i? (parim, mida põdra sisefileest teha)
Lõikasin nii 0.5 cm viilud, haamerdasin, määrisin soola-pipraga kokku ja jätsin u tunniks seisma. Mida õhemaks viilud haamerdatud saavad, seda parem. Seejärel võtsin haamerdatud liha, panin sinna peale 2 suurt mozarella juustupalli ning rullisin liha kõvasti kokku. Siis võtsin peekoniviilu ja rullisin omakorda ümber põdraliha ning kinnitasin tikuga. Soovitav on kinnitada ka liharulli otsad, sest juust va kurivaim kipub välja sulama. Seejärel ahjupotti, õli, maitseained (basiilik, jahimehesegu) ning küpsetasin u tund. (Enne lõppu võib lisada vahukoore koort kastmeks). Kõrvale ahjus küpsetatud viilutatud kartul (õlis segatud basiiliku, küüslaugu ja soolaga) ning peedisalat.