Ega hane/pardijahtki tulemata jää Kas keegi on ise meisterdanud hane-ja pardi kujusi.Oskab järsku keegi nõu anda või muud huvitavat teavet(joonised, materjal, kuidas teha).Seda ma tean, et poes on kõike müügil ja raha eest saab peaaegu kõike osta.Palju üldse neid kujusi edukaks jahiks vaja läheb
Ei hakanud uut teemat avama ja küsingi siis siin.Jaht kohe-kohe algamas, huvitab kuidas Teie siin kõik linnujahil käite.Hommikul, õhtul või lausa päevläbi.Milliseid abivahendeid kasutate, eelistate suuri järvi või kraave, jõgesid jms.
Kui kujud maas ja õiget vilet anda pöörab parv teinekord 500-600 m. pealt ära ja tuleb otse peale.
Minul on need pehme seinaga,üksteise sisse käivad kujud-võtavad vähe ruumi ja head kerged vedada.
Kui keegi tahab ise teha,siis tehke pigem loomulikust suurusest suuremad,kui väiksemad.
Samuti on tähtis,et 1/4 oleks "vahid" s.t kaelad püsti ja ülejäänud "sööjad" - kaelad maha pööratud.
Ning maha pannes ütlevad vanad jahimehed,et "vahtidel" alati nina tuule poole.Ei tea,kas nad tõesti nii targad on,haned ma mõtlen,aga ise olen alati seda reeglit järginud.
No nüüd läks küll lausa väljapressimiseks! Üks noor jahimees ostis poest ühe pardi kuju ,lõikas pooleks ,lasi Makrofleksi täis,värvis näidise järgi ära,pani nöörijupi ja raskuse külge ... jne. kuni terve kari parte valmis.Nüüd käib hommikul ja õhtul vnas karjääris nende juures istumas.Vaat nii,ei olnud tal vaja ei jooniseid ,ei mõõte ,ei koordinaate .
volli30 kirjutas:Kas ma saan siin vastuse, või ei saagi eluseeski
Sõltub ilmast:kui on tuulene ilm siis on lendu terve päev ja ainult istu kivi otsas paigas ning kõmmi.Kui aga vaikne ilm siis mine alles õhtu hämrdudes sinikaela lennu ajaks.
Abivahenditest kasutame pardikujusid ja pardivile.
See ehk lühike vastus sinu küsimusele.
Tervitusi saarelt
volli30 kirjutas:Kas ma saan siin vastuse, või ei saagi eluseeski
Sõltub ilmast:kui on tuulene ilm siis on lendu terve päev ja ainult istu kivi otsas paigas ning kõmmi.Kui aga vaikne ilm siis mine alles õhtu hämrdudes sinikaela lennu ajaks. Abivahenditest kasutame pardikujusid ja pardivile. See ehk lühike vastus sinu küsimusele. Tervitusi saarelt
Selmer kirjutas:Tuleks küll saarele jahile...Räägi mis tingimustel saab jahti tulla.Palju tuusikute hinnad on jne.?
Mõnes kohas on hooajaline tuusik 250 eek-i, mõnes kohas aga päeva raha 50 eek-i päev.Tingimustest see, et kohalik jahimees kaasas ja ei teagi teisi piiranguid.Tarvis oleks ennem teada mis lindu lasta tahad,siis saaks eelluuret teha näit. kus soos või rabas hani parasjagu söömas käib.
volli30 kirjutas:Ega hane/pardijahtki tulemata jää Kas keegi on ise meisterdanud hane-ja pardi kujusi.Oskab järsku keegi nõu anda või muud huvitavat teavet(joonised, materjal, kuidas teha).Seda ma tean, et poes on kõike müügil ja raha eest saab peaaegu kõike osta.Palju üldse neid kujusi edukaks jahiks vaja läheb
Lätlastel on järvistu nõks suurem! Aastaid tagasi nendega suheldes märkasin mehe kabineti kapi otsas üht toredat "tšutšelot". Kuuldes, et kah jahimees, jäid tööasjad veerandtunniks järge ootama. Eestist? K..rt , järgmine kord too kindlasti MAKROFLRXI!?
Kapi otsas olev sinikael oli üks näidistest! Omatehtud vormid, täideti makrofleksiga, siit omahind...!!! Toneeriti loomupäraselt, põhiliselt sinikael. Kaelale, just kaela alapiirile kleebiti kodulinnu sulgi. Aga oluliseks pidasid need mehed mitte niivõrd topise loomupärasust, kui peibutiste asetuse "lahingukorda", mis ülelennul on määrav. (Liigiti on see erinev!)
Sest peale töötavad mul need veneaegsed kummionud (või kommionud) pareminigi, kui nüüdsed saadavad plast sinikaelad! aga see on eraldi teema.
Kui meil mõni vormitegamise ette viitsib võtta, tulen kundeks.