Hautatud kobras

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
jaakparik
Postitusi: 4
Liitunud: N Veebr 22, 2007 1:35 am

Hautatud kobras

Postitus Postitas jaakparik »

allpool siis üks eile proovitud retsept (kasutasin Feeni näpunäited ja lisasin mõned enda ideed), lihta tuli imehea, hämmastavalt kiiresti läks pehmeks sellise piraka vanema kopra kohta (20-25kg loom oli). Selle kogusega sai ära toidetud 8 inimest ja jäi ülegi.

--

~pool keskmise kopra liha (antud juhul 2 taga- ja 1 esikints)
3 liitrist letsho purki
rohelist (petersell, basiilik, oregano)
3-4 porgandit
3 teelusikat korianderit
3 teellusikat purustatud kardemoni
3 teeluslikat purustatud köömneid
3 teelusikat turmerikut või karrit
2-3 värsket chillikauna (hakitud)
1 küüslaauk (hakitud)
3-4 sibulat (hakitud)
3 teelusikat liha üldmaitseainet
pann
~5L pott

kondista liha, tükelda ja pruunista pannil koos küüslaauguga, lisa chilli ja sibul, lase lihal minna tumedaks, lisa maitseained ja pane potti lethso sisse hauduma, ~30 min pärast lisa tükeldatud porgand ja hakitud roheline (tore peotäis), hauta kuni liha pehme, kõrvale keeda riisi

kõrvale sobis imehästi paar pudelit punast :)
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kas lihalt eemaldasid ka rasva või läks ehedal kujul sisse?
Kopramaitset ei jäänud?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Lihalt sai rasv eemaldatud, vähemalt tagumistel jalgadel.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jaakparik
Postitusi: 4
Liitunud: N Veebr 22, 2007 1:35 am

Postitus Postitas jaakparik »

oluline on ka see et ei ole mingit erilist jamamist, kui liha on pannil siis lihtsalt viskad maitseained potti ja valad letsho peale ja lähed ise omi toimetusi toimetama, ei pea passima koguaeg
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Postitus Postitas skog »

Njaa, tundub ahvatlev. Eelmisel talvel sai tehtud ahjus põtra. Mis asjast asja tegi, oli küpsetusaeg. Õhtul ahi köetud, sai nii kaua oodatud et enam punast näha polnud. Siis põder potis kaane all ahju, lisatud sai vett ja alles hommikul välja. Sellist asja pole varem süüa saanud. Viimase peal. Endal kah 1 kobras külmas. Tuleb kütmisperioodil ära teha.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

skog kirjutas:...Mis asjast asja tegi, oli küpsetusaeg. Õhtul ahi köetud, sai nii kaua oodatud et enam punast näha polnud. Siis põder potis kaane all ahju, lisatud sai vett ja alles hommikul välja....

ise teen alati nii, et pärast kütmist ootan 0,5-1 tund ja siis pott (ääreni vett) lihaga/kontidega ahju ning hommikuni. Liha kukub kontidelt ja maitse.... Tee sama pikalt mingil el. või gaasipliidil - pehmeks saab aga maitset pole.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Täpselt Honkomees, see ju vana nipp,et põder potiga ahju ja mina lisan sibula ja terapipra ka,ning hommikul aint anna minna.Eriti hea saab malmpotis,on pehme ja lõhn-oi,oi.Kobrast pole ööseks jätnud,ehk saab palju kuuma,aint ahju jahutab selline tegevus rohkem maha kui tavaliset küttes,kuigi siiber ikka kinni on.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kas sa siis prae alla "kondisoojendit" ei tarvita, et nahavahe soojaks läheks :lol: Ise tavaliselt sülti niimoodi keetnud- hommikul pott tulele- riisud vahu ära ja viskad maitseined sisse ning siis tööle. Koju tulles lisad ainult soola ja tõstad kondid potist välja (liha nende küljes enam püsida ei taha). Kedad veel tohlut juurde ning soe sült ja keedutohlu ning võimalusel surakas " kondisooja" kah juure - kuram polegi terve suve sülti teinud...
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
pastak
Postitusi: 6
Liitunud: P Nov 26, 2006 11:43 pm

Postitus Postitas pastak »

Täna õhtul sõin ka hautatud kopra liha, oli vist ka Feeni retseptidest ideid saadud. Igal juhul letshoga oli tehtud ja oli väga hea
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Postitus Postitas Olgerd »

Sama siin minu juures sõidki tulemus oli väga maitsev.
Kasutaja avatar
pastak
Postitusi: 6
Liitunud: P Nov 26, 2006 11:43 pm

Postitus Postitas pastak »

sinu juures jah. soovitan kõigil järgi proovida. :)
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Ma tean, kus Olgerd elab, tulen ja proovin järgi, või... oli see nii mõeldud?
Viimati muutis Feen, K Mär 03, 2010 12:14 pm, muudetud 1 kord kokku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
tarmo
Postitusi: 143
Liitunud: N Dets 27, 2007 10:16 pm

Re: Hautatud kobras

Postitus Postitas tarmo »

kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Hautatud kobras

Postitus Postitas kakuke »

No ma tahaks näha seda ahjupotti, kuhu üks suur loom sisse mahtuma peaks. :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Hautatud kobras

Postitus Postitas Feen »

Meeriklastel neid suuri potte ikka leidub. Aga imelik on see, et sellist valmistamist röstimiseks nimetatakse. 1) keeda kobrast -> 2) hauta kobrast... = röstitud kobras???
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta