Retseptid partidest
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Muda maitse probleem oli kunagi tiigist püütud kokredega. Ilusad suured, aga vat süüa ei kõlvanud. Sööd nagu turba briketti. Siis sai tehtud nii, et püüdsid kogred kinni, panid suurde vanni/anumasse. vahetasid iga päev vett ja nii nädal, kaks järjest. Muda maitse jäi kõvasti väiksem.
Proovi parti ka nii. Püüa kinni, pane paariks nädalaks vannituppa, sööda kvaliteet sööta sisse ja proovi siis
Aga eelmine aasta lastud part oli samuti päris tugeva kõrval maitsega. Ja nagu Feen ütles, siis puhastamisel on lõhn kohe tunda.
Proovi parti ka nii. Püüa kinni, pane paariks nädalaks vannituppa, sööda kvaliteet sööta sisse ja proovi siis
Aga eelmine aasta lastud part oli samuti päris tugeva kõrval maitsega. Ja nagu Feen ütles, siis puhastamisel on lõhn kohe tunda.
-
- Postitusi: 118
- Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm
Pardilt naha võtmisest.
1. Linnukääridega (väikesed oksakäärid) lõika maha jalad ja tiivad (sealtkohast kus liha otsa saab)
2. Võta näppudega kaelanahast kinni (suhteliselt lõtv koht nahal on rinna ja kaela vahel) ja torka noaotsaga auk naha sisse.
3. Torka noaots august sisse ja suru rinnalihase ja naha vahele. seestpoolt väljapoole tee nahale paari cm pikkune lõige.
4. Tõmba sõrmedega nahk rinnalt järjest lahti.
5. lõika linnukääridega kael maha, nii et pea jääb naha külge.
6. tõmba ülejäänud linnult sõrmedega nahk maha kuni tagumikuni (selja peal koibade juures on vaja noaotsaga paar korda aidata)
7. eemalda sisikond (kui ei ole seda juba enne nülgimist teinud)
8. Lõika linnukääridega jalgade tagant linnul tagumik küljest ära (jääb nahaga kokku)
9. Pese seest ja eemalda paar lihale kleepunud sulge.
sellise meetodiga saab lindu puhastada suure sodita ja lendavate sulgedeta (teen köögis kraanikausis tavaliselt) (kitkuda lubab naine ainult õuest väljas, et sulgi igale poole ei jääks)
Ühele linnule kulub nii u 2 minutit
1. Linnukääridega (väikesed oksakäärid) lõika maha jalad ja tiivad (sealtkohast kus liha otsa saab)
2. Võta näppudega kaelanahast kinni (suhteliselt lõtv koht nahal on rinna ja kaela vahel) ja torka noaotsaga auk naha sisse.
3. Torka noaots august sisse ja suru rinnalihase ja naha vahele. seestpoolt väljapoole tee nahale paari cm pikkune lõige.
4. Tõmba sõrmedega nahk rinnalt järjest lahti.
5. lõika linnukääridega kael maha, nii et pea jääb naha külge.
6. tõmba ülejäänud linnult sõrmedega nahk maha kuni tagumikuni (selja peal koibade juures on vaja noaotsaga paar korda aidata)
7. eemalda sisikond (kui ei ole seda juba enne nülgimist teinud)
8. Lõika linnukääridega jalgade tagant linnul tagumik küljest ära (jääb nahaga kokku)
9. Pese seest ja eemalda paar lihale kleepunud sulge.
sellise meetodiga saab lindu puhastada suure sodita ja lendavate sulgedeta (teen köögis kraanikausis tavaliselt) (kitkuda lubab naine ainult õuest väljas, et sulgi igale poole ei jääks)
Ühele linnule kulub nii u 2 minutit
Nii saad pardi ruttu ja mugavalt puhtaks küll aga nahk ju pardi juures üks maitsvamaid asju.Nülitud part on sinine ja meenutab kangesti lastud varest(olen nülginud topiseks) ning praadi tehes ei ole lind kuldkollase nahaga kaetud mis suu vett paneks jooksma.Korralikult kitkutud sinikael mis praadi tehes on vastavate asjadega seest täidetud on ahjust võttes ikka meeldiva kollase väljanägemisega ja maitsev suutäis.Eriti selle vana valgega.Aga nülitud ? jah kiiresti ja puhtalt saab ja mõnele isegi maitseb.
Ise olen teinud nii,et kui kodus ei ole aega (ei lubata) võtan ja teen metsas puhtaks suurest sulest(suled kilekotiga maa sisse) nati soola kõhtu ja pabaerisse pakituna seljakotis seisab kaua ja värske.Kodus järelpuhastus ja kõrvetamine aint.
Ise olen teinud nii,et kui kodus ei ole aega (ei lubata) võtan ja teen metsas puhtaks suurest sulest(suled kilekotiga maa sisse) nati soola kõhtu ja pabaerisse pakituna seljakotis seisab kaua ja värske.Kodus järelpuhastus ja kõrvetamine aint.
noorus on ilus aeg
Rinnafilee
Aga mina sain lõppude-lõpuks käppa rinnafilee tegemise. Selgus, et see on minutite küsimus. Kui keskmise kuumusega pannil praadida 5 minutit kummagilt poolt, on tulemus minu jaoks veel liiga rare aga kui läheb üle 7 minuti siis on liha juba kõva ja kuiv ning maksa maik kohe juures.
Retsept siis järgmine:
* Võid eelnevalt leotada rinnafileed piimas või keefiris.
* Puhasta rinnafilee kiledest - niipalju kui võimalik. Kui võtsid liha külmast siis lase tal toatemperatuuril seista vähemalt poolt tundi kui mitte tund, et liha oleks soe enne kui sa selle pannile paned. Siis küpseb ühtlasemalt. Probleem nimelt selles, et me ei taha situatsiooni kus liha on väljast juba maksa maiguga aga seest ikka veel täitsa toores.
* Raputa peale soola ja pipart (kadakamarju) ning keera peekoniviilu(de) sisse.
* Tõsta keskmise kuumusega pannile (eelkuumuta panni kindlasti) nii et liha hakkab parajalt särisema. Lase küpseda 6 minutit. NB! Võta täpselt aega. Siis keera teine pool ja lase küpseda teine 6 min.
* Võta pann tulelt, kata kaanega ja lase 10 min järelküpseda. NB! Võta ka täpselt aega.
* Lõika liha risti kiudu viiludeks ning pintselda ohtralt üle magusa jõhvikamopiga - liha tõmbab seda sisse.
* Serveeri koos kuumutatud köögiviljadega - köögiviljawokiga.
NB! Sööge kohe ja soojalt - poole tunni pärast ei ole see enam pooltki see, mis peaks olema. Liha peab olema mahlane, pehme ja seest õrnalt roosa. Ja kui ei maitse, siis süüdistage iseennast, et te liha eeltöötlemisel midagi ära rikkusite.
Jõhvikamopp:
1 dl jõhvikajooki millele võib lisada maitse järgi veiniäädikat.
1 sp suhkrut
maitseks natukene pipart
Sega kõik kokku ja kuumuta kuni segu hakkab paksenema.
Retsept siis järgmine:
* Võid eelnevalt leotada rinnafileed piimas või keefiris.
* Puhasta rinnafilee kiledest - niipalju kui võimalik. Kui võtsid liha külmast siis lase tal toatemperatuuril seista vähemalt poolt tundi kui mitte tund, et liha oleks soe enne kui sa selle pannile paned. Siis küpseb ühtlasemalt. Probleem nimelt selles, et me ei taha situatsiooni kus liha on väljast juba maksa maiguga aga seest ikka veel täitsa toores.
* Raputa peale soola ja pipart (kadakamarju) ning keera peekoniviilu(de) sisse.
* Tõsta keskmise kuumusega pannile (eelkuumuta panni kindlasti) nii et liha hakkab parajalt särisema. Lase küpseda 6 minutit. NB! Võta täpselt aega. Siis keera teine pool ja lase küpseda teine 6 min.
* Võta pann tulelt, kata kaanega ja lase 10 min järelküpseda. NB! Võta ka täpselt aega.
* Lõika liha risti kiudu viiludeks ning pintselda ohtralt üle magusa jõhvikamopiga - liha tõmbab seda sisse.
* Serveeri koos kuumutatud köögiviljadega - köögiviljawokiga.
NB! Sööge kohe ja soojalt - poole tunni pärast ei ole see enam pooltki see, mis peaks olema. Liha peab olema mahlane, pehme ja seest õrnalt roosa. Ja kui ei maitse, siis süüdistage iseennast, et te liha eeltöötlemisel midagi ära rikkusite.
Jõhvikamopp:
1 dl jõhvikajooki millele võib lisada maitse järgi veiniäädikat.
1 sp suhkrut
maitseks natukene pipart
Sega kõik kokku ja kuumuta kuni segu hakkab paksenema.
Re: Retseptid partidest
Küpsetatud pardi rinnafilee apelsinikastmega
http://www.stockmann.ee/portal/4386/
http://www.stockmann.ee/portal/4386/
Re: Retseptid partidest
oma esimeste partide puhul proovsin siis ka ära.
Kuna koka haridust just pole siis meeldib katsetada ja eksperementeerida.
Minu versioon:
3 parti, puhastasin koos nahaga.
viskasin külmaveega potti ja lasin keema, keetsin niikaua kuniks enam vahtu ei tulnud (5-10min), kurnasin.
Tegin pardid natuke väiksemateks tükkideks.
Hakkisin 2 sibulat ja viskasin samasse potti, nõks õli ja pruunistasin tükid koos sibulaga.
Vahepeal siis soola ja purustatud pipart ikka ka.
Lahustasin 2 kana puljongi 0,5l vees.
peale pruunistamist, kallasin puljongi peale. (vajadusel lisa veel natuke vett, nii et pardi tükid enamvähem kaetud oleks)
lase haududa tasasel tulel ~2h (sõltuvalt pardi vanusest)
1h pärast lisa kreekapähklitükid, kuivatatud ploom ja porgand
pähkleid oli selline norm peotäis , ploome viskasin 6tk ja 3-4 norm porgandit
15min enne lõppu kallasin 35% 0,5l rõõsakoore veel peale.
Kõrvale siis värskekartul ja praetud kabatšhok
krt nii hea sai, et viimaseid ampse toppisin juba näpuga, kuna lihtsalt ei tahtnud mahtuda enam
kuna ise viski ja õlle mees, siis veini ei oska soovitada
Järgminekord teistmoodi:
fileerin rautselt ainult rinnafilee välja
ja haudumisel viskan 1-2 loorberilehte ka sisse
Tonix
Kuna koka haridust just pole siis meeldib katsetada ja eksperementeerida.
Minu versioon:
3 parti, puhastasin koos nahaga.
viskasin külmaveega potti ja lasin keema, keetsin niikaua kuniks enam vahtu ei tulnud (5-10min), kurnasin.
Tegin pardid natuke väiksemateks tükkideks.
Hakkisin 2 sibulat ja viskasin samasse potti, nõks õli ja pruunistasin tükid koos sibulaga.
Vahepeal siis soola ja purustatud pipart ikka ka.
Lahustasin 2 kana puljongi 0,5l vees.
peale pruunistamist, kallasin puljongi peale. (vajadusel lisa veel natuke vett, nii et pardi tükid enamvähem kaetud oleks)
lase haududa tasasel tulel ~2h (sõltuvalt pardi vanusest)
1h pärast lisa kreekapähklitükid, kuivatatud ploom ja porgand
pähkleid oli selline norm peotäis , ploome viskasin 6tk ja 3-4 norm porgandit
15min enne lõppu kallasin 35% 0,5l rõõsakoore veel peale.
Kõrvale siis värskekartul ja praetud kabatšhok
krt nii hea sai, et viimaseid ampse toppisin juba näpuga, kuna lihtsalt ei tahtnud mahtuda enam
kuna ise viski ja õlle mees, siis veini ei oska soovitada
Järgminekord teistmoodi:
fileerin rautselt ainult rinnafilee välja
ja haudumisel viskan 1-2 loorberilehte ka sisse
Tonix
-
- Postitusi: 118
- Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm
Re: Retseptid partidest
Tervist,
Mul oleks selkline küsimus, et kas keegi Parte või hane suitsetanud ka on?
Ette Tänades,
Mul oleks selkline küsimus, et kas keegi Parte või hane suitsetanud ka on?
Ette Tänades,
Re: Retseptid partidest
Suitsuhane olen teinud ja rohkem selleks soovi ei ole. Kuidagi liiga tuim ja vintske juhtus tulemus olema.
Re: Retseptid partidest
puhastatud sinikaelale 150-200 grammine soolapekk kõhtu kinniõmmelda ning suitsu.... see pekitükk on pärast kõige parem
vahel tuleb ka mööda lasta
Re: Retseptid partidest
Kui parti rohkem saab ja kiirelt õllekõrvast vaja siis olen kah suitsutanud.
Nülitud pardid olen lihtsalt 15 min enne ahju soolase käega üle silitanud.
Ilma joogita jäävad võibolla natukene kuivad aga see-eest säilivad hästi.
Mõnimees kes viitsib teeb veel suitsupekiga ja osad isegi kupatavad ennem linnu ära nii tuleb mahlasem.
Nülitud pardid olen lihtsalt 15 min enne ahju soolase käega üle silitanud.
Ilma joogita jäävad võibolla natukene kuivad aga see-eest säilivad hästi.
Mõnimees kes viitsib teeb veel suitsupekiga ja osad isegi kupatavad ennem linnu ära nii tuleb mahlasem.
Re: Retseptid partidest
Mahlane tuleb suitsupart ka nii,et muidugi pekitükk kõhtu ja lased kuumas suitsuahjus nii veerand tundi olla,siis viskad potti keevasse vette ja lased umbes 20min-25min keeda.Nüüd uuesti kuuma suitsuahju ja saab päris pehme ja mahlane aga väga palju oleneb ahjust ja kuumusest,ei tohi mustaks lasta.
noorus on ilus aeg