Alustasin katsetusi, mida 17.novembril Viljandimaal teha. Loodetavasti lastakse mõni loom ka, see oleks alguseks. Aga hetke tulemusega jäin rahule ning ma arvan, et homme timmin retsepti natuke veel, teen mõningaid katsetusi ja, siis näis...
Täna sai sedasi:
6 porgandit, pool metssea südant, kolmandik maksa, sojakastet, tomatipastat, soola, metssea rasva.
Nö ploomirasv sulatada pannil (või käib vast ka), sinna juurde südameviilud, pruunistada, siis juurde jämedalt riivitud porgandid, hautada, vahepeal lisada natukene vett, sojakastet (maitse järgi, mingi sik-sak peale pannile). Vahepeal segada. Kui süda suht valmis, lisada maksaviilud. Hautada kaane all, maitsestada soolaga (minul oli jäme sool ). Vahepeal segada, kui vaja siis juurde natukene vett, peale letshot või tomatipastat (mul oli koos mingite lisanditega, sibul, paprika jms). Hautada kuni maks küpseb läbi, aga mitte liiga kaua. Kokku kulus aega vast mingi 40 minutit, süda sai eriti hea, maksaga jäin rahule, oli kenasti mahlane.
Metssea maks ja süda
Metssea maks ja süda
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...