Konservi kaanetaja
Konservi kaanetaja
Kas keegi saab piltide või lausa joonistega/mõõtudega aidata
Või on kellelgi äkiste üle säändne mehhanismus
Igasugune info teretulnud
Tänulik juba ette ...
Või on kellelgi äkiste üle säändne mehhanismus
Igasugune info teretulnud
Tänulik juba ette ...
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Re: Konservi kaanetaja
ootel endiselt
järsku keegi jahilistest on nii palju usin kiirel ajal, et kasvõi on aega ja viitsimist pilte teha ja ära mõõta palutud asjandus
Ette tänulik
järsku keegi jahilistest on nii palju usin kiirel ajal, et kasvõi on aega ja viitsimist pilte teha ja ära mõõta palutud asjandus
Ette tänulik
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Re: Konservi kaanetaja
Kus kandis sa pesitsed? Mul sõbral on kaanetaja olemas Kohilas. Kui sobib lepime aja kokku ja tuled ise kaema ja mõõtma.
ikka lõbusalt
Re: Konservi kaanetaja
Aivar - saatsin sõnumi privasse .
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Re: Konservi kaanetaja
Kaanetajaga meenus, et kunagi ostsin foorumi kuulutse peale kaanetaja... aga kui kaanetama hakkasin, selgu, et ei töötagi St, töötas, teise kaanetaja laua külge kruvimiseks kasutati seda.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Konservi kaanetaja
Tänud Greenhorn-ile
kaanetaja ja karpide eest -
igatahes väärt värk
Tänud ka Reimakas, Eu ja Aivar00
kaanetaja ja karpide eest -
igatahes väärt värk
Tänud ka Reimakas, Eu ja Aivar00
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Re: Konservi kaanetaja
Väärt värk jah, seda aga selle käes, kes taga teeb ka midagi.
Tundub, et sattus õigetesse kätesse ning kuurinurgas lebotamise aeg sai kaanetajal otsa ja kiired tööpäevad ees ootamas
Tundub, et sattus õigetesse kätesse ning kuurinurgas lebotamise aeg sai kaanetajal otsa ja kiired tööpäevad ees ootamas
-
- Postitusi: 1059
- Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am
Konservi kaanetaja
Ütlen, et kui tahate midagi (liha) kaane alla panna, oleks Jõgevamaa, Kullavere Jahiseltsi Raivo Saare juurde õigem liha vedada ja temalt teenust tellida kui ise jalgratast (loe: retsepti, tehnoloogiat ja kaanetamist) üritada leiutada! Nii head konservi pole viimase 5 aasta jooksul saanud ka kui Raivo oma! Uhh!
Re: Konservi kaanetaja
Kaupo Kindsigo kirjutas:Ütlen, et kui tahate midagi (liha) kaane alla panna, oleks Jõgevamaa, Kullavere Jahiseltsi Raivo Saare juurde õigem liha vedada ja temalt teenust tellida kui ise jalgratast (loe: retsepti, tehnoloogiat ja kaanetamist) üritada leiutada! Nii head konservi pole viimase 5 aasta jooksul saanud ka kui Raivo oma! Uhh!
Kusjuures pole seal mingit leiutamist. Kes enne on teinud see teab täpselt kuidas teha. Sai siis see aasta konservi tehtud kitsest ja ( eks iga mees kiida oma ...) tõesti nii head konservi pole enne saanud. Minu meelest kes viicib jännata konservidega Kes enne teinud ei ole eks sel tuleb ikka katsetada ja mässata aga lõpuks on ikka oma retsept ja see ikka kõige parem
duo on parem
Re: Konservi kaanetaja
Jah,kes ikka ise asjaga tegelda viidsib,sellel ka konservikogemus olemas.Enda tehtud ikka parem kui mingi sõbra leiutis aga maitse üle me ehk ei vaidle,igal mehel oma maitse.Arvan ka,et kui vähegi viitsimist ja võimalusi,siis ikka ise tee ja siin ju antud lausa puust ning punane,et kuidas ja miks just nii?Mis lihasse puutub,siis enda kogemus,et kõige "vängem" liha,mis eales olen söönud,selline kuldiliha,mis peale laskmist alles teisel päeval kätte leiti ja ka siis üle laskmist tahtis.
Üldiselt on ju nii,et olgu see koera või rotiliha aga hästi tehtult pole konseri või vorsti sees midagi erilist tunda,et arvan,tähtis on just hästi tegemine.Ja need poes müüdavad punased vorstid,kes üldse peale vorstimeistri teab,et mis liha ja kui palju vorsti sees?Rahvas rääkis vene ajal,et lihakombinaadi direktor oli tõstnud küsimuse valitsuse istungil,et pange see(konservi-) vorstivalmistamise plaan mõnele teisele tööstusele peale(kas või puidutööstusele),sinna ju nii vähe liha läheb,et iga vabrik saab hakkama.
Üldiselt on ju nii,et olgu see koera või rotiliha aga hästi tehtult pole konseri või vorsti sees midagi erilist tunda,et arvan,tähtis on just hästi tegemine.Ja need poes müüdavad punased vorstid,kes üldse peale vorstimeistri teab,et mis liha ja kui palju vorsti sees?Rahvas rääkis vene ajal,et lihakombinaadi direktor oli tõstnud küsimuse valitsuse istungil,et pange see(konservi-) vorstivalmistamise plaan mõnele teisele tööstusele peale(kas või puidutööstusele),sinna ju nii vähe liha läheb,et iga vabrik saab hakkama.
noorus on ilus aeg
-
- Postitusi: 426
- Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am
Re: Konservi kaanetaja
Endal ka kogemused olemas, sai algus targematelt uuritud, et mis ja kuidas, ning tuli välja küll. Kasutanud nii plekk- kui klaaspurke, lõpuks jäin 0,5 l klaaspurkide juurde, sest kogus oli nagu sobivam kui plekkpurgi oma. Kõik sõid ja kiitsid, ise kaasaarvatult:)
Ole kui leebe tuul...
Re: Konservi kaanetaja
Päris tühjalt kohalt alustamas pole. Omal ajal, kui taat taevastele jahimaadele läks kauplesid jahikaaslased nii klaavi, kui kaanetaja mult endale. Saidki ...
Kui läksin 15 aastat hiljem asju tagasi küsima pärijate käest, sest toonased taadid kõik taevastel jahimaadel kolamas - vastasid pärijad selliselt - koli koht on Emeksis
Kodus ikka tehti seda konservi tervele jahiseltskonnale ja omadki loomad (kodused) pandi karpi ja purki, vorstist-singist ma ei räägigi, aga eks nii mõnigi asi vajab mälust väljakaevamist.
Lihaga on pisut lihtsam, kuid kalaretseptidega on pisut keerukam...
Raivo nimi on kuidagi kuskilt kõrvu ka endal jäänud, aga eks aeg annab arutust koha ja aja üle.
Nüüd on igatahes seis taastatud - nii suur klaav, kui korralikum kaanetaja (praktiliselt uus) jälle olemas. Tänud kõigile, kes nõu ja jõuga abiks olid
Greenhornile edu ja '' ning heeringasaba on minu poolt kokkusaamisel''
Kui läksin 15 aastat hiljem asju tagasi küsima pärijate käest, sest toonased taadid kõik taevastel jahimaadel kolamas - vastasid pärijad selliselt - koli koht on Emeksis
Kodus ikka tehti seda konservi tervele jahiseltskonnale ja omadki loomad (kodused) pandi karpi ja purki, vorstist-singist ma ei räägigi, aga eks nii mõnigi asi vajab mälust väljakaevamist.
Lihaga on pisut lihtsam, kuid kalaretseptidega on pisut keerukam...
Raivo nimi on kuidagi kuskilt kõrvu ka endal jäänud, aga eks aeg annab arutust koha ja aja üle.
Nüüd on igatahes seis taastatud - nii suur klaav, kui korralikum kaanetaja (praktiliselt uus) jälle olemas. Tänud kõigile, kes nõu ja jõuga abiks olid
Greenhornile edu ja '' ning heeringasaba on minu poolt kokkusaamisel''
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
Re: Konservi kaanetaja
Kaanetaja lugu on lahendatud ja arutelu liikunud konservide enda juurde, jätkan sellest kohast.
Konservi teemal on kõige lihtsam retsept maru lihtne, tee ja on päris hea. Kui aga tulevad mängu maitseained (oht, et muutub purgisupiks), küüslauk (ei segune korrlalikult ja jääb kohati vänge... valikud, et kas pulber või värske), hakkliha, tükid, segu nendest... Mul hetkel selline mõte (ühe mehe käe all tehtud mitu korda, alati on hea tulnud), et natuke Vegetat, küüslaugu pulbrit ja muu nagu ikka, siis peaks hea saama. Eelmine katsetus läks aia taha... lasime mujal autokleevida, tehti kolmes jaos... suvel, autoklaavi vist sai palju (pidigi imeliku maitse juurde võtma, küülauk on ebaühtlane ja vist sai seda va Podravkat ka palju... igatahes, tulemus pole just päris see (mitme korra ja partiine sai tehtud.. u 6-7 klaavitäit ning mõni konserv on ni nagu peab, enamus ei ole). Vahepeal on suurte tükkidega retsepti saanud proovida (tegelikult Kakuke tegi mina proovisin ), muidu hea, aga nagu ahjupraad karbis, leivale pole mugav lõigata. Nüüd oleks vaja mingi osa hakklihana ja mingi osa lõiguks pisikesteks tükkideks, maitseainete lisamisega katsun ettevaatlikum olla, eks näis kuidas õnnestub. Arvatavasti tuleb sellest läbest ikkagi retsept, sest teise mehe käe all on väga hea tulemus olnud. Tükina võiks teine variant olla...
Aga kevade tulemas ning viidikas läheb igal juhul kapri. Sain mõnda aega Hakkmani Ceratex panni.Muidu pann nagu ikka, + see, et pind on suur, kuumuse jms teemal asi hea ning kuramus kui head viidikat annab praadida (sea ploomirasva natukene alla). kui sel aastal viidikale peale satun (eelmine aasta korra sattusin, mõtlesin, et parim aeg veel ees... aga tüng, viidikal jäigi põhimass tulemata). Viidikas õlis ja tomatis... kui juba konservi loo ette võtan, katsun need ka sekka paigutada (kui õnnestub).
Konservi teemal on kõige lihtsam retsept maru lihtne, tee ja on päris hea. Kui aga tulevad mängu maitseained (oht, et muutub purgisupiks), küüslauk (ei segune korrlalikult ja jääb kohati vänge... valikud, et kas pulber või värske), hakkliha, tükid, segu nendest... Mul hetkel selline mõte (ühe mehe käe all tehtud mitu korda, alati on hea tulnud), et natuke Vegetat, küüslaugu pulbrit ja muu nagu ikka, siis peaks hea saama. Eelmine katsetus läks aia taha... lasime mujal autokleevida, tehti kolmes jaos... suvel, autoklaavi vist sai palju (pidigi imeliku maitse juurde võtma, küülauk on ebaühtlane ja vist sai seda va Podravkat ka palju... igatahes, tulemus pole just päris see (mitme korra ja partiine sai tehtud.. u 6-7 klaavitäit ning mõni konserv on ni nagu peab, enamus ei ole). Vahepeal on suurte tükkidega retsepti saanud proovida (tegelikult Kakuke tegi mina proovisin ), muidu hea, aga nagu ahjupraad karbis, leivale pole mugav lõigata. Nüüd oleks vaja mingi osa hakklihana ja mingi osa lõiguks pisikesteks tükkideks, maitseainete lisamisega katsun ettevaatlikum olla, eks näis kuidas õnnestub. Arvatavasti tuleb sellest läbest ikkagi retsept, sest teise mehe käe all on väga hea tulemus olnud. Tükina võiks teine variant olla...
Aga kevade tulemas ning viidikas läheb igal juhul kapri. Sain mõnda aega Hakkmani Ceratex panni.Muidu pann nagu ikka, + see, et pind on suur, kuumuse jms teemal asi hea ning kuramus kui head viidikat annab praadida (sea ploomirasva natukene alla). kui sel aastal viidikale peale satun (eelmine aasta korra sattusin, mõtlesin, et parim aeg veel ees... aga tüng, viidikal jäigi põhimass tulemata). Viidikas õlis ja tomatis... kui juba konservi loo ette võtan, katsun need ka sekka paigutada (kui õnnestub).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Konservi kaanetaja
enda tehtud konserv on töesti kõige parem, ja ega see tegeminegi suur kunst pole
Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
Re: Konservi kaanetaja
Plaan siis ka ise liha karpi panna.Tekkis küsimus. Olen kuulnud,et valmistatakse kahte sorti karpe,lakitud teras ja alumiinium.Mis on ühe või teise eelised,puudused?Kas keegi on lähiminevikus ostnud Tallinna ümbrusest? Olen kuulnud,et Viimsis enam ei toodeta.