Aitäh ka Feenile inspiratsioon eest, mõtlesin välja marinaadi (grillimiseks) koprale ja vaatamata jahiseltskonna umbusklikule urinale (no mis asju sa sinna paned...?)päris hea tuli ja kõik söödi ära!
Kaks noort kobrast
Suur kastrul (10L)
0,5l Olivia rapsiõli
1,0l ketšupit
4 sibulat
1 terve küüslauk
1 pk jahvatatud koriandrit
1 pk jahvatatud 5-pipra segu (kes tahavad vürtsikamat, panevad 2 pk!)
1 pk punet (kuivatatud)
1 pk basiilikut
1 pk curry`t
Lõika liha kontidelt lahti ja eemalda suurem rasv, esikintsud jäta terveks, tagakintsud fileeri ära,
eriti hoolikas ole, et ribitükid saaksid ühesuurused, sadulatükid jäta koos kondiga.
Haki sibul ja küüslauk, pane kastrulisse, lisa õli ja ketšup+ kõik maitseained, vispelda läbi.
Pane lihatükid marinaadi, sega läbi, jäta ööseks (kuni 24 tundi) jahedasse. Pane ettekuumutatud liharestile lihatükid, maitsesta mõlemalt poolt soolaga ja vajadusel purustatud musta pipraga. Piserda äraküpsenud lihatükki pärast esimest pööramist Santa Maria grillkastmega. Küpseta 10-15 min, kuni liha on küps ja hakkab punakat mahla välja ajama! Head isu!
l
Grillitud kobras
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Grillitud kobras
Viimati muutis Kaupo Kindsigo, E Apr 07, 2008 8:24 pm, muudetud 1 kord kokku.
Re: Grillitud kobras
Kuramus ila hakkas hommikust tilkuma - tundub hea retsept olema, ise jätan curri välja, sest mina ja sõbrad seda maitseainet ei aksepteeri igastahes läheb katsetamiseks
ikka lõbusalt
Re: Grillitud kobras
Õnnestus ka eile kenasti 3 looma tabada, 2 tk grillimiskõlbulikud. Ajasin just ühe looma sügavkülma, aga teise peaks marinaadi panema. Plaanis oli see ka ära külmutada, kuni rohi rohelisem jne, aga Kaupo ajas igati isu peale. Igatahes, Kaupole suurimad tänud, ilma temata, oleks selle aasta uus kopralooming suht unarusse jäänud
Ahjaa, siiski, koprast suitsuvorst oli minu jaoks uus teema, st, ise käppa pidi juures olla. Kes mõlgutab, et kas teha või mitte, siis võib julgelt katsetada. Kui väga vaja, tuletame Aihniga retsepti ka meelde.
Ahjaa, siiski, koprast suitsuvorst oli minu jaoks uus teema, st, ise käppa pidi juures olla. Kes mõlgutab, et kas teha või mitte, siis võib julgelt katsetada. Kui väga vaja, tuletame Aihniga retsepti ka meelde.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Re: Grillitud kobras
aivar00 kirjutas:Kuramus ila hakkas hommikust tilkuma - tundub hea retsept olema, ise jätan curri välja, sest mina ja sõbrad seda maitseainet ei aksepteeri igastahes läheb katsetamiseks
Tead, sul on õigus, mulle ka curry ei maitse mingi kanafileega koos aga selles marinaadiretseptis koos koriandriga ajavad nad selle mõrkja "kooreviha" koprast välja! Kogus on ju väike ja nad haihtuvad selles kastrulis kuhugi kopra sisse ära! (pune ja basiilik on ju pehmed ürdid, need annavad lihtsalt marinaadile "sügavust" ja mahedat ürdilist sisu)!
Kuskilt tükkis mingi magus maitse grillimise ajal sisse, krt, kas Santa Maria grillkastmes on ananass sees? ?
Ai-vai mai-või kui head ja õrnad olid marineeritud ja grillitud ribitükid kondiga, "Airek-poiss" istus laua taga ja lihtsalt "undas" tükk tüki järel "hindäle" (Võru keeles endale) sisse, sain ka tikutopsi suuruse tüki proovida, päris hea oli.